ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Přes 123.500 registrovaných u nás, celkem 1.134.000 registrovaných (CZ+EN). Tipy pro AutoCAD 2027, pro Inventor 2027 a pro Revit 2027. Nový Kalkulátor nosníků, Inženýrský kalkulátor, Spirograf generátor a Regresní křivky v sekci Převodníky. Kompletní příkazy a proměnné AutoCADu 2027.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na emea.support.arkance.world
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoC3d2010 nekompatibilita DWG zdola?

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2026
Stav: Offline
Bodů: 2595
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: C3d2010 nekompatibilita DWG zdola?
    Zasláno: 12.říj.2010 v 14:34
Zdravím. Poslední dobou mne u některých souborů - především situací -zlobí dost nepříjemná věc.
V Civilu 2010 si poskládám situaci a pracuji na ní. Podotýkám, že bez čistě civilovských entit a příkazů ...
Uložím do verze 2004-6 nebo 2007-9 - je to v zásadě jedno ...
Pak do ní někdo v civilu 2008 nebo 2006 něco nakreslí nebo vloží (jednoduchý popis, vybarvení, dopravní značení - opět nic, co by využívalo civilovské funkce) a následně uloží - je jedno, do jaké verze a jestli do DWG nebo DXF
Já už to ovšem v civilu 2010 neotevřu Angry

Pouštím-li soubor poklepáním v total commanderu, zobrazí se hláška "Nelze otevřít tento výkres. Obsahuje nesprávné nebo poškozené informace" - a nic

Zkusím-li to přes restaurování, objeví se "Kritická chyba: C3D out of memory"
Třeba 1-2 MB soubor vyčerpá celou nainstalovanou paměť (4GB) ! a následně civil spadne ...Cry

Tentýž soubor (DWG <2010) ovšem jakýkoliv jiný nižší civil v rámci své kompatibility otevře bez problémů !!

Jedinou možností, jak se ke svým datům dostat, je udělat v nižší verzi Exporttoautocad (do jakékoliv verze) - tohle pak už načtu

Pokud se to děje v kanceláři, dá se to přežít. Ale úplně to samé se mi stává i se soubory, na kterých jsem předtím nedělal a přišly jako podklad "zvenku". Přitom ostatní se civily 2008 i tyto soubory bez problémů otevřou !?

V čem může být problém ??
Civil 2010 SP2, Win7-64 Ultimate
J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
řešení Autodesk
Bodů: 22272
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2010 v 15:30
Každý Civil výkres obsahuje Civil objekty (nejsou nutně jen geometrické/výkresové) a zároveň speciální objekty nejsou kompatibilní směrem dolů (starší verze neobsahuje enabler pro novější objekty). Proto se musí do starší verze ukládat DWG pomocí ExportToAutocad.
Vladimír Michl
CADs.cz, LinkedIn
Autodesk Expert Elite
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2010 v 15:39
Tady je to ale obráceně - starší verze NEMÁ problém s načtením souboru z vyšší verze (uloženého do nižší verze DWG), ale NOVĚJŠÍ verze MÁ problém s načtením starší verze
Dříve s tím problémy nebyly ...

Upravil Mantlík - 12.říj.2010 v 15:40
J. Mantlík

Zpět nahoru
Moderátor
Moderátor

Používám:
řešení Autodesk
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2010 v 16:18
Já myslím, že to je až důsledek toho otevření ve starší verzi - Civil objekty se tím poškodí. Každopádně je to nepodporovaný postup - couvat jde jen s AutoCADovým DWG souborem.
Vladimír Michl
CADs.cz, LinkedIn
Autodesk Expert Elite
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2010 v 16:32
Budiž, nicméně ....
1) proč to 2010 nedokáže zrestaurovat (byť třeba s hláškou, že xx chyb neopraveno) , sežere veškerou paměť a spadně?
2) proč to i udělá soubor, který 2010 neviděl ani z rychlíku? Kolega na tom dělal v civilu 2008 a všechny podklady, které použil, mají formát 2000/2002
J. Mantlík

Zpět nahoru
Moderátor
Moderátor

Používám:
řešení Autodesk
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2010 v 16:39
Těžko říci, těch příčin poškození výkresu může být celá řada. Doporučuju Civil aktualizovat na poslední Service Pack a případně restaurování a uložení zopakovat. Kombinování různých verzí (release) u profesních variant AutoCADu může být problematické - vždy je v takových případech ukládat dozadu pomocí ExportToAutocad.
Vladimír Michl
CADs.cz, LinkedIn
Autodesk Expert Elite
Zpět nahoru
cestár Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 27.říj.2006
Lokalita: Slovensko
Používám:
Civil 3D 2018
Bodů: 313
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2010 v 17:55
mal som podobné problémy s niekoľkými súbormi pri verzii 2010, staršie verzie boli pri otváraní súborov úspešnejšie. Súbory boli vlastné i cudzie, z Civilu aj údajne z holého Cadu. Teraz som prešiel na W7 a C3D 2011 a problém prestal. Program si vyžiada obnovenie súboru, ale DIAG nenájde žiadne chyby a súbor otvorí. Takže to smeruje k špecifiku verzie 2010 (je to ale samozrejme neoverené a problém môže byť úplne inde). V každom prípade som rád, že tento problém prestal obťažovať a teším sa na nové.
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.říj.2010 v 19:06
Cestár:
děkuji, trošku mne utěšiklo, že jsem si to nebvymýšlel ...Smile

V.Michl:
jako obvykle jste měl pravdu, pokud to exportuji já z 2010, po úpravě v nižší verzi se mi to (snad - zkoušel jsem to zatím jen na jednom souboru) znovu v 2010 otvírá bez problémů.
Jasně, kombinování různých verzí může činit problémy, aktuální ekonomická situace ovšem náš přechod z Win2k na Win7 (a tím na verze vyšší, než 2008) pozdržela .....Unhappy

J. Mantlík

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.říj.2010 v 19:34
Jo, stejné verze ... teď jsem si vzpomněl na nedávný případ nešťastných 3 kolegyň ...
Co jim mám říci k této situaci:
PC1 - C3D2008, Win2000
PC2 - C3D2008, Win2000
PC3 - Acad2008, Win2000
Všechny Civily i acad mají poslední SP
Chtěl jsem, aby to podrobně písemně popsaly včetně jejich postupů, ale na to prý neměly čas ..

- Na PC1  byla seskládána situace A.dwg z různých zdrojů. Cizí soubory prošly čištěním a pro jistotu (po jiných zkušenostech) i restaurováním. Uloženo.
- Otevřeno bez problémů v PC2, upraveny nějakéviditelnosti a barvy hladin. Uloženo jako B.dwg
- na stejném PC (PC2) otevřen soubor c.dwg a předtím uložený soubvor B.dwg byl připojen jako reference . výsledek - pád civilu
- pokus o otevření souboru B.dwg přímo (už ne jako xref) na PC2 --> opětný pád. restaurování nepomáhá. soubor A.dwg jde otevřít
- pokus o otevření souboru B.dwg na PC1 a PC3 -> bez problémů
- soubor A.dwg (vytvořený na PC1) už na PC1 nejde otevřít. jde ale otevřít na PC2
- jsem přivolán a vyslechnu spoustu řečí, že se kvůli tomu nestíhá (ale to je celkem normální
- zkouším na PC2 obvyklé postupy, jak soubor B.dwg na PC2 umravnit. 3x civil spadne
- zkouším ho na PC2 připojit jako xref k prázdnéímu souboru -> najednou se to chytilo. Zkouším uložit (pro jistotu s novým jménem x.dwg), dělám kejkle s hladinamií, SDIAG bez problémů, uložím, znovu načtu jako xref do nového souboru ...OK
- připojím B.dwg k ostrému souboru C.dwg jako xref  - vše OK (i DIAG)
- předám PC2 kolegyni s fungující situací a xrefem
- odejdu
- za chvíli slyším kolegyni "Že jsem radši nešla domů" (slušně přeloženo) - už to zas nejde ....Angry

- Uklidňuji kolegyni, že se pokusím sehnat exorcistu .... (ale spíš jsem myslel na vymítače čarodějnic Wink)
- druhý den je klid, raději se nejdu zeptat, jak to pokračuje
- tento stav (nikdo mne neotravuje) trvá dodnes

J. Mantlík

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9502:AutoCAD havaruje s APPCRASH v modulu AdApplicationFrame.dll.
Tip 440:Po spuštění AutoSketche v NT se objeví modrá obrazovka.
Tip 353:Chyba "Unhandled Access Violation reading C0000005 (access violation)"
Tip 352:Chyba Error: Assertion failed in file OPMUI.CPP při instalaci 3D Studia VIZ R3.
Tip 10981:Blikající ukotvené palety.
Tip 5489:Počítače rendering farmy nepřebírají joby z 64-bitového 3ds max 9.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,298 sekund.