Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
DodoSVK ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 13.říj.2007 Lokalita: Slovensko Používám: MAP 3D Stav: Offline Bodů: 184 |
![]() Zasláno: 18.led.2011 v 08:32 |
Dobry den,
pouzivam GG menu 1,99 v autocede 2010.
Vyuzivam najme funkciu vyskove koty, ale mam jeden problem s ktorym mi verim pomozete.
V units mam nastavene unitless. Ked dam okotovat bod kotry ma polohu y v suradnicovom systeme 250,4578 na plavaku sa zbrazi hodnota +0.250...ako dosiahnut aby sa mi na plavaku zobrazila hodnota v tvare +250,46?
dakujem za odpoved.
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Dobrý den,
vyzkoušejte prosím novější verzi pro kótování výškové kóty, kde je toto již ošetřeno (za což patří velký dík Alfredovi). Viz téma GGmenu - Výškové kóty nově. |
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
V kazdem pripade si ale nastavte spravne jednotky. Aktualizovana funkce na jednotky kouka a pro nastaveni "bez jednotek" (
INSUNITS = 0) neni pripravena. Pocita s nastavenim na metry nebo milimetry.
A take si stahnete nove bloky. Funkce pouziva jine bloky. Upravil alfred - 18.led.2011 v 09:02 |
|
![]() |
|
DodoSVK ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 13.říj.2007 Lokalita: Slovensko Používám: MAP 3D Stav: Offline Bodů: 184 |
![]() |
dakujem za opovede... vopred sa vsak ospravedlnujem, lebo niesom vtomto este tak zbehly, a mam trosku problem s nainstalvanim ggmenu ktore mi spominate ze je posledne.. na www.cadforum.cz/cadforum/CAD-Standardy/ je uvadzana stale ako posledna oficialna verzia 1.99 ktoru mam, takze predpokladam ze ste mali na mysli neoficialnu verziu s upravami o ktorych sta sa bavili v diskuzii na ktoru ste mi poslali link. je tam vsak vela odkazov a neviem sa vtom velmi vyznat, tak vas prosim o radu co mam stiahnut a ako si to mam nainstalovat respektive doinstalovat do verzie 1.99 ktoru momentalne mam...
pisete ze nemam zabudnut si stiahnut nove bloky...tie stiahnem kde? a kam ich mam v pc ulozit aby to fungovalo korektne?
dakujem velmi pekne!
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
Jestli chcete zkusit konecnou upravenou verzi z odkazovane debaty, tak jeste vyckejte - myslim, ze dabata bude mit jeste nejaky vyvoj.
Pokud chcete zkusit relativne aktualni verzi, tak zkuste stahnout tohle: Pro vyzkouseni zkuste rozbalit, vlozit si do nejakeho vykresu oba bloky (DWG) a nactete si ten soubor "kotyvysk.lsp", ktery tam je obsazen. Nastavte jednotky na metry nebo milimetry. Zkuste spustit funkce, ktere to obsahuje: VKS VKS-pole VKO VKSNULA VKSNULAZPET Pokud Vam funkce budou fungovat a vyhovovat, tak napiste a nekdo Vam tu poradi jak to dostat do starsich GGmenu (snad to nejak snadno pujde). |
|
![]() |
|
![]() |
vdaka uz mi to ide zda sa ako ma...
len, este by som si potreboval zmenit dve veci a neviem si stym rady...
ked mam nastavene jednotku meter, tak mi vysku zaokruhluje na 3 desatinne miesta, ja by som potreboval aby to zaokruhlovalo len na dve. Je to zlozite prestavit?
a taktiez by som potreboval vyhodit znamienko "+" zpred cisiel...
tzn. kotu + 250.321 by som potreboval v tvare 250.32
viete mi pomoct aj stymto?
dakujem velmi pekne!
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
A k čemu potřebujete pouze 2 desetinná místa? Napadají mě jen výšky vrstevnic, ale nedává mi logiku jejich umístění v Y-ové ose?
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Zkuste pouzit novejsi verzi utility: http://alfredcadpage.wz.cz/download/kotvysk+wipeout%20hlaska.lsp Zkuste funkci "VKS-NADM" ... nevklada se to "+" Dve desetinna mista dosahnete tak, ze si zeditujete funkci. Najdete si cast : (cond a ty cervene trojky zmente na dvojku. Pro editaci pouzijte oblibeny textovy editor. Doporucuji v AutoCadu vestaveny editor VisualLispu. Spousti se prikazem VLIDE (_VLIDE) |
|
![]() |
|
![]() |
dakujem funguje tak ako som si predstavoval...
este raz vdaka za ochotu!
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Neni zac.
Verim, ze se ve vlakne http://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=12075 dojde k nejakemu konecnemu reseni. Ted PepaR ladi bloky a nakonec se jim asi jeste utilita prizpusobi. Sledujte tedy i tohle vlakno. |
|
![]() |
|
![]() |
no jasne budem sa snazit ho sledovat, len nie vsetkemu rozumiem...preto sa sem tam opytam nieco aj tu, a som naozaj vdacny za tu ochotu...
este sa opytam, ci sa tie koty daju rozlozit...
skusal som prikazy EXPLODE aj BURST
vysledok vsak bol rovnaky - EXPLODE 1 found 1 could not be exploded.
viete mi poradit aj stymto? dakujem
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Otevřete si blok v editoru bloků a ve vlastnostech bloku - Blok, je položka Povolit rozkládání. Vyberte možnost Ano.
|
|
![]() |
|
![]() |
super, ide to :) velka vdaka :)
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,465 sekund.