Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 6005 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Příčné řezy

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
ekin344 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.bře.2012
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Autocad2013, Civil 3D 2013
Stav: Offline
Bodů: 26
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace ekin344 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Příčné řezy
    Zasláno: 17.srp.2016 v 22:15
Dobrý večer,
měl bych dotaz ohledně tvorby příčných řezů.
Jednoduše vytvořím terén. Navrhnu trasu -> udělám podélný profil-> výškový návrh -> koridor - vzorový příčný řez a stopy příčný řezů. Do toho bodu to vypadá, že je vše bez problému. Zadám tvorbu příčných řezů a vytvoří se mně řezy, terén sedí stávající. Ale vlastní příčný řez např. komunikace se mně vykreslí v ose s průsečíkem terénu. Takže se mě každý řez vygeneruje tak, že průsečík osy a stav. terénu je niveleta příčného řezu (jako by to ignorovalo návrh nivelety). Všechno co jsem jako "laik" mohl z kontrolovat jsem udělal. Nemá prosím někdo radu co stím ? ..jinak ten vlastní výkresový soubor je například už několikrát použit pro jiné trasy nebo byla párkrát trasa už smazána (nechce se mně úplně začínat s novým sehráním a nahráním podkladů)  - tam vše proběhlo korektně. 


Děkuji za odpověď 
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1439
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.srp.2016 v 22:22
Dobrý večer,
bez výkresu, abych ho viděl, se chyba těžko určuje. Ale podle vašeho popisu to vypadá, že proháníte koridor po profilu terénu a ne po profilu nivelety...
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
ekin344 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.bře.2012
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Autocad2013, Civil 3D 2013
Stav: Offline
Bodů: 26
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace ekin344 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.srp.2016 v 21:36
Dobrý den, 
děkuji za odpověď lze to nějak ověřit , že je vše správně nastavené ? 

"když vytvářím koridor - zadávám tam klasiku - podélný profil" - protože ikdyž opakuji postup ..proměním profily (teren a niveletu) výsledek je stejný.

Děkuji 
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1439
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.srp.2016 v 21:38
Dobrý večer,
pošlete nám výkres k analýze toho problému.
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
ekin344 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.bře.2012
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Autocad2013, Civil 3D 2013
Stav: Offline
Bodů: 26
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace ekin344 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.srp.2016 v 22:11
na jaký email mám zaslat   soubor? 

Děkuji 
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1439
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.srp.2016 v 22:19
Dejte ho nekam na uschovnu nebo Autodesk 360 a poslete mi pres Cadforum soukromou zpravu nebo idealne poslete pozadavek pres nas Helpdesk
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
ekin344 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.bře.2012
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Autocad2013, Civil 3D 2013
Stav: Offline
Bodů: 26
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace ekin344 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.srp.2016 v 21:14
Dobrý den,
omlouvám se, že odepisuji až teď. Měl jste pravdu bylo to v koridoru nastavený špatný podélný profil (mám tam blbé a nejednoznačné názvy). 


Děkuji za ochotu a přeji hezký večer 
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6221:Jak upravit staničení příčných řezů?
Tip 6725:Jak upravit čísla příčných řezů.
Tip 6703:Jak hromadně nastavit srovnávací rovinu všech příčných řezů?
Tip 10959:Jak v AutoCAD Civil 3D navrhnout jednotlivé příčné profily pro zemní úpravy?
Tip 10716:Jak v příčných řezech koridoru zobrazit staničení dvou souběžných tras.
Tip 5689:Nedokumentovaná pomůcka pro Civil 3D 2008.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.