Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Benny ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Nováček ![]() Přihlášen: 05.kvě.2010 Lokalita: ČR (OL) Používám: CIVIL 3D 2010 Stav: Offline Bodů: 6 |
![]() Zasláno: 27.kvě.2010 v 14:13 |
Zdravím, možná toto téma už tady někde je, bohužel se mi ho nedaří najít. Jedná se mi o to, že když vytvořím výkres v Civilu 3D 2010, tak když ho chci otevřít v klasickém Cadu, tak se mi veškeré linie a poznámky vytvořené Civilem nezobrazí. Myslel jsem, že se vše objeví tak jak má, akorát to samozřejmě nepůjde upravovat. Zkoušel jsem to otevřít v Cadu 2004 a Cadu LT2009, nikde to nebylo zobrazeno. Výkres byl uložen do cerze 2004/LT2004. Zkoušel sem to uložit do vyšších verzí (2007,2010), verze 2007 ve verzi LT2009 se nezobrazila a verze 2010 logicky nešla otevřít. Poradtě co s tím, díky.
|
|
Beneš
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() |
Co v Civilu nakreslíte "jako v Autocadu" (tzn. bez AEC entit využívajících čistě civilovské funkce), tak by mělo být zobrazitelné bez jakýchkoliv problémů(aspoň jsem nezaznamenal zatím jediný problém) Pro zobrazování civilovských entit v holém acadu, LT, apod (podobné je to i u jiných profesních vertikál) slouží tzv. Object enablery, stáhnutelné z Xanadu. Ale zatím jsem to nezkoušel ....Taky to můžete obejít a uložit soubor jinam pomocí Soubor -> Export - > Export do aplikace Autocad
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21908 |
![]() |
Přesně tak - co nakreslíte "civilovskými" funkcemi, to jsou speciální objekty, které holý AutoCAD sám o sobě neumí zobrazit (zobrazí nechvalně známé "proxy" varování). Tyto speciální objekty jej naučíte nainstalováním patřičného Object Enableru, nebo musíte z Civilu DWG ukládat pomocí funkce Export do AutoCADu.
|
|
![]() |
|
Benny ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Nováček ![]() Přihlášen: 05.kvě.2010 Lokalita: ČR (OL) Používám: CIVIL 3D 2010 Stav: Offline Bodů: 6 |
![]() |
Děkuji za rady, zatím nic nefunguje, když se snažím vyexportovat výkres do autocadu, tak ten výkres vůbec nevytvoří, divné, ani nedá žádnou hlášku.
|
|
Beneš
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() |
To je divné, jako první by se měl zobrazit dialog volby názvu souboru
a dělá to jeden soubor, anebo všechny?
Zkoušel jste ten soubor restaurovat?
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Benny ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
To se samozřejmě objeví, zkoušel sem různé názvy souborů, i kontroloval adresář, do kterého se to mělo uložit a nikde nic. Restaurování sem ještě nezkoušel.
|
|
Beneš
|
|
![]() |
|
martinfolber ![]() ARKANCE support ![]() Přihlášen: 26.dub.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD Civil 3D Stav: Offline Bodů: 1642 |
![]() |
Dobrý večer,
až tak divné to zase není... občas se to stává. Problematiku jsem kdysi popisoval na blogu Civil3D.cz viz http://www.civil3d.cz/2010/03/jak-ukladat-vykresy.html |
|
Martin Folber
|
|
![]() |
|
Benny ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Dobrý den, tak exportovat se mi to povedlo podle toho vašeho návodu, binec dělali ty xrefy. Děkuji za radu.
|
|
Beneš
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 3,289 sekund.