Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
Přihlášen: 08.pro.2008
Lokalita: ČR (PA)
Používám: Civil 3D 2009; Revit 2011 Stav: Offline
Bodů: 44
Téma: Zúžení kategorie komunikace Zasláno: 18.bře.2010 v 08:38
Dobrý den; chtěl jsem se optat, zda-li se dá nějak zúžit koridor z 24,5 na 9,5? Náběhové klíny nebo tak nějak,že? Navrhuji komunikaci zaústěnou do tunelu, kde je tato zúžena. Předem díky za nápady a rady :-)
Zasláno: 18.bře.2010 v 18:08
To určitě ano, ale mě zajímá jak to konkrétně nastavim v programu. Zda-li přes nějakou položku v menu Koridor? netuším ... :-) jinak normu mám, délku z ní vyčtu. To problém není.
Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám: AutoCAD Civil 3D Stav: Offline
Bodů: 1642
Zasláno: 18.bře.2010 v 19:09
Dobrý den, pan kolega RC se ptá dobře. Jestli jde o 2-pruh nebo 4-pruh z hlediska podsestav. V případě takovéhoto zúžení by bylo lepší použít jednu CZ vozovkovou podsestavu pro každý směr. Je třeba si půdorysně připravit průběh hran toho zúžení, protože k němu budete cílovat podsestavy. V místě začátku 9.5 bych dal už obyčejnou dvoupruhovou šablonu.
Zasláno: 18.bře.2010 v 20:45
Aha, dobrá. Jde o čtyřpruhovou komunikaci, směrově rozdělenou. Mohl by jste mi nějak osvětlit to "půdorysně připravit průběh hran toho zúžení, protože k němu budete
cílovat podsestavy". To se provádí čárovou kresbou?
Zasláno: 19.bře.2010 v 11:07
Aha, tak děkuji. Doufal jsem, že to půjde nějak automaticky, škoda. Vypadá to tedy tak, že koridor bude ze tří segmentů. Jeden bude nejširší, řekneme tedy 24,5 m, pak bude "přechodová část" v které se bude komunikace zúžovat - ručně kresleno a pak už zúžená komunikace -automaticky nastavený koridor. To bude problém s příkopy, které se většinou generují automaticky, že? A příčné řezy taky dokreslit ručně ... aj :-(
Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám: AutoCAD Civil 3D Stav: Offline
Bodů: 1642
Zasláno: 19.bře.2010 v 11:13
Pokud projektujete, tak nejde nic automaticky. Musíte mu zadat, jak to udělat podle vašich představ. Příkopy se generují, jak je nastavíte. Čím lepší a přesnější koridor, tím méně práce na příčňákách...
Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru