Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() Zasláno: 29.bře.2010 v 00:28 |
Zdravím, velmi mne zaujaly některé funkce v CADKONu.
1) automatické kótování, kde stačí udělat čáru přes veškeré konstrukce a poté určit jestli bude kóta vodorovně či svisle, je to podstatně lepší než automatické kótování v plném cadu a hlavně v LT není. Není náhodou nějaká lisp aplikace podobná tomuto kótování? Nejlépe jestli náhodou není něco i pro LTčko ? 2) rychlá konstrukce schodiště, také velmi přínosná funkce, zase stejná otázka, není něco pro LT či nějaká lisp ? Některé funkce v CADKONU jsou velmi zajímavé, avšak se mi nelíbí spousta zbytečných věcí zde a dosti zpomalený cad díky cadkonu. Hodily by se jen některé funkce, ale nevím jestli je vůbec něco možné do LT dostat. Děkuji za každý názor. |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
ad1) Stejná funce je i v holém AutoCADu (a od verze 2011 i v LT):
RKÓTY Napříč
ad 2) podstatně rozsáhlejší možnosti konstrukce schodišť má už rovnou stavařský AutoCAD - AutoCAD Architecture
|
|
![]() |
|
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() |
Zkusil jsem si stahnout studentskou verzi ADT a neni mi jasnych vice veci, ale ohledne konstrukce schodiste, jak se zde nastavuje vykresleni stupnu skryte nad rovinou rezu (dvojcerchovana) ? dekuji
|
|
![]() |
|
Pavel Homan ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 13.pro.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD, Revit Architecture, Revit MEP Stav: Offline Bodů: 277 |
![]() |
To lze nastavit ve vlastnostech zobrazení schodiště. Respektive ve Správci zobrazení upravíte reprezentaci schodiště například pro aktuální konfiguraci zobrazení. Nebo jen vyberte objekt schodiště a v místní nabídce zvolte Upravit zobrazení objektu.
|
|
Pavel Homan
Arkance Systems s.r.o. |
|
![]() |
|
![]() |
Dekuji, podívám se na to.
|
|
![]() |
|
![]() |
Ještě mám dotaz ohledně automatického kótování v autocadu 2009. Pokud vyberu prvky, které chci zakótovat a poté mi to nabízí kótu buď vodorovně nebo svisle, která se "přehazuje" podle polohy kurzoru, jde nějak přímo v tu chvíli nastavit např vertikální kóta, aby se mi nepřehazovala na horizontální ? Protože je to dosti nepohodlné, když potřebuji tyto kóty zrovna v tom místě kde se mi to přehodí automaticky do druhého, na něj kolmého směru. Pak je jediná možnost tyto kóty např umístit vně objetku a poté posunout dovnitř, ale tím ztratím kótovací body prvků a po jedné kótě to nemá smysl upravovat.
Takže otázka zní, zda lze určit v jakém směru bude kótovací linie ? Nebo jak posunout množství kót, aby se neposunuly kótovací body ? |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,168 sekund.