Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
roice ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 07.dub.2011 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Product Design Suite 2018 Premium Stav: Offline Bodů: 216 |
![]() Zasláno: 17.pro.2012 v 10:10 |
Ahoj,
mám takovou potíž, otevřel jsme jednu ze starších sestav, aktualizovali se mi vzhledy a dvě součásti mají u stejného materiálu jiný vzhled. viz přiložený obrázek, spodní i horní cylindr jsou z mědi, ale spodní má vzhled mědi z Inventoru 2013 a horní z Inventoru 2011. Navíc je tam ještě jedna komponenta z mědi a ta je taky vzhledem správně IV2013. Každopádně, otevřel jsme každý díl zvlášť a prověřil všechna nastavení: IVlastnosti fyzikální = Měď Vzhled = Měď – leštěná (Typ: Měď a všechna nastavení shodná) V sestavě - IVlastnosti - Výskyt = Dle Materiálu Zkoušel jsem u všech dílů změnit materiál na něco jiného, uložit - Otevřít změnit na daný mat. a zase Horní cilindr je dle IV2011 a Spodní dle IV2013. Nemáte ještě někdo nápad jak to pořešit, mimo toho to nakreslit znova v IV2013.
|
|
Nejsem prudič, jen jsem zvědavej a rád věcem rozumím. Takže jsem vlastně rejpal :D
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21952 |
![]() |
Migrace materiálů ze starších verzí byla změněna v SP1.1 - máte tuto aktualizaci Inventoru?
|
|
![]() |
|
kosulic ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 24.úno.2010 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor 2016 Stav: Offline Bodů: 158 |
![]() |
Mě to také tak dělá, mám SP 1.1 (Update1), ale nevím jestli to bylo převedeno před nebo po SP.
Dva modely to převedlo a barvu (vzhled) pojmenovalo pokaždé jinak a jinak barvy i vypadají. Jedná se o stejný model z knihovny, pouze jiné varianty.
Upravil kosulic - 17.pro.2012 v 17:48 |
|
![]() |
|
roice ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 07.dub.2011 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Product Design Suite 2018 Premium Stav: Offline Bodů: 216 |
![]() |
Ano Inventor 2013 Sp 1.1 s hotfix "Update 1".
|
|
Nejsem prudič, jen jsem zvědavej a rád věcem rozumím. Takže jsem vlastně rejpal :D
|
|
![]() |
|
hoboj ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 22.led.2008 Lokalita: ČR (HK) Používám: NX; ProE; Creo; I13; AutoCAD2011, SurfCAM, EdgeCAM Stav: Offline Bodů: 811 |
![]() |
A vše máte opravdu nastaveno stejně? Všechny vlastnosti materiálu, textury, stínování, atd.
Jak máte nastavená světla?
|
|
Vojtěch Visingr
|
|
![]() |
|
roice ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Ano jsou to identické materiály, i když si je uložím do oblíbených a pak je přiřadím na druhém modelu extra, tak výsledek je stejný. Ano i světla jsou stejná, jak počet tak scéna.
|
|
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21952 |
![]() |
Aspekty migrace materiálů do verze 2013 popisuje starší tip:
(migraci je vhodné provádět aktualizovanou verzí Inventoru)
|
|
![]() |
|
kosulic ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 24.úno.2010 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor 2016 Stav: Offline Bodů: 158 |
![]() |
Prosím o radu, co se dá dělat s již špatně migrovanou součástí (INV 2013 bez updatu). Mám jich teda docela hodně.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.