Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6201 |
![]() Zasláno: 24.pro.2009 v 10:22 |
Nějak mé srdce zjihlo,
u našeho stromku vánočního,
jelikož já nejsem sobec a o materiály se dělím rád,
dovolím si tedy taky, na Ježíška si dnes zahrát.
Pro někoho překvapení,
pro některé nic tam není.
Kdo bude chtít zřít obsah dárku,
musí otevříti tuto stránku:
Odkaz je nefunkční - Vánoce jsou za námi
Hezké vánoce Upravil PepaR - 21.dub.2010 v 08:00 |
|
![]() |
|
be_em ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.úno.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT Stav: Offline Bodů: 865 |
![]() |
Ďakujem p. PepaR,
krásny darček, obdivujem čo pre CAD robíte. Ďakujem veľmi pekne. (avšak niektoré zo súborov mi nefungovali, myslel som že to je diakritikou, ale ani premenovanie nepomohlo, neprišiel som na to kde je chyba) |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6201 |
![]() |
Nemáte zač, já naopak děkuji za projevená slova vděku.
Které soubory Vám dělaly problémy? Před minutkou jsem to stáhl, namátkou zkoušel a vše se otevřelo bez sebemenších problémů. Upravil PepaR - 27.pro.2009 v 10:31 |
|
![]() |
|
be_em ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.úno.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT Stav: Offline Bodů: 865 |
![]() |
už to funguje ... je to ozaj super (neviem prečo ale musel som všetky súbory skopírovať znova ale do iného priečinku)
tak ešte raz dík! |
|
![]() |
|
alda ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 04.říj.2007 Lokalita: ČR (OL) Používám: AutoCADLT 2024 Stav: Offline Bodů: 113 |
![]() |
K rozbalení dárku jsem se dostal až dnes. A děkuji. Jako novoroční předsevzetí si dám efektivnější práci s Autocadem (práce s Revitem zase nevyjde, natož efektivní). Ty klempíře máte podle aktuální normy? Rozměry určuji podle normy na kanalizace. Přesněji podle návodu na základě aktuálních norem a tam jsou odvodňované plochy trochu jinak. Bubliny PSV vyzkouším. Už se dlouho rozhoduji jestli používat odkazování samostatnými bloky nebo multiodkazy. Nezkoušel jste vložit do bloků i "překrytí-wipeout"? Pod bublinami je pak čisto a jsou výraznější a čitelnější. Razítko "pracovní kopie" mám vloženo do bloku rohového razítka a vypínám ho pomocí hladiny až při finálním tisku, pokud nezapomenu :-). Je tam kvůli podpisům které nevypínám. |
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1796 |
![]() |
Vložit překrytí do bloků není problém. Problém nastává až, když se blok otevírá ve starší verzi, která překrytí nepodporuje.
Upravil zdrk - 30.pro.2009 v 14:16 |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Nemáte zač.
Já si dávám předsevzetí se ponořit právě do hlubších vod Revitu ;). Je to podle té předposlední normy. Na revizi pracuji, nicméně některé tabulky, které najdete v PDF v klempířské normě ani nenajdete. Na revizi pracuju a mám ji v plánu. S bublinami PSV jsem v podobné situaci, ale odkazy/multiodkazy mi nepřirostli natolik k srdci a spíš mi překážely, proto jsem to řešil dynamickými bloky - viz dárek. Překrytí u bublin se bráním, u kót má opodstatnění, ale bubliny jsou často v blízkosti kót a tam by se pak překrytí mohlo být s jejich hodnotami, které jsou důležitější. Ad pracovní kopie) To je taky možnost, ono při kreslení v CADu má každý jiné zvyklosti, takže neočekávám, že se bude všem všechno z dárku hodit. |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Podle které normy ty dimenze prosím určujete? Hledal jsem to v aktuálních klempířích a ta původní tabulka zmizela. Upravil PepaR - 21.led.2010 v 16:32 |
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1796 |
![]() |
Nejsem si jist, ale něco by mohlo být v ČSN 73 6760.
Jinak zatím jedu v dimenzích dle staré klempířské normy. |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,496 sekund.