Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
chrudoš ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 04.říj.2009 Lokalita: ČR (JM) Používám: cad 07 Stav: Offline Bodů: 4 |
![]() Zasláno: 12.čer.2012 v 08:43 |
Ahoj, potřeboval bych poradit, při vkládání konkrétní věci (blok haly) do jiného výkresu se mi objeví hláška Neplatné. Nefunguje to ani naopak, že bych k hale něco vložil, prostě to nejde. Halu jsem už porozbíjel na úsečky a křivky, stejně to prostě nejde, vyskytuje se to jen u té haly, ostatní věci z jiných xrefů jdou k ostatním věcem vkládat bez problémů. Nefunguje ani přeuložení ani vložení do nového výkresu, ze kterého bych pak kopíroval, prostě je přímo v půdorysu té haly nějaký element, který tomu zabraňuje. CAD je 2007, díky za pomoc.
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21899 |
![]() |
Jsou v těch vkládaných objektech AEC objekty? (např. z AutoCAD Architecture?)
Není to opakované vkládání? Zkuste před ním spustit _PURGE - viz bližší informace:
http://www.cadforum.cz/cadforum/hlaseni-blok-abcd-odkazuje-sam-sebe-tip6814
|
|
![]() |
|
chrudoš ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 04.říj.2009 Lokalita: ČR (JM) Používám: cad 07 Stav: Offline Bodů: 4 |
![]() |
Hláška o AEC objektech se neobjevuje, navíc ta mi nikdy problém nedělala. Purgoval a auditoval jsem ostošest, vkládaný blok resp entity jsem si rozbil na základní věci, vložil do čistého výkresu, uložil a zkusil vložit i jako blok i jen jako entity, nic prostě, resp vložím a už nemůžu vložit nic jiného, co obsahuje jakýkoliv blok, zase vše vkládané musí být rozbité na entity, což je jaksi nepraktické.
|
|
![]() |
|
bravebruce ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 07.kvě.2012 Lokalita: ČR (PL) Používám: AutoCAD LT 2024, CADKON 2024 TZB Stav: Offline Bodů: 91 |
![]() |
Chce to výkres vyčistit....ale i od "cizích" typů čar. Když si otevřete roletku s typama čar a máte tam typy čar, které se zobrazují jako tři tečky (typy čar, které pochází třeba z ArchiCADu), tak se jich musíte zbavit. Nejlépe tak, že vyhledáte vše, co má tyto typy čar a přiřadíte jim jiný typ čar. Pak dáte vyčistit výkres. Zkotrolujete roletku s typama čar (načtenýma) a když už tam nejsou, tak by to mělo být v pořádku.
To samé se musí udělat i v druhém výkresu.
|
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1247 |
![]() |
Máte nainstalované poslední opravy na Vaši verzi Autocadu ? Jsou vyčištěné všechny bloky ?
Zkuste zlobivý blok uložit jako DXF, případně z něj použít jenom některé entity příkazem _WBlock / PišBlok a pak teprve do vašeho výkresu. P.S.: V souvislosti s Autocadem 2007 mi napadá ještě CAD tip 5076: V DWG souboru formátu 2000 uloženém z AutoCADu 2007 nefunguje Copy/Paste. ---edit Jeden zajímavý případ s Autocadem 2007 je zde: pasteclip problem kde popisovanou chybu vyřešilo nastavení seznamu měřítek na výchozí hodnoty. --- Command: _-scalelistedit Enter option [?/Add/Delete/Reset/Exit] : r Reset scale list to defaults? [Yes/No] : y Scale list reset to default entries. Enter option [?/Add/Delete/Reset/Exit] : e --- "ScaleListEdit" je česky "UprSezMěř" --- Lisp: (command "_-scalelistedit" "_r" "_y" "_e") Makro: _-scalelistedit;_r;_y;_e; --- Upravil vbehun - 12.čer.2012 v 11:45 |
|
=^..^=
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,182 sekund.