Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 6386 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Export SPR do TXT

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2017
Stav: Offline
Bodů: 126
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Export SPR do TXT
    Zasláno: 18.srp.2016 v 12:05
Zdravím kolegové,
existuje nějaký způsob, jak SPR, resp. řezy např. stávajícím terénem, exportovat do TXT? Ideální by byl seznam bodů s jejich vzdáleností od osy a výškou. V sadě nástrojů žádný výpis něco podobného nenabízí a nenašel jsem nic uspokojivého ani na netu. Díky za případné rady a nápady.
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1449
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.srp.2016 v 14:35
Zdravím Vás,
určitě zajímavý dotaz, po pravdě, ideální by bylo na to naprogramovat utilitku.

Sada nástrojů nabízí jeden report, který by se mohl teoreticky hodit. Report je v koridoru > Návrhové linie koridoru > Přepínač Povrchy (předpoklad je mít alespoň jeden koridor, klidně jednobodový - jen aby se dialog pustil) Je tam odsazení, staničení výška i souřadnice.

Záleží na co to potřebujete, ale byla by asi cesta přes export do HEC-RASu a z HECu vygenerovat nejaký textak.
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2017
Stav: Offline
Bodů: 126
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.srp.2016 v 15:45
Zdravím Vás Martine, děkuji, asi tušíte, kam mířím ... Vidíte, tu možnost říznout povrchy jsem přehlédl. Toto by bylo skoro ono, jen ten formát výstupu je zvláštní a asi i nepoužitelný bez pracné úpravy v excelu. Potřeboval jsem to pro rychlý import profilů do Hydrochecku. Teď jsem totiž řešil několik požadavků na změnu a již mě přestalo bavit ručně zadávat a editovat profily ve výpočtové trati.
 
Asi se tedy budu muset ponořit do HEC-RASu a konečně začít používat River modul. Již jsem s ním teda experimentoval, ale není mnoho času ... :-) Ani na to programování.
 
Ještě mě napadlo, zda je po změnách v licencování River stále k dispozici (pro 2017)?
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1449
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.srp.2016 v 16:03
Také zdravím, Hydrocheck by měl umět importovat HEC-RAS. Ten River zjistím...
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2017
Stav: Offline
Bodů: 126
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.srp.2016 v 01:03
Tak se mi to exportem přes HEC-RAS podařilo. Ještě musím trochu vyladit detaily nastavení a bude to OK. Díky.
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1449
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.srp.2016 v 06:57
To je dobre :) Nicmene mohl byste nam poslat vzor toho TXT, aby to slo do Hydrochecku nacist primo? Je to inspirace do Civil Tools.

Diky
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2017
Stav: Offline
Bodů: 126
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.srp.2016 v 13:02
To by bylo skvělé, ještě to promyslím a ozvu se. Díky.
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2017
Stav: Offline
Bodů: 126
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.srp.2016 v 10:23
Dobrý den Martine, tak zatím bych funkci pro export SPR do txt neřešil. Možná v budoucnu ...
Co se týče River modulu, tak je jen škoda, že nelze při tvorbě řezů z vlastních křivek zadávat geometrii, resp. trasu, LB a PB stejně, jako když exportujete řezy přímo do HEC-RASu. Jinak je to opravdu dobrý nástroj.
Potřeboval bych ale vyřešit problém s importem SDF souboru exportované trati z HECu. Po importu do Civilu se profil sice vytvoří, ale je plochý, bez jakékoliv výšky. V souboru ovšem výšky profilu (vypočtené hladiny) v řezech jsou. Zkoušel jsem to několikrát, ale vždy se stejným výsledkem ... Nevěděl byste, co s tím? Díky.
Zpět nahoru
jakub_kares Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 08.srp.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Civil 3D, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 61
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jakub_kares Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.srp.2016 v 10:54
Dobrý den, mrkněte na tyto články. Pár uživatelům už při exportu pomohli.


Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2017
Stav: Offline
Bodů: 126
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.srp.2016 v 11:24
Super, díky. Závěr druhého článku jsem přehlédl ...
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6273:Export rozpisky Inventoru do textového souboru.
Tip 4113:Export souřadnic bodů spline do textového souboru.
Tip 7786:Chyba kótovacího stylu při exportu z Revitu do DWG.
Tip 5331:Export tabulky z AutoCADu do Excelu.
Tip 11185:IFC soubory exportované z Revitu jsou prázdné.
Tip 3938:Jak v Revitu ovlivnit tloušťku čar detailů načítaných z AutoCADu?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,531 sekund.