Zobrazit plnou verzi příspěvku: Uživatelské prostředí X-Tools

madep
19.11.2017, 15:36
Ahoj všem,všichni konstruktéři v Morisu mají nainstalované X-Tools. Jedná se o vynikající aplikaci, kterou ale používám jenom já, zvláště při modelování rámových konstrukcí. Když jsem se zeptal svých podřízených, proč to nechtějí používat a radši rámovou konstrukci následně přejmenují pomocí Assembly Copier od Woodworku, tak mi nato odpoví, že nastavování v X-Tools je poměrně nepohodlné a hlavně si na to na začátku práce ani nevzpomenou. Tak mně napadlo se zeptat, jestli v CAD Studiu nechystáte nějaké vylepšení uživatelského prostředí, kde by se daly funkce X-Tools nastavovat pomocí klasických dialogových oken a nebylo to tak syrově programátorské.Díky za odpověďMartin Depta, MORIS design s.r.o.

Navara
20.11.2017, 09:51

Základní myšlenka konfigurace X-Tools je taková, že se jednou provede centrální nastavení pro všechny podle jednotného schématu a uživatelé sami si už nemusí nic nastavovat. V případě větších implementací to dělají naši konzultanti.Co se týká konfigurace základních funkcí, tak ta má snad vyhovující grafické rozhraní. U některých dalších nastavení uvažujeme o jiné grafické podobě, ale vytvořit ho je časově docela náročné.Konkrétně v případě nastavení pro pojmenování rámových konstrukcí je to i otázka jak to vlastně udělat. Co a jak by se mělo v nastavení zobrazovat. Přiznávám, že to prvotní nastavení může být pro někoho obtížné, ale vzhledem k filozofii by to neměl být neřešitelný problém. Pokud ale máte nápad, jak by to rozhraní mělo vypadat, tak o tom můžeme přemýšlet a doplnit ho.

madep
20.11.2017, 20:34
Nastavení si představuju tak, že by to bylo buďto samostatné dialogové okno a nebo by to bylo součástí bočního panelu, jako je například iLogic. Potom by každý konstruktér měl možnost si to nakonfigurovat před začátkem práce a hlavně by to měl pořád před sebou a nemusel by to dělat potom. Protože do Vaultu se stejným názvem stejně nic zařadit nejde.Graficky by to vypadalo asi takto:DíkyMartin Depta, MORIS design s.r.o.madep2017-11-20 20:50:41

rys-kt4
21.11.2017, 10:09
To by bylo asi opravdu na zvážení, s čím kdo pracuje. jeden s názvy souborů, které v dalším projektu musí měnit, druhý zas s čísly součástí, podle kterých se projekt řídí a na názvu souboru vůbec nezáleží. Pro programátora to pak jednoduché opravdu není ...   

Boleslav
22.11.2017, 08:03
Ono je možná lepší některá firemní nastavení ukrýt aby je uživatelé omylem nezměnili.

madep
07.12.2017, 11:12
Dobrý den pane Navaro,jenom se připomínám. To jsem navrhl, je reálné? Nebo by to šlo řešit pomocí iLogic.Díky za odpovědMartin DeptaMORIS design s.r.o.