CAD Forum - Database of tips, tricks and utilities for AutoCAD, Inventor and other Autodesk products [www.cadforum.cz]
Czech English Deutsch
Login/Register:
 Visitors: 1632 
RSS tips RSS channel - CAD tips
RSS discussion RSS channel - CAD discussion

Discussion Discussion forum

HelpCAD discussion

CAD Forum - Homepage CAD discussion forum - ask any CAD-related questions here, share your CAD knowledge on AutoCAD, Inventor, Revit and other Autodesk software with your peers from all over the world. To start a new topic, choose an appropriate forum.

Please abide by the rules of this forum.

How to post questions: register or login, go to the specific forum and click the NEW TOPIC button.
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

The information that you provide in this form will make up your forum profile which can be viewed by other forum members. Your email address will only be visible by forum admin and moderators and will be used to send you Forum Notifications. To cancel your account, use the page Opt-out or contact webmaster@cadforum.cz.

Topic Closededucational watermark suddenly appearing

 Post Reply Post Reply
Author
candice.brand View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 30.Jul.2014
Location: South Africa
Using: Revit 2015, Autocad 2010, Autocad 2014
Status: Offline
Points: 3
Direct Link To This Post Topic: educational watermark suddenly appearing
    Posted: 20.Aug.2014 at 13:40
I downloaded an image from this forum about 3 hours ago and it has changed something in the drawing that I inserted it into and now plots my drawing with the 'educational version' watermark even though I am using the full version of cad. 

I cannot remove this and I don't know what to so as I don't want to loose all the information I've just been working on. I've audited and purged. I've tried copying and pasting my other information into another drawing file and that just corrupts other files. I've tried to dxfout and back in again which doesn't work either. 

Is there anyone that knows how I can remove this?! :(


Back to Top
John Connor View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 01.Feb.2011
Location: United States
Using: AutoCAD 2018
Status: Offline
Points: 7052
Direct Link To This Post Posted: 20.Aug.2014 at 13:51
Audit, Purge, and Copy/Paste will not solve your problem.  DXFOUT or SaveAs > DXF might work ONLY if you save to a R12 file format.

As soon as any content created in an educational version is used in a drawing created in a commercial version of an AutoDesk product you have basically infected the drawing.  I am very surprised you did not know this.
"Humans have a strength that cannot be measured. This is John Connor. If you are reading this, you are the resistance."

<<AutoCAD 2015>>

Back to Top
Vladimir Michl View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group

CAD Studio a.s.

Joined: 26.Jul.2007
Location: Czech Republic
Using: Autodesk software
Status: Offline
Points: 1785
Direct Link To This Post Posted: 20.Aug.2014 at 23:02
AutoCAD 2015 (or the free DWG TrueView) will save your DWG files with EDU stamp removed. Which block from the library is EDU-stamped?
Vladimir Michl (moderator)
CAD Studio - www.cadstudio.cz - Autodesk reseller
Back to Top
candice.brand View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 30.Jul.2014
Location: South Africa
Using: Revit 2015, Autocad 2010, Autocad 2014
Status: Offline
Points: 3
Direct Link To This Post Posted: 21.Aug.2014 at 08:46
it was the bike rack drawing
bicicleteros.dwg
bikestand.dwg
It was one of those two above...and I'm not opening then to find out which one. But it caused quite a problem here. 

Luckily there was a backup but lost half a days work. we don't have autocad 2015 yet. Haven't encountered this problem before but I will definitely be sure to read more carefully and avoid EDU stuff like the plague!! What a headache!


Back to Top
John Connor View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 01.Feb.2011
Location: United States
Using: AutoCAD 2018
Status: Offline
Points: 7052
Direct Link To This Post Posted: 21.Aug.2014 at 11:27
You should scan your drawing files to make sure there are no others infected.

I think DotSoft or ManuSoft has a lisp routine called EduScan that can do the trick.
"Humans have a strength that cannot be measured. This is John Connor. If you are reading this, you are the resistance."

<<AutoCAD 2015>>

Back to Top
Vladimir Michl View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group

CAD Studio a.s.

Joined: 26.Jul.2007
Location: Czech Republic
Using: Autodesk software
Status: Offline
Points: 1785
Direct Link To This Post Posted: 21.Aug.2014 at 17:45
All AutoCAD versions warn before inserting/opening EDU "plagued" DWG files, except 2014 sp1. But you can easily re-save your DWG file in the free Autodesk DWG TrueView 2015 application removing the EDU stamp.
Vladimir Michl (moderator)
CAD Studio - www.cadstudio.cz - Autodesk reseller
Back to Top
John Connor View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 01.Feb.2011
Location: United States
Using: AutoCAD 2018
Status: Offline
Points: 7052
Direct Link To This Post Posted: 21.Aug.2014 at 17:56
Who wants to bother opening every single one of their drawings to see if they have been infected or not?  EduScan does the job quickly and efficiently.
"Humans have a strength that cannot be measured. This is John Connor. If you are reading this, you are the resistance."

<<AutoCAD 2015>>

Back to Top

Related CAD tips:


 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0,063 seconds.