Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
v.klazar ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 29.lis.2007 Lokalita: ČR (HK) Používám: civil3d 2012 Stav: Offline Bodů: 60 |
![]() Zasláno: 07.říj.2010 v 10:05 |
Dobry den,
diky diskusi v oddeleni acad a napovede jsem narazil na prikaz whipthread. jsou nekde zamaskovane i jine promenne, ktere defoultne zpomaluji praci a podporu vice procesoru? napr. podpora vice vlaken pro prebudovani koridoru by byla vice nez uzitecna...
Dekuji
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21889 |
![]() |
V novějších verzích Civilu využívají .Net funkce podporu více procesorů. Implicitní volby v AutoCADu většinou využívají plný výkon, s vyjímkou těch nastavení, která by mohla kolidovat s hardwarovými konfiguracemi (např. HW akcelerace).
Pro dočasné nastavení všech relevantních proměnných na "plný výkon" zkuste naši utilitu TURBO (viz Download).
|
|
![]() |
|
v.klazar ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 29.lis.2007 Lokalita: ČR (HK) Používám: civil3d 2012 Stav: Offline Bodů: 60 |
![]() |
dekuji,
stahnul jsem, zrejme uspesne spustil, ale rozdil nepozoruji. jak prekresleni, tak prebudovani koridoru o vice regionech pouziva pouze 1 jadro - presneji pouziva 2, ale souctem se zatizeni nedostane pres 50%, coz mne dost zarazi.... mam C2D a win xp. /3G je zapnuto, ale v podstate nevyuzito.
vyzkousel jsem i na i7 w7 a prebudovani koridoru vypada stejne pomalu... a zatizeni pouze 1ho jadra...
je to tedy v nastaveni systemu nebo nekde neco prehlizim?
|
|
![]() |
|
![]() |
tak jsem chvili hledal a zjistil, jak je autodesk pokrokova, user friendly spolecnost....
obavam se, ze to tak moc horke nebude... a to "Implicitní volby v
pak teda nechapu, proc se mi zatez sice rozdeli, ale uz nepresahne tech 50%
by mne take zajimalo na kolika strojich bezi civi3d a maji jen 1jadrovy CPU a s jakymi hardwarovymi konfiguracemi by multithr. kolidoval...
pocita se do budoucna s implementaci multithreadingu na neco podstatneho, prip. zavedeni neceho jako OpenCL - pocitani pres GPU?
Diky...
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21889 |
![]() |
Dotaz byl, zda existují implicitní volby, které zpomalují práci - na něj je i ona reakce. Funkcí AutoCADu které využívají multithreading sice není moc, ale je jich o dost více než ty dvě, které zmiňuje ona stránka Autodesku. Profesní verze pak mohou multithreading využít i na další operace. Pokud nějaká funkce využívá jen jedno jádro, není to tím že by byla vícejádrová podpora nějak vypnutá, ale důvod je v nutnosti podstatně komplikovanějšího naprogramování pro multithreading. Ale i tak vícejádrový procesor pomůže - ostatní systémové procesy (a že jich je) tak nebrzdí probíhající operaci. Vámi popisovaná operace zřejmě použije jen jedno jádro, proto také oněch 50% ve Správci úloh (proč jen 50% vysvětluje vámi uvedená stránka Autodesku).
Využití GPU pro výpočty je už součástí několika produktů Autodesku - např. Moldflow, 3ds Max, Maya.
|
|
![]() |
|
![]() |
ano, ptal jsem se tak, ale odpoved byla pro mne trochu zavadejici. myslel jsem, ze se mi temi volbami zapne "plny vykon" meho procesoru. zvlaste pak ta cast o .net... a pak jsem myslel, ze mam nekde chbu a ono ne... chapu, ze je to narocnejsi na programovani, ale ono vicejadrove procesory jsou tu s nami jiz nejaky patek... a nektere funkce civilu si o to primo rikaji.
chapu, ze obrazove a renderovaci funkce maji prednost, tam je to videt nejvice...
jen ze mne tedy prekvapilo, ze to neni chyba, ale feature....
snad v dalsi verzi...
diky...
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
U těch .NET funkcí se v principu projeví multithreading pozitivně i v případě, že aplikace není explicitně naprogramovaná jako multithreaded. Co se týče širší podpory multithreadingu v CADech, zvláště 3D CADech bych nebyl moc optimistou - vlivem způsobu zpracování dat je zde zavádění multithreading operací dost problematické. I když na druhou stranu může Autodesk od sebe opisovat - třeba 3ds Max patří na trhu v podpoře multithreadingu na úplnou špičku.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,352 sekund.