CAD Forum - Database of tips, tricks and utilities for AutoCAD, Inventor and other Autodesk products [www.cadforum.cz]
Czech English Deutsch
Login/Register:
 Visitors: 3649 
RSS tips RSS channel - CAD tips
RSS discussion RSS channel - CAD discussion

Discussion Discussion forum

HelpCAD discussion

CAD Forum - Homepage CAD discussion forum - ask any CAD-related questions here, share your CAD knowledge on AutoCAD, Inventor, Revit and other Autodesk software with your peers from all over the world. To start a new topic, choose an appropriate forum.

Please abide by the rules of this forum.

How to post questions: register or login, go to the specific forum and click the NEW TOPIC button.
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

The information that you provide in this form will make up your forum profile which can be viewed by other forum members. Your email address will only be visible by forum admin and moderators and will be used to send you Forum Notifications. To cancel your account, use the page Opt-out or contact webmaster@cadforum.cz.

Auto Numbering

 Post Reply Post Reply
Author
basusumana View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 11.Mar.2020
Location: United Kingdom
Using: AutoCad LT2020
Status: Offline
Points: 13
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote basusumana Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Auto Numbering
    Posted: 11.Mar.2020 at 16:26
Hello,

I want to number few circles I have in a layer.
I was trying the auto number option from LT extension.
I am facing a bit of difficulties:

1) How to specify the starting number? I could not understand how the autonumbering process selecting a number. I want to start from 001.

2) How to change the height of the number? How to change the font of the number?

3) The drawing I have is composed of circles which are not exactly in horizontal order or vertical order. They are circles marking piles positions in a construction site. Can I still use this autonumbering if objects are not in a particular order?

Thank you,
Sumana
Sumana Basu
Geophysicist
Brimstone Site Investigation
Back to Top
Vladimir Michl View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group

CAD Studio a.s.

Joined: 26.Jul.2007
Location: Czech Republic
Using: Autodesk software
Status: Offline
Points: 1804
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vladimir Michl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12.Mar.2020 at 10:09
Yes, you can use the autonumber function in the LT Extension.

ad 1) there is a "nn" icon in the LT Extension toolbar/ribbon where you can preset the starting number

ad 2) the function uses the last text height from the TEXT command, resp. the text height as specified in the TEXTSIZE variable

ad 3) yes, you click the objects (probably their CEN osnap points) individually


Vladimir Michl (moderator)
CAD Studio - www.cadstudio.cz - Autodesk reseller
Back to Top
basusumana View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 11.Mar.2020
Location: United Kingdom
Using: AutoCad LT2020
Status: Offline
Points: 13
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote basusumana Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12.Mar.2020 at 10:52
Thank you so much.
This is really helpful.

Kind Regards,
Sumana
Sumana Basu
Geophysicist
Brimstone Site Investigation
Back to Top

Related CAD tips:


 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0,125 seconds.