ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.100.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a proměnné prostředí AutoCADu.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoStejne díly v sestavě a jejích závislost

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
bonek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.pro.2010
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Inventor 2012, AUTOCAD 2012
Stav: Offline
Bodů: 31
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Stejne díly v sestavě a jejích závislost
    Zasláno: 15.úno.2012 v 20:15
Zdravím,

nedávno jsem se setkal s problemem, kdy jsem do sestavy vložil jeden prvek celkem čtyřikrat...jenže do 2 prvku (z těch 4 prvku co jsem vložil) jsem navíc musel vyvrtat 3 díry...(díry jsem kreslil až v sestavě) jenže ty díry se mi udělali automaticky na všechny ty 4 díly co jsem vložil...Jdou nějak ty 2 prvky ''izolovat'' aby jsem to měl jen na těch 2 součastech a nemusel je kreslit znovu? 
Zpět nahoru
Martin Rebenda Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.pro.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor2009, AutoCAD2009
Bodů: 488
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.úno.2012 v 20:21
Patrně jste je vrtal v modelu, nikoli v sestavě. Podívejte se jestli máte otevřenou jen sestavu a né sestavu a v ní model! Možností jak to řešit je víc, je-li zájem, můžeme otevřít debatu...
Martin Rebenda
Zpět nahoru
bonek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.úno.2012 v 20:27
Rád bych tento problem vyřešil tak bych o tom rád podiskutoval...Jedna se i o profil I. Vložim jej z osahoveho centra do sestavy ale díry maji byt vyvrtany jen na tom jednom profilu. Poklepu tedy na to I kde chci díry a udělam náčrt...Díry mam však i na tom druhem profilu...Takže náčrt davam v sestavě.
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.úno.2012 v 20:38
Tak jdeme na to...
1) Používáte generátor nosných konstrukcí? Ten vkládá každý model jako jedinečný...
2) Další možnost - kopie modelu do nového souboru, potom možnost výměny (pokud se neliší zásadně geometrie lze vyměnit bez ztráty vazeb).
3) Vkládejte každý profil jako jedinečný model /jedinečný soubor/ (i když jsou na vlas stejné - délka, velikost apod.), v budoucnu lze lehce provádět změny, v případě rozdílnosti rozhodíte modely na jiná čísla součástek a je to...
Martin Rebenda
Zpět nahoru
bonek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.úno.2012 v 20:50
s generatorem nosných konstrukci moc nepracuji (spiš to moc neumim). Jak by měla ta vyměna probihat aby mi zustaly vazby? k sestavě se mi važe celkem moc vazeb a nerad bych tim ovlivnil celou sestavu...zkopiroval bych bych tu část ještě jednou v souboru? nejde ještě nějaky jiny zpusob jak bych z te současti smazal jen třeba náčrt (to jsem zkoušel a smazal se mi i z te časti kde jsem ty diry potřeboval) jde mi o to, abych pak v dokumentaci neměl moc souboru
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
Bodů: 961
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.úno.2012 v 21:06
Původně odeslal(a) bonek bonek napsal(a):

Rád bych tento problem vyřešil tak bych o tom rád podiskutoval...Jedna se i o profil I. Vložim jej z osahoveho centra do sestavy ale díry maji byt vyvrtany jen na tom jednom profilu. Poklepu tedy na to I kde chci díry a udělam náčrt...Díry mam však i na tom druhem profilu...Takže náčrt davam v sestavě.

Veď práve, problém je v tom "poklepaní". Nerobte dieru v súčiastke, ale priamo v zostave.
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
bonek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.úno.2012 v 21:18
a joo už vím :) děkuji moc, problem vyřešen :)
Zpět nahoru
Lestr Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 18.srp.2009
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor Pro 2022, Vault Pro 2022
Bodů: 410
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.úno.2012 v 09:59
Já osobně nemám moc rád dělat tyto prvky jako díry, drážky atd. v celkové sestavě. Už kolikrát se mi stalo že jsem potřeboval pro potřebu výroby udělat výkres třeba jen toho profilu I a když jsem ho dal do výkresu tak se díry samozřejmě nepronesly, protože ty jsou jen v hlavní sestavě. Ve finále jsem stejně tedy nakonec díry a různé úpravy musel dělat na to prvku přímo.
Doporučuju postup jak bylo již napsáno, tedy používat prvky jako jedinečné . Profil I jde vložit z obsahového centra několikrát a prostě každý prvek zvlášť ikdyž má stejnou délku atd ... a frame generátor je pro práci se standardnímy profily dle mne nutností Smile

Lestr
Autodesk Inventor Professional 2022
Autodesk Vault Professional 2022
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
AIS2009, AIS 2012
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.úno.2012 v 14:48
Ja by som si tu nedovolil niečo odporúčať...Mne práve táto funkcia veľmi vyhovuje, a štruktúru projektu staviam s tým že o nej vopred viem a uvažujem s ňou...Je to práveže vhodné keď to na výkrese partu nechcem mať ale v zostave ano. A to je vždy keď robím napríklad konštrukciu, ktorá sa na hotovo urobí až na stavbe a niektoré otvory sa vrtajú tiež až na stavbe...To čo chcem predpripraviť na dielni, dám do partu, to čo sa má dokončiť na montáži je v zostave...
Veľmi prospešná funkcia Inventoru, podľa mňa...
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.úno.2012 v 15:07
Já si právě zase myslím, že od toho tu je tato diskuse. Co člověk, to názor... Každý může doporučit/nedoporučit... Nechť si tazatel sám vybere co je mu vhod... Navíc, šlo tu jen o "poklepání", neboli editace součástky v sestavě/obrábění v sestavě... A tazatel odpověď dostal, resp. rozsvítilo se tam kde mělo...
Martin Rebenda
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
AIS2009, AIS 2012
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.úno.2012 v 16:35
Nič v zlom p. Rebenda, vôbec som nemal v úmysle aby sa moja odpoveď javila ako jediná správna...Chcel som len vypichnúť zmysel onej funkcie. A myslím že pýtajúci sa chcel práve využiť túto funkciu tak ako ju využívam aj ja...
Všetko dobré.
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.úno.2012 v 17:38
Však já to tak ani nebral p. Pápay... OK Wink
Martin Rebenda
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 12533:Proč mám jiný vzhled (odstín) téže součásti v prostředí dílu a sestavy?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 11033:Hmotnost sestavy v závislosti na zvolené úrovni detailů.
Tip 8198:Jak změnit sytě červené zvýrazňování dílů v sestavě Inventoru 2012?
Tip 12559:VIPKontrola adaptivity v sestavách a hromadné vypnutí (iLogic)
Tip 13576:Snadný export všech dílů sestavy Inventor do STL (pro 3D tisk).

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,219 sekund.