Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | |||
Kuře64 ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 13.pro.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD 2015, Inventor 2015 VIP Stav: Offline Bodů: 52 |
![]() Zasláno: 14.srp.2011 v 10:58 |
||
Ahoj, potřeboval bych uložit vytvořený 3D model v Inventoru 2012 CZ, tak aby když ho někomu pošlu ho otevřel v běžném prohlížeči třeba PDF souborů nebo Flash Player a mohl s ním rotovat. Prostě normálně si ho mohl prohlídnout jako kdyby měl Inventor. Občas se mi podaří stáhnou 3D model ve formátu pdf kde si ho však můžu libovolně otáčet a prohlížet. Nevíte náhodou jak to mám uložit. Děkuji moc za radu. |
|||
![]() |
|||
dental ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Diskutér ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: Slovensko Používám: Inventor profesional 2010,SolidWorks Premium 2010 VIP Stav: Offline Bodů: 67 |
![]() |
||
Uložiť ako dwfx. http://www.cadcentrum.sk/sk/1-AutoCAD///43070-Nove-verzie-ZDARMA-poskytovanych-prehliadacov-od-Autodesku
|
|||
Rudolf Seriš,CHIRANA-DENTAL
konštruktér náradia |
|||
![]() |
|||
Kuře64 ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 13.pro.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD 2015, Inventor 2015 VIP Stav: Offline Bodů: 52 |
![]() |
||
Díky moc, ale já potřebuji, aby to šlo otevřít v něčem co je v každém PC a nemusí se to instalovat. Třeba ve formátu pdf...
|
|||
![]() |
|||
flesar ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.lis.2005 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AIP 2009 Stav: Offline Bodů: 641 |
![]() |
||
Pokud použijete formát DWFx (ne DWF), tak nemusíte do počítače nic instalovat. Jen je třeba používat Windows Vista nebo novější.
|
|||
![]() |
|||
roice ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 07.dub.2011 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Product Design Suite 2018 Premium Stav: Offline Bodů: 216 |
![]() |
||
To bylo docela trefné, ale na názor aby člověk používal DWFx si tu zvyknete rychle, místní jsou na tento formát jaksi zatížení, i když je to umělé vytloukání klínu klínem. Když se kouknu do statistik, tak Win7 používá cca 35% lidí, Vin Vista je mimo a zbytek světa si musí doinstalovat Prohlížeč od Autodesku, jinak uvidí prd. Váš dotaz je jasný a pdf-ko je prostě pohodlnější a mnohem použitelnější. Do 3D pdf z Inventoru jako takového nedostanete ani čárku. Musíte použít, buďto Autodesk Inventor publisher (cena cca 60k.). Nebo mít Adobe acrobat pro. + 3D PDF Converter (cena dohromady cca 20k.). U Adobe Acro. pro. je potřeba dávat pozor na verze které otevře, aby to spolu fungovalo, Inventor totiž neumí, uložit modely do starší verze. Ono je to jednoduché, Autodesk se nemá s Adobe moc v lásce takže Autodesk prosazuje spíš svoje standarty, které kvůli tomu vyvinul a snaží se je prosadit mezi veřejnost. Bohužel mu to moc nejde, teď jsem to ještě otestoval na několika náhodně vybraných stanicích s Win7 (můj šéf, jeho šéf a kolega) a ani na jedněch se dwfx neotevřelo s chybou že dokument nelze otevřít :D:D. S tím že 3D pdf funguje spolehlivě všude. I na virtuálním Ubuntu co tu mám na testy.
|
|||
Nejsem prudič, jen jsem zvědavej a rád věcem rozumím. Takže jsem vlastně rejpal :D
|
|||
![]() |
|||
rychetsky ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 09.bře.2009 Lokalita: ČR (VY) Používám: AutoCAD 2019, Inventor 2019, SolidWorks 2019 Stav: Offline Bodů: 313 |
![]() |
||
Mohu se zeptat, kde jste vzal Inventor 2013? To jste se upsal satanovi nebo máte takové konexe u Autodesku?
![]() |
|||
![]() |
|||
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21951 |
![]() |
||
Těch cest k publikování 3D modelů z Inventoru je řada - viz:
(prohlížet lze i nativní IPT/IAM soubory přes bezplatný Inventor View)
Nativní systémová podpora v operačním systému (Win7+Vista+WinXPsp3) je jen pro 2D DWFx soubory.
Další informace o DWF najdete na:
včetně nejnovějšího online DWF prohlížeče QuickShare
"V lásce" nemá 3D PDF ani Adobe, proto se v roce 2010 zbavil dalšího vývoje 3D verze PDF a předal jej firmě Tech Soft 3D.
Upravil Vladimír Michl - 16.srp.2011 v 10:31 |
|||
![]() |
|||
Rejlek ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 06.čer.2006 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: Inventor 2019 Stav: Offline Bodů: 87 |
![]() |
||
Dobrý den,
pokud si dobře pamatuji, tak Internet Explorer 8 umí zobrazovat DWF soubory. Teď jsem to odskoušel a jde součáetí i otáčet. Nechci dělat reklamu Microsoftu, ale pokud to chcete otáčet a "nic neistalovat", tak stačí IE 8. David Rejlek |
|||
![]() |
|||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21951 |
![]() |
||
Ne, sám to neumí - zřejmě máte nainstalovánu aplikaci Autodesk Design Review a ta se o to postará. Samotný čistý systém Windows (Průzkumník, Internet Explorer) umí jen 2D DWFx.
|
|||
![]() |
|||
Rejlek ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 06.čer.2006 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: Inventor 2019 Stav: Offline Bodů: 87 |
![]() |
||
Aha tak to se omlouvám, neuvědomil jsem si, že to testuji na stanici, která má nainstalovaný Inventor.
David Rejlek |
|||
![]() |
|||
mr.chain ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 13.kvě.2009 Lokalita: ČR (HK) Používám: Inventor2015,CadKey,Vault Professional Stav: Offline Bodů: 140 |
![]() |
||
Toto je úsměvné...Kolik PC umí otevřít .pdf, aniž by se musel instalovat Acrobat Reader?
|
|||
Nejsem konstruktér, jsem obkreslovač...
|
|||
![]() |
|||
roice ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 07.dub.2011 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Product Design Suite 2018 Premium Stav: Offline Bodů: 216 |
![]() |
||
Ups překlep, před půl rokem to muselo vypadat ještě hůř, když jsem profil zakládal. Díky za upozornění. ![]()
Svatá pravda a i těm to nefunguje jak by mělo, každopádně je to škoda a plýtvání již funkční a spolehlivé technologie. Přeci jen prohlížeč na pdf má dnes na počítači každý. Vůbec nekoukám na to že 3D pdf je na kancelářských strojích mnohem svižnější oproti dwfx. V tomhle směru vypadá zajímavě projekt freewheel, chce to ještě hodně dotáhnout a vůbec bych se nebál použití křivek oproti obrázkům, protože to honě brzdí, ale je to rozhodně posun k lepšímu. |
|||
Nejsem prudič, jen jsem zvědavej a rád věcem rozumím. Takže jsem vlastně rejpal :D
|
|||
![]() |
|||
![]() |
||
Všem moc děkuji za odpověď. Studuji ČVUT Fakultu strojní takže mám licence studentské. Je to velmi úsměvné od prváku nás nutí kreslit vše ve 3D programech, ale v podstatě nás to nikdo neučil a vytvořené modely se nedají na škole nikde ukázat. Sice máme k dispozici PC, kde jsou snad všechny 3D rýsovací programy, ale jsou to buď staré verze, nebo nefungují. Učitelé mají na svých PC 3D aplikace, ale staré verze. Já kreslím v Inventoru 2012 a oni tuto verzi nemají. Inventor z nepochopitelného důvodu neumí uložit model do starší verze. A tak vznikají problémy s ukázkou 3d modelů. Proto jsem chtěl najít nějakou neutrální cestu třeba skrz přes PDF, aby to otevřely vždy, a všichni bez ohledu na to v čem jsem to kreslil. Zkusím Vaše rady prolistovat, ale bojím se, že mi nezbyde nic jiného než si sebou brát NB a ukazovat to na tom. |
|||
![]() |
|||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
||
Ono to zas tak nepochopitelné není - a stejné omezení platí pro všechny feature-based 3D modeláře, nejen Inventor - stará verze modelovacího jádra neumí vyjádřit konstrukční prvky z verze novější. Bod 3 z onoho přehledu publikačních metod je asi dnes nejschůdnější - i když to znamená instalaci free prohlížeče (anebo cloud-prohlížeče, tedy být online).
|
|||
![]() |
|||
Cheff ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 19.led.2006 Lokalita: Czech Republic Používám: Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2) Stav: Offline Bodů: 971 |
![]() |
||
A jak se tváří na takový SAT nebo jiný univerzální formát -> před těmi několika lety co jsem tam rýsoval (a měl už na výběr jestli v ruce nebo 3D ), tak Inventor tedhá nebyl schopen udělat některé prvky, které požadoval zkoušející. Nakonec jsem pracoval v Solid Edgi a neměl jsem moc jinou možnost, bohužel si nepamatuju jak to bylo s verzemi - jestli já jsem měl starší nebo novější než to co bylo ve škole...
|
|||
![]() |
|||
Miko ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 07.úno.2006 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Inventor 2018 Stav: Offline Bodů: 75 |
![]() |
||
Zdravím, mám dotaz na pana Michla, jaké konstrukční prvky máte na mysli? Věřím, že se možná najde nějaký prvek, který nelze přímo vykreslit postupem použitým v novém Inventoru, ale určitě by se nechal vymodelovat náhradním postupem podle možností starší verze. Podle mě se jedná z 99% o obchodní důvody, které jsou bohužel vždy až na prvním místě.
|
|||
Autodesk Inventor 2014
|
|||
![]() |
|||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
||
Můj oblíbený příklad je zaoblení s proměnným poloměrem (ale drobnějších, obtížněji popsatelných geometrických případů je více) - pokud starší verze modelovacího jádra takové zaoblení nepodporuje, pak jej jde těžko vyjádřit nebo přemodelovat jinak (pro nějaké "SaveAs"). Já samozřejmě nevidím do hlavy výrobců CAD aplikací (stejný problém je i u ostatních MCAD programů), ale z pohledu technika mi tento důvod připadá logický.
|
|||
![]() |
|||
roice ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
||
Samozřejmě máte 100% pravdu, ale né vždy člověk ve výkresech tyto prvky použije a kostičku vykreslí Inventor 10 stejným způsobem jako Inventor 2012. Z toho důvodu mají softwary při ukládání do starších verzí, upozornění že ve starších verzích nebudou některé prvky zobrazeny korektně nebo vůbec ;). S tím 3d uni výstupem z Inventoru je to, ale opravdu mizerie. Já vím že my s tím nic nenaděláme, ale Vy by jste mohli dát podnět Amíkům, aby do Inventoru 2013 zapracovali výstup do něčeho univerzálnějšího. OBJ, 3DS, dae, x3d, dxf, 3d pdf :). Samozřejmně ještě lepší by bylo kdyby Inventor uměl načíst některý z těchto 3D formátů, aby bylo možné načíst modely z všeho možnýho, v mém případě z Blendru. Ale je peklo do Inventoru dostat 3d data i třeba z Mechaniclu. Určitě by to zvětšilo použitelnost Inventoru a stačilo by jen zlepši komunikaci s vnějším světem. U sw. za 200k by to neměl být zas takový problém.
Upravil roice - 19.srp.2011 v 08:25 |
|||
|
|||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,561 sekund.