Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Chop ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 13.srp.2005 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 64 |
![]() Zasláno: 31.srp.2005 v 11:30 |
Zdravím všechny, neví někdo, zda lze nějakým způsobem přistupovat k linku od anotací? Např. mám blok s definovanými atributy a k němu mám přiřazeno několik anotací. Když blok nahradím jiným, původní vymažu a nechám anotace aktualizovat, samozřejmě se link ztratí a anotace jsou prázdné. Jak zajistit, aby se přiřadily k novému bloku? Samozřejmě lze vymazat staré a zadat nové, ale nějak divně se mi natáčí a musím je vždy upravit…. Raději bych jen updatoval již posunuté a natočené anotace. Předem díky. P.S.: Neexistuje nějaká utilitka, která by mi umožnila přepis původních atributů bloku do nového bloku (skladba atributů je stejná nebo skoro stejná tj. názvy Tagů jsou shodné) při výměně bloků? Bloky se liší pouze grafickým popisem. |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21907 |
![]() |
Výměnu bloků můžete provést klasicky přes ATRPŘEDEF nebo SPRBLOKU.
|
|
![]() |
|
Chop ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 13.srp.2005 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 64 |
![]() |
Děkuji, ale _ATTREDEF a _battman nejsou ono. _ATTREDEF sice zachová hodnoty atributů, ale přepíše všechny bloky daného názvu. Šlo mi spíše o přenos hodnot atributů z jednoho bloku do druhého. Např. mám spoustu bloků listnatých stromů a hodnotu atributu průměr kmene. Pouze několik chci předělat na jehličnaté, ale hodnotu průměr kmene měnit nechci např. po upřesnění z terénu. Tag je v obou blocích nadefinovaný, jde jen o výměnu bloku a přenos hodnoty průměr kmene. (Toto je samozřejmě jen příklad, v reálu je počet vyplněných Tagů o mnoho větší a znovu je vypisovat…) Když už jsme u _battman: Podle čeho se řadí pořadí výpisu atributů v okně Properties? Když v definici bloku přidám nový Tag atributu, tak se mi nastavené pořadí promíchá. Sice lze přes Block Attribute Manager nastavit správné pořadí, ale blok se musí znovu vyexportovat atd. Když mám podobných bloků hodně… |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,332 sekund.