Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Sirridon ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 26.říj.2013 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2013, Civil2013 Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() Zasláno: 26.říj.2013 v 12:23 |
Dobrý den,
potřeboval by jsem poradit s tímto problémem.... Mám zaměření terénu ve výkrese ve 2D a každý bod má jen text s jeho nadmořskou výškou ale každý tenhle text má Z souřadnici 0... potřeboval by jsem z toho udělat 3d model terénu, jakože ať daný text se přesune na souřadnici Z podle hodnoty jakou obsahuje... texty jsou ve tvaru například 246 21... uchypové bdy mají dva a to vlevo dole v rohu a uprostřed v místě mezery... ní tam tečka ani čárka anibod.. jen prostě mezera... zkoušel jsem v Civilu přidělit tu výšku pomocí funkce Posun textu na výšku ale nevím proč to nic nedělá. Předem děkuji za pomoc J.Š. |
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
Zkuste s podívat, jestli jste se zaměřením nedostal textový soubor se seznamem bodů. Pokud to nemáte, zkuste si to od zpracovatele zaměření vyžádat. Podle mě je to jediná správná cesta.
Jinak pro práci s texty a jejich převodem na body mělo CadStudio nějaké LISP utility, ale řekl bych, že by to Civil měl zvládnout sám. Možná, že by pomohlo tu mezeru v textech zaměnit za desetinnou tečku. |
|
![]() |
|
Sirridon ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 26.říj.2013 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2013, Civil2013 Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() |
ano ano, zbavit se te mezery byla posledni sance, ktera me napadla po tom co jsem to sem napsal... a ocividne to pomohlo, Civil to nemohl rozlousknout ten tvar 230 51 tak sem postupne pres Najit nahradit upravil vysky na 230.51 a tradaaa problem vyresen a texty jsou ve 3D.
děkuji za pomoc |
|
![]() |
|
martinfolber ![]() ARKANCE support ![]() Přihlášen: 26.dub.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD Civil 3D Stav: Offline Bodů: 1642 |
![]() |
Dobrý den,
jen doplním perfektní odpověď kolegy Alfreda. Pokud obyčejně Najit+Nahradit nepomůže, mezer je v textu více...např. na konci, navíc třeba různý počet, pak pomůže náš lispík TXT2ZC případně CAD Studio Civil Tools, jichž je součástí...viz. http://www.civil3d.cz/2009/08/z-2d-do-3d-rychle-zbesile.html |
|
Martin Folber
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,258 sekund.