ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Přes 123.000 registrovaných u nás, celkem 1.130.000 registrovaných (CZ+EN). Tipy pro AutoCAD 2027, pro Inventor 2027 a pro Revit 2027. Nový Kalkulátor nosníků, Spirograf generátor a Regresní křivky v sekci Převodníky. Kompletní příkazy a proměnné AutoCADu 2027.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na emea.support.arkance.world
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoStyl popisu hlavního staničení

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Jtt03 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.led.2008
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
Civil 3D 2012
Stav: Offline
Bodů: 18
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Styl popisu hlavního staničení
    Zasláno: 06.pro.2010 v 13:52
Dobrý den. U trasy mám zapnutý popisek - Hlavní staničení VPRAVO. Kde mohu nastavit, aby byl popisek pouze u hektometrů a nikoliv u začátku a konce trasy. Je to docela matoucí. Civil3D 2011. Děkuji.
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
ARKANCE support
ARKANCE support

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Bodů: 1642
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.pro.2010 v 07:17
Dobrý den,
teoreticky by mělo fungovat kliknout na trasu. Menu na pravém tlačítku > Upravit popisky trasy > Řádek hlavní staničení > Nezaškrtnout počáteční staničení.

Jelikož to ale k mému překvapení nefunguje. Držte tlačítko Ctrl a klávesou Delete vymažte první a poslední velkou číslici hektometru.
Martin Folber
Zpět nahoru
Jtt03 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.led.2008
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
Civil 3D 2012
Bodů: 18
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.pro.2010 v 07:36
Děkuji za odpověd. Také jsem si myslel, že bude fungovat to, co píšete v první větě. Dokonce mám pocit, že v dřívějších projektech se mi to tak skutečně podařil vypnout. Teď to bohužel nefunguje, což je na druhou stranu logické. Opravte mě, jestli se mýlím. Podle mě, to políčko, o kterém píšete, není primárně určeno pro vypínání popisku v krajních bodech trasy, ale pro určení rozsahu staničení, ve kterém bude popisek aplikován. Například chci-li na trasu použít několik stylů popisku pro jeden konkrétní parametr, třeba střídání hlavního staničení vlevo a vpravo.

Dodatečným zkoušením všeho možného, jsem objevil ještě jednu fintu jak z problému ven. Smířil jsem se s tím, že popisek hektometrů staničení, v začátku a konci trasy prostě vypnout nejde. Tak jsem použil zaškrtávací políčka (viz výše) a nastavil rozsah na skutečné hektometry (např. 0,100 - 0,900). Takže popisky začátku a konce se kryjí ze skutečnými hektometry a nejsou vidět.

Mimochodem, ta finta s CTRL je vážně dobrá. Tu jsem neznal.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7244:Jak nastavit počet desetinných míst v proužku PP?
Tip 8034:Staničení lomových bodů na hranách.
Tip 11658:Nelze načíst další popisy do výkresu Advance Steel.
Tip 5289:Nastavení zkratek v popisech geometrie v Civil 3D.
Tip 5025:Jak ovlivnit popis díry v tabulce děr?
Tip 8029:VIPFlexibilnější rozmístění objektů podél křivky (nedokumentovaný příkaz).

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,164 sekund.