Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Pan.Fazole ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 10.bře.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: acad Stav: Offline Bodů: 8 |
![]() Zasláno: 04.dub.2012 v 15:57 |
Dobrý den , ahoj nastoupil jsem v práci na kolegovo místo k již nainstalovanému a používanému AutoCAdu 2010. Pracujeme hlavně v 3D (ano v acadu - NE v inventoru). Trápí mě pár věcí a za případné nápady jak to odstranit bych byl velmi vděčný - nuže : •1) při jakékoliv změně pohledu např. HORNI - PREDNI při které dochází i ke změně USS (při použití ViewCube je to ok) se mi 3D model oddálí až na velikost ikony na monitoru a poté musim přibližovat zpět na max. zoom - na obr vpravo je videt co se stane po kliknuti na HORNI pohled http://i.imgur.com/iLAZ8.png •2) proč při otevření jakéhokoliv vytvořeného modelu je zobrazení "nestandartní" - něco mezi 3D dratovy a Realisticky. Chci aby se vse oteviralo v realistickem - jako na obr vpravo. •3) pokud vložím např válec s referencnim bodem uprostred a vložím ho do stredu existující kvádru - tak válec se zprvu jeví jakoby byl před kvádrem - nicmene po nejake akci - escape - oddaleni priblizeni apod se valec zobrazi korektne a to uvnitr kvadru - snad jsem to popsal srozumitelne :) •4) pokud vkládám nějaký blok(model), acad se ptá na měřítko v ose x, měřítko v ose y a na natočení - šlo by nějak udělat aby se ptal pouze na natočení ? •5) rychle vybrat/typ objektu = MText/operator = vybrat vše - šlo by nějak aby tato nabídka zůstala takto a já nemusel stále rolovat v těch dvou menu ? 200kliků za den by mi to ušetřilo ... děkuji za případné přečtení a podnět Upravil Pan.Fazole - 04.dub.2012 v 16:02 |
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1247 |
![]() |
(ad 1)
Předpokládám, že by mohlo jít o nastavení proměnné UCSFOLLOW (_ussfollow) --- Typ: Celé číslo; uloženo v: Výkres; počáteční hodnota: 0 UCSFOLLOW=0: USS nemá vliv na pohled UCSFOLLOW= 1: Jakákoli změna USS způsobí změnu půdorysu nového USS v aktuálním výřezu Nastavení UCSFOLLOW je pro každý výřez ukládáno samostatně. Pokud bude proměnná UCSFOLLOW pro konkrétní výřez zapnutá, vytvoří v tomto výřezu půdorysný pohled, kdykoliv změníte souřadnicový systém. Po vytvoření nového USS lze pomocí příkazů DPOHLED, PŮDORYS, POHLED nebo OKO změnit pohled výkresu. K opětovnému nastavení půdorysu dojde v okamžiku, kdy změníte USS. Nastavení proměnné UCSFOLLOW je uchováváno odděleně pro výkresový a modelový prostor a je přístupné v obou z nich, ale ve výkresovém prostoru je nastavení ignorováno (je vždy považováno za nulové). Ačkoliv můžete ve výkresovém prostoru definovat neglobální USS, pohled zůstává v půdorysu pro Globální souřadnicový systém. (ad 4) Vložení bloku v přednastaveném měřítku a s proměnným natočením lze vyřešit makrem. Nicméně i dialog pro vložení bloku si předchozí nastavení pamatuje. |
|
=^..^=
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21915 |
![]() |
Pozn.: dotazy prosím raději "kouskujte" na jednotlivé otázky, zvýšíte pravděpodobnost, že vám někdo odpoví
ad 1)
UCSFOLLOW
ad 2) je to ukládané a otvírané ze stejné verze AutoCADu? na stejném PC?
ad 3) zřejmě se nesprávně aktualizuje zobrazení, zkuste
REGEN, resp. ověřte nastavení vaší grafické karty
ad 4) ano, veškeré dotazy lze přednastavit - buď z menu nebo z palety bloků
ad 5) myslíte RVYBER? tam přímo ne, ale požadované objekty jde vybírat řadou dalších metod - viz:
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,246 sekund.