Show full version of the posting: 2015 dimensions

ikqdrum
18.12.2014, 19:40

first off ..... new dimensioning is HORRIDsecond, when I strike a new dimension, it cannot "find " existing dimension lines to "line up" with them...am I missing a setting?

John Connor
18.12.2014, 19:52
Did you check your DIMSTYLE settings?Are you using either one of these options: Baseline / Continue?Are you dimensioning in model space or in a paper space layout?Is the dimensioning annotative?
John Connor2014-12-18 20:28:14

ikqdrum
19.12.2014, 17:16

Did you check your DIMSTYLE settings? not sure what I'd look forAre you using either one of these options: Baseline / Continue?doesn't seem to matter which I useAre you dimensioning in model space or in a paper space layout?modelIs the dimensioning annotative???? not sure. I go to options,etc   DESELECT make new dimension annotative, run dimensions, go back to options, and its selected again. ( yes I hit apply and ok) fyi I am using a dimension layout I brought over from 2012. also, I am new to 2015 and it seems to be quite a jump from 2012 all I get is a weird little white "+" when I get near existing dimension
ikqdrum2014-12-19 17:19:54

John Connor
19.12.2014, 19:15
I can't figure it out based solely on your description.  Upload a copy of the actual drawing file so we can have a look at it ourselves.

ikqdrum
29.12.2014, 15:17

uploads/521534/test.dwgsee if this worksTHANX

ikqdrum
30.12.2014, 18:43

I did post a sample, but it's still pending...

John Connor
30.12.2014, 23:44
You don't happen to have constraints enabled do you?I see you are located in the United States.  Where exactly?  At this rate it will be 2015 before the problem gets resolved.
John Connor2014-12-31 11:56:43

ikqdrum
31.12.2014, 13:15

I don't have constraints on.... I think.... no locks appear and the two dimensions are the dimension from the button with the lightning bolt on it. Reading, PA agreed, this might be awhile

John Connor
31.12.2014, 13:27
Would you be willing to email me the drawing?

ikqdrum
31.12.2014, 13:31

sure

John Connor
31.12.2014, 13:40
Click on my profile then send me an email with your email address.  I'll respond.

ikqdrum
31.12.2014, 13:47

honestly, I think the whole program is buggy, or its my system.ie, match properties works, sometimes... either it cancels itself or I must click the destination object twice... not double-click mind you, click it twice with a slight pause in between. still haven't gotten used to trim and extend yet, sometimes I can click, sometimes it goes into click and drag mode...all in all its been a he77 of a learning curve from 2012....bit frustrating actually.

John Connor
31.12.2014, 13:57
I see.  Well you have the following choices...1. Do nothing.  Always an option.2. Do a REPAIR of the installation.  Not the same as an uninstall / reinstall.What do you want to do?The jump from 2012 to 2015 should not have been that traumatic.

ikqdrum
31.12.2014, 14:01

im kind of at a loss and am probably really going to do nothingIm doing a four week temp job, and they thru 2015 at me and I have NO ACEESS to adjust ANYTHING.....These are more questions for future use...

John Connor
31.12.2014, 14:06
That's it huh?  OK....guess we're done here.  I'll remove the ability to send me an email then.  Good luck.

ikqdrum
31.12.2014, 14:07

cant attach file to email.... 

ikqdrum
31.12.2014, 14:08

thank you for your time!have a great new year!!!

John Connor
31.12.2014, 14:11
I wish we had actually gotten something accomplished.Yeah, Happy New Year.

ikqdrum
31.12.2014, 17:59

IM AN IDIOT!!!!!I am using MECHANICAL!!!!!!NOT regular AutoCAD!!!!!MY BAD