Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.095.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Kotlaba ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: ČR (SČ) Používám: už žádné Stav: Offline Bodů: 388 |
![]() Zasláno: 25.srp.2011 v 09:19 |
Zkouším si nakreslit 3D plechový držák a jak bude vypadat rozvinutý tvar.
Nastavoval jsem si podle potřeby různé USS. Když ten tvar upravuji, abych jej mohl poslat na laserovou řezačku aby byl v GSS, některé příkazy (třeba Vlastnosti) mi píšou:
2D křivka není paralelní s aktuálním USS.
Co mám udělat, aby křivka byla "de jure" v GSS? Všechny vrcholy křivky jsem zkoušel a souřadnice Z je všude 0,00.
Mám Autocad R14.
|
|
![]() |
|
Kosík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: ACA 2017 + DT+, Revit 2017 Stav: Offline Bodů: 538 |
![]() |
Přeji příjemný den
Taky se mi to obřas stane a myslím, že na vině jsou ty různé gss. Nevím zda rady budou fungovat ve 14 protože používám poslední verzi autocadu, kde bych do nakresleného tvaru vložil hkřivku a ostatní entity vymazal. Případně bych zkontroloval pomocí killdots, zda tam nejsou nějaké nulové úseky, i když nyní stačí obyčejné čisti. Možná by postačil i příkaz flatten ale nevím, co to udělá s 2d křivkami. Jan Kosík |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21916 |
![]() |
Paměť mi už neslouží těch více než 14 let zpátky k verzi R14, ale souřadný systém určí směrový vektor daného 2D objektu a ten vektor je pravděpodobně odlišný od 0,0,1. Novější verze si s tím poradí, u takhle staré verze se buď musí použít Flatten nebo vektor nahradit pomocí LISPu.
|
|
![]() |
|
Kotlaba ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: ČR (SČ) Používám: už žádné Stav: Offline Bodů: 388 |
![]() |
S LISPem jsem se nezkamarádil. Nešlo by to třeba exportovat do DXF (já mohu od R12) a tam to nějak upravit třeba Notepadem? Ale nevím, co mám hledat.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21916 |
![]() |
To by sice taky šlo, ale je to dost složité - jednodušší bude ten Flatten.
|
|
![]() |
|
![]() |
Stáhnul jsem si flatten.lsp - odtud:
; Super-simple little routine to force
; all z-coordinants in a drawing to zero ; (with thanks to Randy Richardson and ; the Autodesk NG's). ; ; From Tee Square Graphics - 01/28/2000 ; mod.by CAD Studio 27.4.2000 (defun C:FLATTEN ()
(command "_.UCS" "") (command "_.move" "_all" "" '(0 0 1e99) "" "_.move" "_p" "" '(0 0 -1e99) "") (princ) ) a když jsem jej použil, křivky co se hlásily že nejsou paralelní s USS, zmizely.
V jednom tipu bylo doporučení použít příkaz ROZLOŽ a ten snad pomohl.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Ne, myslel jsem příkaz
FLATTEN z AutoCADu (resp. z Express Tools), popř. nějakou podobnou pokročilejší LISP utilitu.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,371 sekund.