Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() Zasláno: 04.bře.2016 v 10:32 |
Zdravím při pátkuStalo se mi, že jeden řez má rozdílné staničení v situaci (stopa řezu) a v zobrazení řezů.
Např. stopa řezu má staničení 12,00, ale zobrazení řezu udává 11,00 ... Stalo se mi to poprvé (civil 2015), ale kolegové říkají, že už se jim to stalo vícekrát (už i v civilu 2012). Čím to může být? Díky
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
ondrejvojtechovsky ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Nováček ![]() Přihlášen: 19.led.2015 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Civil 3D, AutoCAD Stav: Offline Bodů: 126 |
![]() |
Dobrý den,
to je to způsobeno zaokrouhlováním. Popisek nad řezy je vytvořen takovým způsobem, že i naprosto minimální odchylka staničení stopy způsobí tuto chybku. Zkuste stopu kousek posunout a pak ve vlastnostech stopy přepište staničení zpět na 12. Mělo by se to spravit.
|
|
Ondřej Vojtěchovský, CAD Studio a.s.
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() |
Děkuji. To mne taky původně napadlo, ale když jsem si přepnul jednotky na 3 desetinná místa, tak mi vyšlo:
skut. vzdál. staničení stopy staničení řezu 11,996 12,00 0,01100 20,498 20,50 0,02050 32,477 32,48 0,03248 42,276 42,28 0,04228 Závěr: Z uvedených 4 řezů je zaokrouhlování u 3 naprosto normální, špatné je jen u jednoho ... (dle kolegů to vždy, když se to vyskytlo, tak to bylo také jen u jednoho). Proč tedy jen u jednoho? PS. Místo posouvání stopy (s nejistým výsledkem ?) už je jednodušší po exportu řezů přepsat staničení v popisku |
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Nováček ![]() Přihlášen: 19.led.2015 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Civil 3D, AutoCAD Stav: Offline Bodů: 126 |
![]() |
Je to dáno nastavením toho popisku. Aby totiž byla v nadpisu řezu ona mezera (km 0,000_00), je popisek vytvořen takto: <kilometry na tři desetinná s tím, že zbytek se odřízne> mezera <metry na dvě desetinná místa s tím, že se zobrazuje pouze desetinná část>.
Když si toto pravidlo promítnete na skutečné vzdálenosti, které jsme poslal, tak vám vyjdou přesně ta staničení řezů, která vidíte. A opravdu jediné, které je pak chybné je to 11,996.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() |
Aha, už jsem způsob vytváření popisku staničení pochopil ...
Řeknu-li to zjednodušeně, pak popisek sestává z "odříznutých" - ne zaokrouhlených - metrů, mezery a odříznutých a zaokrouhlených desetinných míst. Pak se to takhle chová...
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
![]() |
Tak jsem to pochopil dobře. Díky za trpělivost
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
![]() |
A ještě jedna poznámka.
Takže kdybychom nechtěli mezeru v popisku staničení řezu, tak dáme (upravíme ve stylu) staničení v km na 5 desetin. míst a problémy nebudou, je to tak?
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Přesně tak. Pokud se Vám to stává častěji, bylo by vhodné si šablonu takto upravit.
|
|
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,215 sekund.