Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Invent ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 29.čer.2009 Lokalita: ČR (OL) Používám: Inventor2009 Stav: Offline Bodů: 6 |
![]() Zasláno: 26.bře.2014 v 09:38 |
Prosím o radu. V Inventoru 2013 jsem měl ve výkresu makro, které při uložení výkresu automaticky přepsalo datum změny ve výkrese. Po přechodu na Inventor 2014 mi toto makro přestalo fungovat, přitom je ve výkrese (novém i starém) stále obsaženo. Nevíte kde je problém a jak jej vyřešit aby makro znofu fungovalo? Zde je text zmíněného makra. Public Sub AutoSave() 'Add a custom property "SysDate" with system date |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21950 |
![]() |
Doporučuji použít vestavěnou funkci datumu v X-Tools, funguje automaticky.
|
|
![]() |
|
Navara ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 08.zář.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1637 |
![]() |
Tohle makro už fungovat nebude, protože používalo potenciálně nebezpečnou funkci AutoSave()
Tato a jí podobné funkce AutoOpen, AutoNew,
AutoSave, AutoClose, and AutoEdit byly bez náhrady zrušeny. Jedinou možností tak je přepsat to jako AddIn, nebo použít X-Tools
|
|
![]() |
|
kosulic ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 24.úno.2010 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor 2016 Stav: Offline Bodů: 158 |
![]() |
Nebude takováto, s prominutím, ptákovina (velice potřebná) někdy defaultně v Inventoru?
Používal jsem "datum uložení" v inventoru 0011 s programem Iproperty (což byl asi předchůdce X-tools). Pak jsem musel na nové verze předělávat kusovníky zpět na datum vytvoření. Xtools mám, ale bojím se, že to zase do budoucna z jakéhokoliv důvodu nebude fungovat.
|
|
![]() |
|
Navara ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 08.zář.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1637 |
![]() |
Nevím, kdo přesně stál za doplňkem iProperty. Myslím, že u X-Tools něco podobného v dohledné době nehrozí. A pokud by se v budoucnu přece jen stalo, že by jejich vývoj skončil, tak bude určitě k dispozici nějaká důstojná náhrada, nebo se alespoň zveřejní zdrojové kódy, aby v tom mohl někdo pokračovat.
|
|
![]() |
|
Invent ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 29.čer.2009 Lokalita: ČR (OL) Používám: Inventor2009 Stav: Offline Bodů: 6 |
![]() |
Nainstaloval jsem X-tools a po nastavení to funguje. Nevíte jestli by se dalo pomocí tohoto X-tools nastavit i přepsání jména podle toho, kdo udělal poslední změnu ve výkrese? |
|
![]() |
|
Boleslav ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.led.2009 Lokalita: ČR (Pha) Používám: dříve Solidworks, teď Inventor Stav: Offline Bodů: 341 |
![]() |
Jestli to není v X-tools, můžete na to použít makro v iLogic:
iProperties.Value("Custom","LastUser") = ThisApplication.UserName |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,367 sekund.