ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Děkujeme za účast na konferenci CADfórum 2025 - podívejte se na reportáž
Přes 120.000 registrovaných u nás, celkem 1.105.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a proměnné prostředí AutoCADu.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoNeúplný import DGN od UPC

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2578
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Neúplný import DGN od UPC
    Zasláno: 16.čer.2014 v 13:31
Zdravím
Přišla se mne zeptat kolegyně, proč při importu DGN od UPC se jí zobrazilo všechno (včetně polohopisu) až na "nepodstatnou" maličkost, jíž je vlastní trasa kabelu ...Angry
Podle Bentley view tam kabel samozřejmě je

Tak jsem zkoušel v civilu 2012 všechna možná nastavení při importu, a nic ...
Jiné dgn od jiných správců import v pohodě (bohužel od UPC jiný dgn nemáme)

Ale civil 2008 to pak převedl bez chyby !
Čím to tedy je? kdyby byl problém ve verzi DGN, asi by to nepřevedlo vůbec
Samozřejmě převody dgn/dwg byly vždycky už ze své podstaty  ne zcela ideální, měly své mouchy (bloky, někdy texty a kóty), ale že by byla taková chyba v čarovce, s tím jsem se ještě nesetkal ...

Už jste se stím někdo setkal? A obecně nebo přímo u podkladů z UPC?

Díky
J. Mantlík

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Bodů: 2578
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.čer.2014 v 13:46
sotva jsem to odklepl, uvědomil jsem si, že už je možné DGN otvírat nejen (ze zvyku) přes _MAPIMPORT, ale i přes _IMPORT či _DGNIMPORT
Takže příspěvek (neúplný import) se týkal onoho _MAPIMPORTu ...,
zatímco vezmu-li to přes
soubor->import->import z jiných formátů- >DGN         (což je tedy zřejmě _DGNIMPORT)
tak je to převedeno všechno včetně kabelu !?

Takže doplňující otázka: V čem se tyto dva příkazy liší? Proč někdy dávají odlišné výsledky?

Díky
J. Mantlík

Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
ARKANCE support
ARKANCE support

Přihlášen: 26.dub.2007
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Bodů: 1642
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.čer.2014 v 09:12
Dobrý den,
snažil jsem se něco zjistit z nápovědy, ale nezjistil jsem velký rozdíl. Příkaz MAPIMPORT je v Mapu/C3D už velm i dlouho. DGNIMPORT je relativně nový příkaz AutoCADu a z tohoto důvodu se může chovat i lépe. Oba by měly importovat Microstation V7 a V8. Pro zajímavost se zkusím zeptat přímo u zdroje.
Martin Folber
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 14301:VIPHavárie při importu nebo připojení určitých typů DGN souborů - DGNIMPORT (řešení)
Tip 1657:VIPJak vložit do výkresu AutoCADu čarový kód?
Tip 3445:VIPNastavení pro automatický import databázových spojení při importu .DGN do Autodesk Mapu.
Tip 6765:VIPProblém importu DGN souborů s MSLINK odkazy (-1).
Tip 5360:VIPJak přepnout Map, aby vždy importoval správné souřadnice z DGN? (nedokumentovaný parametr)
Tip 636:Jak z AutoCADu zapsat nebo naopak načíst formát DGN?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,371 sekund.