Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Roberto94 ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 09.srp.2011 Lokalita: Slovensko Používám: Autocad Civil Stav: Offline Bodů: 9 |
![]() Zasláno: 09.srp.2011 v 10:49 |
Dobry den,
Rad by som Vas touto cestou chcel poprosit o pomoc. Uz dlhsi cas bojujem ako spravne a co v najvyssej kvalite stiahnut vrstevnice z Google Earth cez CIVIL 3D (zatial neuspesne). Neskor by som chcel s datami pracovat v maxe a vytvorit si vlastny teren. Moj postup pri stahovani: - V google earth sa nastavim na poziciu, ktoru si chcem stiahnut. - Prepnem sa do CIVIL-u 3D v lavom panely si rozkliknem zalozku Surface -> Commands -> ImportGEData a ImportGESurface obidvom navysim hodnotu (Surface Creation a Google Earth Options) na maximum 1000 (viac mi dat nejde). - Ked si toto vsetko nastavim, tak sa v hornom menu prepnem do zlozky Insert a kliknem na Google Earth -> Google earth image and surface a zacnu sa mi stahovat vrstevnice Moj problem je vsak v tom, ze pri stahovani z vacsej vysky su vrstevnice take cudne (vid obrazok01). Chcem sa opytat ako stiahnut vacsie uzemie, v dobrej kvalite aby mi to v maxe nerobilo nieco podobne (vid obrazok02) Obrazok 01 http://img178.imagevenue.com/img.php?image=879211872_obrazok01_122_403lo.jpg Obrazok 02 http://img106.imagevenue.com/img.php?image=879263384_obrazok02_122_589lo.jpg Vopred dakujem za pomoc a rady. |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21899 |
![]() |
Problém bude možná v té přílišné jemnosti vrstevnic - ten model z GE zase tak přesný není.
Možná také zkuste Plex.Earth - http://www.cadstudio.cz/plexearth
|
|
![]() |
|
martinfolber ![]() ARKANCE support ![]() Přihlášen: 26.dub.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD Civil 3D Stav: Offline Bodů: 1642 |
![]() |
Dobrý den,
Plex je samozřejmě ideální řešení pro velké území. Pro malé povrchy, umí C3D vytvářet z GE rovnou mesh. |
|
Martin Folber
|
|
![]() |
|
Roberto94 ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 09.srp.2011 Lokalita: Slovensko Používám: Autocad Civil Stav: Offline Bodů: 9 |
![]() |
Dakujem za tip. Uz som si ho nainstaloval, len neviem najst resp. zistit ako stahovat cez to teren resp tie vrstevnice. Vedeli by ste mi napisat priblizne postup ako na to? Dost by mi to pomohlo. Vopred Dakujem za ochotu pomoct. |
|
![]() |
|
![]() |
Dakujem za radu. Je tu aj taka moznost, ze by som pomocou GE do CIVILU stiahol po mensich castiach tie MESH-e a po kuskoch si pospajal vacsie uzemie? (to ktore potrebujem vymodelovat v maxe). |
|
![]() |
|
martinfolber ![]() ARKANCE support ![]() Přihlášen: 26.dub.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD Civil 3D Stav: Offline Bodů: 1642 |
![]() |
Ohledně Plexu - na webové stránce zmíněné výče od kolegy jsou dole další videa s postupy. To by mělo pomoci.
|
|
Martin Folber
|
|
![]() |
|
![]() |
Pozrel som vsetky videa. Len stale mi neni moc jasne, ako stiahnem teren (alebo vrstevnice) cez ten Plex.
Moj postup: Spustim si Civil 3D. Kliknem si v hornej liste na Plex. Earth Tools v sekcii Terrain kliknem na On Grid (automaticky sa mi po kliknuti na "on grid" spusti GE) V Google Earth-e sa nastavim na oblast, ktoru chcem stiahnut. Po nastaveni sa vratim do Civilu, kde uz presne neviem co dalej mam spravit, skusam nastavit nejak tie suradnice ale nic sa mi nestiahne. Rad by som Vas poprosil o radu ako na to (aby som stiahol pozadovany teren). Vopred Vam Dakujem za odpoved,. |
|
![]() |
|
![]() |
Během odpoledne snad zkusím krátký video návod.
|
|
Martin Folber
|
|
![]() |
|
![]() |
Dakujem Vam velmi pekne. Dost mi to pomoze..
|
|
![]() |
|
![]() |
Konečne jsem se dostal k tomu video-návodu, jak naimportovat DTM z GE pomocí Plex.Earth. Tady je:
|
|
Martin Folber
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,207 sekund.