Zobrazit plnou verzi příspěvku: Microstation Match Properties

Acid3P
19.08.2013, 14:03

Dobry den, s Microstation pracujem iba par dni a funkcia, ktora mi robi najvacsie problemy a pride mi ako zbytocne kostrbata je Match Properties. Vie mi niekto zrozumitelne vyvetlit ako docielit nasledujuce: 1. Prevzatie vlastnosti zdrojoveho elementu a hromadne skopriovanie na viac elemntov: - kombinaciou prikazov 57 a 51 dosiahnem iba to, ze musim na kazdy element klikat po jednom a to je prinajmensom otravne 2. Kopirovanie vlastnosti textu 3. Kopirovanie vlastnosti kot Dakujem za odpoved!

paznecht
14.09.2013, 09:43
Nepíšete o jaký MicroStation se jedná, ale nástroje, kterých docílíte převzetí vlastností prvku a jejich aplikaci na jiné prvky, jsou stejné napříč všemi verzemi (od MS95 po V8i SS3 :-).Takže jak na to:1. pro převzetí vlastností vybraného prvku použijte nástroj "Převzít prvek"2. pomocí nástroje "Vybrat prvek" si vyberete (nebo pomocí filtrů vyselektujete) prvky, u kterých chcete provést změnu - případně můžete použít nástroj z nabídky Editovat - Vybrat dle atributů3. na vybrané prvky použijete nástroj "Změnit atributy prvku"Pro změnu textů a kót je princip stejný, jenom si otevřete celý panel nástrojů Text a Kótovací nástroje (menu pro výběr /zapnutí/ panelů nástrojů vyvoláte pomocí CTRL+T).

civas
22.10.2013, 14:48
Podívejte se na toto forum http://www.cadpoint.cz/xwiki/bin/view/Main/.Pokud nenaleznete odpoveď, tak vzneste dotaz. Myslím, že v sekci Tipy a Triky to je popsané.