ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Děkujeme za účast na konferenci CADfórum 2025 - podívejte se na reportáž
Přes 120.000 registrovaných u nás, celkem 1.105.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a proměnné prostředí AutoCADu.
Fusion - Výrobní rozšíření - webinář 4.12.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoNový Plex.Earth 3 na pátečním webináři

Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv
Autor
martinfolber Zobrazit panel
ARKANCE support
ARKANCE support

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1642
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Nový Plex.Earth 3 na pátečním webináři
    Zasláno: 19.úno.2013 v 11:24
Zájemcům o novinky v aktuálním Plex.Earth Tools 3.0 se doporučuji přihlásit na páteční webinář Nástroje GIS pro liniové stavby. Poslední část tohoto webináře se bude věnovat této výborné utilitě. Tak neváhejte a přihlašte se Smile
Martin Folber
Zpět nahoru
Venca80 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 07.čvc.2008
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Civil 3D
Bodů: 183
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.úno.2013 v 07:22
Webinář je volně přístupný, nebo je jen pro vaše zákazníky? Díky.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 22038
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.úno.2013 v 08:19
Většina našich webinářů je volně přístupná (jak pro přímou účast, tak následný záznam na našem YouTube kanálu), ale zrovna tento je tzv. "post-sales", tedy jen pro naše zákazníky (se záznamem dostupným na Helpdesk serveru).
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
slasid Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 31.říj.2005
Používám:
AutoCAD LT 2021
Bodů: 324
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.úno.2013 v 09:55
Přihlášeno.
Každopádně dotaz bych měl už teď.
Mám nově nainstalovány W7 64bit a AutoCAD 2013 64bit + Google Earth Pro 7.0.2.8415.
Ale:
1) Google Earth "neudrží" nastavení v Moje místa (viz obrázek 0001)
2) Pleax.Earth 3 (zkušební verze) není "ochoten" z Google Earth nic vložit (viz obrázky 0002, 0003 a 0004)

Nepomůže ani odinstalace a nová instalace GE.

Připojené souboryZIPuploads/812/GE_a_PE.ZIP
Zpět nahoru
civas Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 07.čer.2012
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Microstation V8i SS3,Inroads SS2, SS4
Bodů: 36
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.úno.2013 v 10:32
Dobrý den, tady je dopis co jsem dostal od Plexscape týmu.
Podle mě GE 7 Pro by měl fungovat, alespoň podle toho co píšou....

due to changes in the implementation of terrain in the free version of Google Earth 7, we would like

to inform you that it is not compatible with Plex.Earth for the purposes of image importing. (Google

Earth 7 Pro, however, can still be used normally). 

If you are using an older version of Google Earth, we recommend that you avoid upgrading to the

specific release. Even If you have already upgraded, you can still find version 6.2 on the download

page of the official Google Earth website, by selecting "Customize your installation of Google Earth

with advanced setup":

http://www.google.com/earth/download/ge/agree.html

The new version of Plex.Earth that will be available in a few days for AutoCAD 2013 and will, in the

next months, also be released for older versions of AutoCAD, features a new built-in Map Explorer

that can replace Google Earth altogether. It can connect to Bing Maps, OpenStreetMap, or any other

WMS (e.g. USGS) and is also much faster when importing images. 

If you need any clarifications, you can contact us directly at support@plexscape.com.

Kind regards,

Plexscape

Zpět nahoru
slasid Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
AutoCAD LT 2021
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.úno.2013 v 10:58
Hmm tak vyzkoušeno a opravdu to nefunguje :-(.
Ani se starší verzí GE 6.2.
Ta mimochodem na "starém" systému (XP 32bit) "udržela nastavení" Moje místa.
Hmm začínám mít pocit, že bude chyba někde v nastavení práv ve Windows 7.
S.
Zpět nahoru
slasid Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
AutoCAD LT 2021
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.úno.2013 v 11:02
A že by vestavěný map explorer byl rychlejší .... o tom bych zatím s úspěchem mohl pochybovat. A to už vůbec nemluvím o kvalitě fotomapy.
Nebo víte někdo o wms fotomapě ČR se srovnatelnou kvalitou jako má GE?
S.
Zpět nahoru
civas Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 07.čer.2012
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Microstation V8i SS3,Inroads SS2, SS4
Bodů: 36
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.úno.2013 v 14:07
Ano wms ortofoto, základní mapa čr a další jsou na stránkách čúzk zde:
http://geoportal.cuzk.cz/(S(hgwgsn2m33l1nh55s0ajtpu4))/Default.aspx?mode=TextMeta&side=wms.verejne&text=WMS.verejne.uvod&head_tab=sekce-03-gp&menu=311

My jsme si vytvořily ikonku na kterou když kliknete, tak se připojí ortofoto do předem nastavené hladiny.
Zpět nahoru
slasid Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
AutoCAD LT 2021
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.úno.2013 v 15:48
Noooo ortofoto z ČÚZaKu bych tedy nerad srovnával s GE.
Nehledě na to, že v GE zazoomuji na vybranou oblast do 10s ve vestavěném Map Exploreru za cca 5 minut

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 812/ScreenShot0007.jpg Přihlaste se pro zobrazení plné verze - 812/ScreenShot0008.jpg

Zpět nahoru
alfred Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 14.říj.2004
Používám:
AutoCad MAP 2011
Bodů: 1676
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.úno.2013 v 16:33
Původně odeslal(a) slasid slasid napsal(a):

Noooo ortofoto z ČÚZaKu bych tedy nerad srovnával s GE.
Nehledě na to, že v GE zazoomuji na vybranou oblast do 10s ve vestavěném Map Exploreru za cca 5 minut

Možná mapy od GOOGLE vypadají subjektivně trochu lépe, ale zase na CUZK mají o několik let novější verzi. (Gogle v Jižních Čechách má 2008, CUZK 2011).
Osobně proti kvalitě na ČÚZK nic nemám...

Zpět nahoru
ARKANCE support
ARKANCE support

Používám:
AutoCAD Civil 3D
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.úno.2013 v 22:13
Pánové, pánové...chvilku tu nejsem a už se tu dozvídám věci...

1) Plex 3.0, který je už v anglické verzi oficiálně venku, (zmíním ještě na blogu), nepodporuje GE7, protože Google v sedmičce odstranil volbu zapnout a vypnout terén. Tato volba totiž deformuje a znepřesňuje import rastrů. GE 7 Pro tuto volbu má...

2) Lambros (autor Plex.Tools) chce být na Google nezávislý, a proto nabízí cestu přes nový Map Explorer a WMS. Nelze srovnávat rychlost načítání dlaždic v GE s relativně zatíženým WMS serverem ČÚZK. Fungují na jiném principu.

Jak píše alfred, nejde zde o rychlost ale spíše o aktuálnost rastrových dat. V Plex3 jsou obě cesty možné...máte prostě na výběr.

Ohledně ukládání míst v GE - je to problém Google, najdete na internetu na toto téma různé diskuse.

Upravil martinfolber - 21.úno.2013 v 22:20
Martin Folber
Zpět nahoru
slasid Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
AutoCAD LT 2021
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.úno.2013 v 22:30
Že mám na výběr tak to beru :-), ale ta rychlost je pro mě bohužel dost zásadní. A zásadnější je kvalita fotomapy.
Navíc ani GE 7 PRO ani GE 6.2 prostě na mém PC s PE nespolupracuje (viz hlášky výše).
S,
Zpět nahoru
alfred Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
AutoCad MAP 2011
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.úno.2013 v 06:52

... ale ta rychlost je pro mě bohužel dost zásadní. ...

Já tedy nevím. Jednou jsem zkoušel PlexEarth (1-2 roky zpět). Potřeboval jsem stáhnout ortofoto na oblast cca 15x20km. Tahalo se snad několik hodin. Několikrát to spadlo. Výsledek byl hrozný, se kterým se vůbec nedalo pracovat. AutoCad při práci s tím souborem padal (životnost spuštění byla tak 15 minut). Nakonec jsem si přes WMS stáhnul rastry na lokální disk. Rychlost práce neporovnatelně lepší a AutoCad vůbec nepadal, přestože jsem pracoval současně se zapnutou ortofotomapou, KN mapou a ZM 1:10000.

To, že GOOGLE zatím nové ortofoto mapy nekoupil a používá starší (které pro Vás jsou subjektivně hezčí) se může zítra změnit. Google se plácne přes kapsu a je vymalováno. Pravda, Google Earth umožňuje nastavit zobrazení i starší mapy, ale nevím, jestli to pak dokáže PlexEarth podle tohoto nastavení stahovat.
Chápu, že na většině území je ta mapa stále aktuální, takže tento argument tak trochu padá.

Zpět nahoru
ARKANCE support
ARKANCE support

Používám:
AutoCAD Civil 3D
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.úno.2013 v 09:18
Původně odeslal(a) alfred alfred napsal(a):

Nakonec jsem si přes WMS stáhnul rastry na lokální disk. Rychlost práce neporovnatelně lepší a AutoCad vůbec nepadal, přestože jsem pracoval současně se zapnutou ortofotomapou, KN mapou a ZM 1:10000.

Zdravím Vás, mohu Vás poprosit o info, jak jste si stahnul ty WMS mapy na lokální disk?

díky
Martin Folber
Zpět nahoru
slasid Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
AutoCAD LT 2021
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.úno.2013 v 09:26
No já potřebuji většinou území cca 100x100 m. A protože se v častých případech jedná o jediný mapový podklad pro vytvoření koordinační situace stavby, tak potřebuji hodně detailní mapu, aby se daly zakreslit obvodové kce budov, lampy VO, kanalizační šachty ......
Podotýkám, že já jsem si nezvolil tuto cestu tvorby podkladní situace, čili ji nemohu změnit.
Navíc pokud by GE měl umět pracovat s PE, tak mě zajímá proč tomu tak není :-(
S.
Zpět nahoru
alfred Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
AutoCad MAP 2011
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.úno.2013 v 10:16
Původně odeslal(a) martinfolber martinfolber napsal(a):

Zdravím Vás, mohu Vás poprosit o info, jak jste si stahnul ty WMS mapy na lokální disk?

díky

GIS programy umí ukládat georeferencované rastry. Například ArcView, nebo třeba Janitor, mnoho dalších. Qgis a grass pro to myslím používají gdal. Je jich prostě celá řada. Prostě si zobrazíte načtenou WMS mapu a uložíte. Pokud nemáte obrovské území, tak to jde docela rychle. Mapy jsou uložené lokálně, nijak Vás v další práci neovlivňuje výpadek či zatížení WMS serveru, můžete si mapy zazálohovat a archivovat přesně to co jste použili při zpracování projektu.
Zpět nahoru
slasid Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
AutoCAD LT 2021
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.úno.2013 v 10:41
Původně odeslal(a) alfred alfred napsal(a):

GIS programy umí ukládat georeferencované rastry. Například ArcView, nebo třeba Janitor, mnoho dalších. Qgis a grass pro to myslím používají gdal. Je jich prostě celá řada. Prostě si zobrazíte načtenou WMS mapu a uložíte. Pokud nemáte obrovské území, tak to jde docela rychle. Mapy jsou uložené lokálně, nijak Vás v další práci neovlivňuje výpadek či zatížení WMS serveru, můžete si mapy zazálohovat a archivovat přesně to co jste použili při zpracování projektu.

Což ovšem vyžaduje nemít čistý AutoCAD :-)
S.
Zpět nahoru
alfred Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
AutoCad MAP 2011
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.úno.2013 v 11:17

Což ovšem vyžaduje nemít čistý AutoCAD :-)
S.

Ne. Stáhnutí je nezávislé na AutoCadu. Vložení obrázku umí i běžný AutoCad.
V MAPu používám příkaz MAPIINSERT. Výhoda je, že to umí vložit více rastrů najednou (tuším, že jde vybrat cca 50 souborů najednou, víc to nějak nebere.
V Holém AutoCadu vložím rastr a pomocí utility od CAD Studie GeoRefImg se georeferencovaný rastr usadí na místo.

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 12630:Plex.Earth přestal komunikovat s Google Earth po aktualizaci.
Tip 6912:Mapy Google Earth a katastru rovnou do AutoCADu.
Tip 8358:Jak do AutoCADu načíst silniční mapu z Google Maps?
Tip 9196:Export 3D CAD modelů do Google Earth.
Tip 6957:Google Earth nezobrazuje KML soubory z Autodesk MapGuide.
Tip 9880:Jak exportovat DWG objekty do KML/KMZ pro Google Earth?

Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,641 sekund.