ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoPomoc při tvorbě koridoru

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
trexy Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 17.led.2010
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2016
Stav: Offline
Bodů: 2
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Pomoc při tvorbě koridoru
    Zasláno: 18.led.2010 v 22:45

Dobrý den dělám do školy projekt asi 6ti kilometrovéhu úseku silnice S9.5 pro návrhovou rychlost 70 km/h. Není to žádná reálná trasa jen se mám naučit kreslit v Civilu 3D. 

Mám problém při tvorbě koridoru. 

Vytvořil jsem si ze zadaných vrstevnic povrch. Navrhl směrové řešení, přičemž tam mám i oblouky s minimálním poloměrem 250m. Nastavil jsem klopení podle české šablony. Klopení jsem tedy neupravoval mám tam jen základní nastavení co se načte z české šablony. Podélný profil a niveleta byla vpořádku až na dva úseky kde mi dle kontrol návrhu nevyšla vzdálenost rozhledu pro předjíždění což bych řešil zákazem předjíždění.. Vzorový příčný řez používám z českých podsestav pro S9.5. Při tvorbě koridoru jsem v nastavení cílů navolil Povrch, Trasu, a Profil trasy. Když zadám vytvořit koridor tak se sice vytvoří ale jen místy a zhruba na desti místech je přerušen různými čarami jež protínají koridor a narušují jak silnici tak i svahy. Po vytvoření se objeví tabulka událostí v níž jsou tyto hlášení několikrát se opakující.

0.00m: Selhalo
Value does not fall within the expected range.

Odsazení: 0.00m
Výška: 0.00m
Koridor: Koridor - (1)
Základna: Trasa - (1)
Trasa: Trasa - (1)
Podélný profil: Profil - Trasa - (1)
Šablona typických řezů: Vzorový PR - S 9_5
Základna sestavy:
Skupina podsestav: Skupina vzorových - S 9_5
Lokální název podsestavy: SměrNerozdělJízdníPruhKlopeníCZ
Globální název podsestavy: SměrNerozdělJízdníPruhKlopeníCZ - S 9_5
Šablona typických řezů: C:\Documents and Settings\All Users\Data aplikací\Autodesk\C3D 2010\csy\Imported Tools\Czech_C3DCzechSubassemblies\C3DCzechSubassemblies.dll
Třída .Net: C3DCzechSubassembly.UndividedLaneOutsideSuperCSY
Zdroj: C3DCzechSubassembly.UndividedLaneOutsideSuperCSY

0.00m: Cílový objekt nebyl nalezen
Levá šířka

Odsazení: 0.00m
Výška: 540.00m
Koridor: Koridor - (1)
Základna: Trasa - (1)
Trasa: Trasa - (1)
Podélný profil: Profil - Trasa - (1)
Šablona typických řezů: Vzorový PR - S 9_5
Základna sestavy:
Skupina podsestav: Skupina vzorových - S 9_5
Lokální název podsestavy: SměrNerozdělJízdníPruhKlopeníCZ
Globální název podsestavy: SměrNerozdělJízdníPruhKlopeníCZ - S 9_5
Šablona typických řezů: C:\Documents and Settings\All Users\Data aplikací\Autodesk\C3D 2010\csy\Imported Tools\Czech_C3DCzechSubassemblies\C3DCzechSubassemblies.dll
Třída .Net: C3DCzechSubassembly.UndividedLaneOutsideSuperCSY Zdroj: C3DCzechSubassembly.UndividedLaneOutsideSuperCSY

Vím že někde dělám chybu ale nemůžu přijít na to kde. Kdyby jste měl někdo zkušenosti a poradil mi jak na to byl bych moc rád. 

Přidal bych i obrázek ale nemám na to oprávnění...

Upravil trexy - 18.led.2010 v 22:58
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
ARKANCE support
ARKANCE support

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Bodů: 1642
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.led.2010 v 08:09
Dobrý den,
jen se zeptám pro jistotu a asi trochu blbě. Instaloval jste ty podsestavy na C3D 2010? Podle cest to vypadá že ano. Vypadá to na nějaké špatné cílování, ale bez výkresu nejsem schopný určit chybu. Zkuste poslat nebo vystavit ten výkres. Jinak s tím nic neuděláme.

Martin Folber
Martin Folber
Zpět nahoru
trexy Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 17.led.2010
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2016
Bodů: 2
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.led.2010 v 18:17
Verze podsestav je skutečně pro C3D 2010. Kde a jak  můžu ten výkres vystavit?

Upravil trexy - 19.led.2010 v 18:18
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 13487:Využití šablony koridoru
Tip 10893:Koridor z návrhové linie - ostrůvek na okružní křižovatce.
Tip 6228:VIPJak přenést terén, profily a řezy do starší verze Civil 3D?
Tip 5203:Vyrovnaný objem výkop-násyp.
Tip 10419:Nefunkční hranice povrchu z koridoru.
Tip 5311:Jak v Civilu znázornit sklon výkopu/násypu (kolmé čárky)?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.