ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Jak novinky řešení Autodesk a ARKANCE ovlivní budoucnost strojírenství
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoAutomatické kótování a schodiště

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.dub.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad 2020 lt
Stav: Offline
Bodů: 731
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Automatické kótování a schodiště
    Zasláno: 29.bře.2010 v 00:28
Zdravím, velmi mne zaujaly některé funkce v CADKONu.
1) automatické kótování, kde stačí udělat čáru přes veškeré konstrukce a poté určit jestli bude kóta vodorovně či svisle, je to podstatně lepší než automatické kótování v plném cadu a hlavně v LT není. Není náhodou nějaká lisp aplikace podobná tomuto kótování? Nejlépe jestli náhodou není něco i pro LTčko ?
2) rychlá konstrukce schodiště, také velmi přínosná funkce, zase stejná otázka, není něco pro LT či nějaká lisp ?

Některé funkce v CADKONU jsou velmi zajímavé, avšak se mi nelíbí spousta zbytečných věcí zde a dosti zpomalený cad díky cadkonu. Hodily by se jen některé funkce, ale nevím jestli je vůbec něco možné do LT dostat.
Děkuji za každý názor.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21898
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.bře.2010 v 08:01
ad1) Stejná funce je i v holém AutoCADu (a od verze 2011 i v LT): RKÓTY Napříč

ad 2) podstatně rozsáhlejší možnosti konstrukce schodišť má už rovnou stavařský AutoCAD - AutoCAD Architecture
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Autocad 2020 lt
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.bře.2010 v 10:53
Zkusil jsem si stahnout studentskou verzi ADT a neni mi jasnych vice veci, ale ohledne konstrukce schodiste, jak se zde nastavuje vykresleni stupnu skryte nad rovinou rezu (dvojcerchovana) ? dekuji
Zpět nahoru
Pavel Homan Zobrazit panel
ARKANCE support
ARKANCE support
Arkance Systems

Přihlášen: 13.pro.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD, Revit Architecture, Revit MEP
Bodů: 277
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.bře.2010 v 12:09
To lze nastavit ve vlastnostech zobrazení schodiště. Respektive ve Správci zobrazení upravíte reprezentaci schodiště například pro aktuální konfiguraci zobrazení. Nebo jen vyberte objekt schodiště a v místní nabídce zvolte Upravit zobrazení objektu.
Pavel Homan

Arkance Systems s.r.o.
Zpět nahoru
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Autocad 2020 lt
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.bře.2010 v 16:47
Dekuji, podívám se na to.
Zpět nahoru
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Autocad 2020 lt
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.bře.2010 v 23:17
Ještě mám dotaz ohledně automatického kótování v autocadu 2009. Pokud vyberu prvky, které chci zakótovat a poté mi to nabízí kótu buď vodorovně nebo svisle, která se "přehazuje" podle polohy kurzoru, jde nějak přímo v tu chvíli nastavit např vertikální kóta, aby se mi nepřehazovala na horizontální ? Protože je to dosti nepohodlné, když potřebuji tyto kóty zrovna v tom místě kde se mi to přehodí automaticky do druhého, na něj kolmého směru. Pak je jediná možnost tyto kóty např umístit vně objetku a poté posunout dovnitř, ale tím ztratím kótovací body prvků a po jedné kótě to nemá smysl upravovat.
Takže otázka zní, zda lze určit v jakém směru bude kótovací linie ? Nebo jak posunout množství kót, aby se neposunuly kótovací body ?
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4340:Točité schodiště s podestou.
Tip 8902:Automatické číslování stupňů schodiště v Revitu.
Tip 7861:Automatické vytváření rozměrových kót v náčrtu.
Tip 10454:Jak změnit počet přímých stupňů v točitém schodišti?
Tip 5838:VIPZobrazení stavebního prvku v legendě (schodiště, klenba...)
Tip 5293:Zarovnání stěny s hranou schodiště.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,168 sekund.