Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
MDSprojekt ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Nováček ![]() Přihlášen: 10.bře.2010 Lokalita: ČR (PA) Používám: AutoCAD Civil 2014 Stav: Offline Bodů: 2 |
![]() Zasláno: 28.led.2011 v 13:58 |
Zkusil někdo okružní křižovatkuv C3D 2011? Mám stísněné poměry a nechce mě to poslouchat. Musím dát poloměr zaoblení výjezdového rama 6m a stejně si to tam samo dá 20m, z toho vypline i délka zaoblení. Navíc snad nejde udělat křižovatku bez ostrůvku.
|
|
![]() |
|
cestár ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.říj.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Civil 3D 2018 Stav: Offline Bodů: 313 |
![]() |
ano skúsil som si to. s tými polomermi sa dá pohrať v parametroch, ale návrh križovatky by som robil až o dva-tri roky, keď bude táto beta verzia dotiahnutá. Urobiť s tým križovatku v intraviláne je zhola nemožné.
|
|
![]() |
|
MDSprojekt ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Nováček ![]() Přihlášen: 10.bře.2010 Lokalita: ČR (PA) Používám: AutoCAD Civil 2014 Stav: Offline Bodů: 2 |
![]() |
Děkuji, mám stejný názor. Prohledali jsme celou kancelář a nenašli jsme ten klasický návod od ba Folbera. nemáte ho někdo na poslání?
|
|
![]() |
|
martinfolber ![]() ARKANCE support ![]() Přihlášen: 26.dub.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD Civil 3D Stav: Offline Bodů: 1642 |
![]() |
Dobrý den, já Vám ten návod pošlu. V tom není problém. Zapomeňte na návrh okružky tím průvodcem ve 2011. Je to trochu pro děti. Dospěláci projektují jinak
![]() Upravil martinfolber - 28.led.2011 v 16:20 |
|
Martin Folber
|
|
![]() |
|
cestár ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.říj.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Civil 3D 2018 Stav: Offline Bodů: 313 |
![]() |
... možno som hodil flintu do žita príliš skoro. Rád sa dozviem, či je možné modelovať tvar križovatky, ak je niektorá (všetky) vetva s oblúkom, za druhé, ak os vetvy nesmeruje na stred okruhu.
|
|
![]() |
|
martinfolber ![]() ARKANCE support ![]() Přihlášen: 26.dub.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD Civil 3D Stav: Offline Bodů: 1642 |
![]() |
Dobrý den,
úlohu budete řešit jako několik T-křižovatek za sebou, klasicky "po staru" přes koridory. Až budu mít světlou chvilku, zkusím sepsat podrobnější návod, buď na blog nebo se objeví na Helpdesku. |
|
Martin Folber
|
|
![]() |
|
![]() |
sebecky dúfam že na blog
![]() |
|
![]() |
|
Radim Cech ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autodesk Civil 2020 Stav: Offline Bodů: 848 |
![]() |
Zrovna teď dvě OK navazující na sebe projektuji v C10. Mnohokrát jsem přemýšlel a s M.Folbrem konzutoval možnost využítí CIVILu, ale nějakou zásadní fintu jsme nenašli. Ty způsob několika T křižovatek je asi nejčistší, i když hodně komplikované řešení.
Já to řeším tak, že si udělám podélné profily jak samotné OK, tak všech navazujících větví a "ladim" a "ladím", až to do sebe zapadá a mám pocit, že ta OK bude nějak inteligentě vypadat. Ne jak některá zvěrstva, které člověk občas projíždí. Je to dost "drbačka", ale zatím jsme na nějaké jednodušší řešení nepřišel.
Kdysi mi někdo poradil fintu, že lze OK celou jakoby položit na nakolněnou rovinu a s tou si otáčet tak, až Vám vyhovují všechna napojení. Na té nakloněné rovině se ale špatně projektují podélné profily, tam je to hlavěn o projektových vrstevnicích.
|
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
|
![]() |
to je samozrejme OK. tiež už máme za sebou niekoľko "drbačiek" v minulých verziách. ten postup s položením nivelety na pomocnú rovinu máme relatívne zvládnutý, výsledok v podobe vrstevnicového plánu je uspokojivý. Otázka ale bola na verziu 2011, kde je vylepšenie v automatickom návrhu OK s pomocou rukovoditela.
|
|
![]() |
|
knopik ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 03.říj.2008 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD2016 LT Stav: Offline Bodů: 51 |
![]() |
Dobrý den,
Probírám se Vaší diskuzí ohledně tvorby kruháče v Civilu, máte ještě někde ten návod? Nevím, jak 2D návrh převést do návrhu koridoru (do 3D). Děkuju
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,184 sekund.