Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
cvirikovec ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 28.zář.2010 Lokalita: Slovensko Používám: Autocad 2018 Stav: Offline Bodů: 122 |
![]() Zasláno: 15.srp.2011 v 20:22 |
Čaute. Mám dve otázky.
1. Je možné v ACADE nastaviť viacnásobnú tlač. Teda mám napr. 4-ry A4 vo výkrese, ktoré nejako oklikám ako oblasť tlače. Potom to dám tlačiť a vytlačí mi všetko naraz. 2. Je možné nejako sčitovať výsledky v Acade?. Napríklad napíšem do textu 1+1= a on mi dá výsledok. Vopred veeeľmi Ďakujemmm |
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1252 |
![]() |
(1) Spravte si 4 layouty (rozvrhnutia), všetky 4 označte myšou a vytlačíte zaraz.
(2) V plnom Cade na príkazovom riadku (+ 1 1) dá výsledok 2, podobne ostatné operátory (- * /) |
|
=^..^=
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 28.zář.2010 Lokalita: Slovensko Používám: Autocad 2018 Stav: Offline Bodů: 122 |
![]() |
1. no tie layoty to viem, len či to nie je aj možné aj v modeli?
2. Troška nechápem tej druhej v akom prikazovom riadku. V klasickom M-text? |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21965 |
![]() |
A pokud chcete tvorbu layoutů zautomatizovat, zkuste free aplikaci z tipu:
U těch aritmetických výrazů záleží na tom, zda je chcete vyhodnotit při zadání na příkazovém řádku, při zadání v dialogu nebo zda jde o texty přímo ve výkresu. Jde použít také rychlý kalkulátor nebo příkaz KAL, výrazy v textových polích, nebo v dialogu pak vyhodnovení přímo v buňce - viz tip:
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Pro hromadný tisk lze při správně nastavených rozvrženích s výhodou použít příkaz
PUBLIKUJ (_PUBLISH).
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Tak tú tlač som vyriešil a funguje to fajn :) Ďakujem.
Ešte k tomu sčitovaniu. Myslím to obyčajne mám napriklad v textovom eitore napísané (485+500) 985. A chcem aby mi tú hodnotu 985 dalo automaticky, a nie aby som ju ja musel dávať. :) Ďakujem |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Pro sčítání bude nutné použít textová pole, případně tabulku, které nepřiřadíte žádné ohraničující čáry.
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21965 |
![]() |
Na výrazy je nejjednodušší použít QuickCalc - Ctrl+8.
Můžete ale třeba text zapsat jako kód pole (např.: %<\AcExpr (2*123+11)>%) nebo použít přímo příkaz TPOLE > Vzorec.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,281 sekund.