ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoDotaz ohledne prepinani mezi CADY

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
kubajs.55 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 22.čer.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
AutoCAD2010
Stav: Offline
Bodů: 5
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Dotaz ohledne prepinani mezi CADY
    Zasláno: 22.čer.2010 v 14:53
Zdravim,

chtel sem se zeptat kde se da prepnout mezi napr CADEM architecture a normalnim CADEM mam architecture a nejde mi to nejak nikde najit aby se to dalo prepnout na normal CAD 

diky za odpoved

Jinak pouzivam AutoCAD Architecture 2010 
Zpět nahoru
Matejka Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.čer.2010
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCAD 2012, Inventor 2012
Bodů: 45
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čer.2010 v 15:10
já mam CAD mechanical. V nabídce start v programech mám dvě ikonky.  AutoCAD Mechanical a AutoCAD - ten se spouští bez rozšíření.
Zpět nahoru
kubajs.55 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
AutoCAD2010
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čer.2010 v 15:13
mnoo ja prave tady v tom to asi tezko  najdu mam prave novej notebook a mam to na 64bit. systemu a na starym sem to mel na 32 a prave sme sehnal jen tenhle CAD architecture a nevim jak to dat do normal CADU ma to nejak jit ale nevim vubec jak...
Zpět nahoru
Matejka Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čer.2010 v 15:46
zkuste tohle: vzal jsem ikonku z nabídky start, zkopíroval si jí na plochu. Pře pravé tlačítko zvolit vlastnosti. na druhé záložce je řádek cíl. Tam jsem odmazal vše za "C:\Program Files\Autodesk\ACADM 2011\acad.exe". Byly tam ještě nějaké parametry. Rozklepnu a spustí se čistý CAD. Zajímavé je, že když spustím exáč přímo z program files... tak se pustí CAD s tozšířením. Ale takhle mi to jde
Zpět nahoru
Matejka Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čer.2010 v 15:48
respelktive úvodní obrazovka naskakuje pořád ACAD mech., ale zpustí se bez rozšíření
Zpět nahoru
kubajs.55 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
AutoCAD2010
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čer.2010 v 15:53
tak sem to zkusil a nic a me by to asi nijak nepomohlo kdyz bych otviral nejake starsi projekty tak by tam byl porad ten CAD architecture mnoo nic zkusim nekde asi schrastit normalni CAD 2010
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21952
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čer.2010 v 16:06
Jestli to přepnutí potřebujete kvůli uživatelskému rozhraní, pak stačí přepnout pracovní prostor. Pokud chcete uvolnit AEC objekty AutoCADu Architecture (např. z paměti), je to trochu složitější. Některé profesní verze AutoCADu mají přímo volbu (ikonku) "spustit jako holý AutoCAD".

Pokud jste student, stáhněte si přímo požadovanou verzi AutoCADu. Pokud nejste student, bude vás to schrašťování stát peníze.
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
Matejka Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čer.2010 v 16:22
taky bych se na tomle fóru schrasťováním moc nechlubil. Stačí napsat mám Architecture a potřebuju přepnout holý cad Smile. To se pak pan moderátor pracující ve firmě která prodáva CADy nebude mračit. Mimochodem teď mají vaše IP a tyhle záznamy, takže bych rychle skartoval disk. Večer příjdou na pokec pánové s velkými černými pytly do kterých se dávají počítače a kuklou na hlavě.
Zpět nahoru
kubajs.55 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
AutoCAD2010
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čer.2010 v 16:26
Původně odeslal(a) Matejka Matejka napsal(a):

taky bych se na tomle fóru schrasťováním moc nechlubil. Stačí napsat mám Architecture a potřebuju přepnout holý cad Smile. To se pak pan moderátor pracující ve firmě která prodáva CADy nebude mračit. Mimochodem teď mají vaše IP a tyhle záznamy, takže bych rychle skartoval disk. Večer příjdou na pokec pánové s velkými černými pytly do kterých se dávají počítače a kuklou na hlavě.

mnoo schrastovat ja to mam pres licenci atd takze ze bych jel na cerno to ne delam i pro celkem slusnou firmu ale proste nejde mi to prepnout z architecture na normal... nevim proc... asi stim jeste moc dobre neumim... 
Zpět nahoru
kubajs.55 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
AutoCAD2010
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čer.2010 v 16:34
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Jestli to přepnutí potřebujete kvůli uživatelskému rozhraní, pak stačí přepnout pracovní prostor. Pokud chcete uvolnit AEC objekty AutoCADu Architecture (např. z paměti), je to trochu složitější. Některé profesní verze AutoCADu mají přímo volbu (ikonku) "spustit jako holý AutoCAD".

Pokud jste student, stáhněte si přímo požadovanou verzi AutoCADu. Pokud nejste student, bude vás to schrašťování stát peníze.

Na tohle jsem se chtel zeptat student sem ale ve skole je to taky ze jedou na archicad a pri registraci tady na AutoCAD s emusi zadat nejaky skolni mail kteery skola nejspis nema... tak jak to mam udelat...? diky za odpoved :)

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Bodů: 2578
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čer.2010 v 16:41
Původně odeslal(a) Matejka Matejka napsal(a):

zkuste tohle: vzal jsem ikonku z nabídky start, zkopíroval si jí na plochu. Pře pravé tlačítko zvolit vlastnosti. na druhé záložce je řádek cíl. Tam jsem odmazal vše za "C:\Program Files\Autodesk\ACADM 2011\acad.exe". Byly tam ještě nějaké parametry. Rozklepnu a spustí se čistý CAD. Zajímavé je, že když spustím exáč přímo z program files... tak se pustí CAD s tozšířením. Ale takhle mi to jde

Nevím, jak v ACA2010, ale v Civilu2010 mám pro "holý acad" ve vlastnostech

"C:\CAD\AutoCAD Civil 3D 2010\acad.exe" /P AutoCAD

PS. To "/P" znamená profil, který si to při instalaci vytvořilo ...
Najdete ho v Nástroje - > možnosti -> profily .... Pokud tam není, tak asi....Dead
J. Mantlík

Zpět nahoru
Venk Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 14.čer.2010
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
ACA 2011
Bodů: 8
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čer.2010 v 17:47
Ahoj.

Ikona pro holý AutoCAD se od verze ACA 2010 nevytváří Angry při standartní instalaci, takže při instalaci 2010 a 2011 se musí projít celá uživatelská instalace a tuto možnost tam zaškrtnnout  - vytvořeni shortcuts ( podobně i express tools nejsou ve standartní instalaci Exclamation ).
Návod pro následné -  po instalaci - vytvoření ikony posílám zde (sice v němčině, ale jasné ):

http://www.cuh.de/_Handel/__SalesForce/ADSK/AutoCAD_Architecture_2010_natives_AutoCAD_Installationsanleitung.pdf

Ahoj Venk
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21952
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.čer.2010 v 10:42
Původně odeslal(a) kubajs.55 kubajs.55 napsal(a):

pri registraci tady na AutoCAD se musi zadat nejaky skolni mail ktery skola nejspis nema... tak jak to mam udelat...?
Pokud nemáte školní e-mailovou adresu (což je dost častý případ), jde registraci zprostředkovat přes vyučujícího - postup je popsán na stránce registrace. Zaregistruje se on a následně může autorizovat všechny své studenty.

Upravil Vladimír Michl - 23.čer.2010 v 10:57
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 1596:Mohu převést (prodat) licenci AutoCADu jinému subjektu?
Tip 2474:VIPJak zapnout/vypnout zlomky AutoStack v Mtextu?
Tip 13346:Trasovač staničení pro snazší orientaci mezi trasou a zobrazením
Tip 5411:VIPJak odlišit bloky stejného jména z různých DWG výkresů?
Tip 8678:Jak vyvolat aktualizaci tabulky extrakce dat?
Tip 2191:Chyba při spouštění uloženého externího dotazu.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,436 sekund.