Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4914 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Topologie ACMAP2011

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
J.P. Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 08.lis.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD 2009, AutoCAD MAP 2009
Stav: Offline
Bodů: 118
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace J.P. Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Topologie ACMAP2011
    Zasláno: 10.zář.2016 v 08:53
Dobrý den
pracuji jako proj lin staveb - ektroenergetika
Podklady od geodetů se zdají být dobré, ale když se pokusím o polygonovou topologii (mapa), přijde hlášení:
"Spojnice nepatří do žádného polygonu" Co s tím?
Děkuji 
J.P.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16702
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.zář.2016 v 09:55
Podklad pravděpodobně obsahuje duplicitní segmenty nebo křivky s cik-cak vrcholy. Zkuste nejprve použít funkce Mapu pro začištění kresby (MAPCLEAN) nebo - pokud jsou podkladem křivky - aplikaci SelfIntersect:
 
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
J.P. Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 08.lis.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD 2009, AutoCAD MAP 2009
Stav: Offline
Bodů: 118
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace J.P. Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.zář.2016 v 10:25
Děkuji za reakci, ale ten problém je asi rozvětvenější:
Výkres je z úseček
Při první topologii to nejčastěji hlásí průsečíky, pomocí začištění se průsečíky ztratí, ale objeví se již zmiňované hlášení.
Pokud provedu čištění celkové ( postupně) těch hlášení se pak objeví více
Pokud čistím výběrem jenom místo, kde jsou průsečíky objeví hláška jenom tam
Pokusil jsem  se úsečky vymazat a nakreslit  znovu, bezvýsledně 
Předem děkuji
J.P.
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1461
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.zář.2016 v 08:31
Zdravím Vás,
jak psal kolega. Tvorba topologie ze špatných podkladů je poměrně náročná práce. Je dost možné, že tam máte některé úsečkové segmenty duplicitně. Abychom prověřili správnou funkci Mapu, zkusil bych si v novém výkrese nakreslit z úseček 2 polygony a nechal bych z nich vytvořit topologii. Připomínám ještě některé další příkazy kromě již zmiňovaného MAPCLEANu: OVERKILL a někdy pomůže u "zplacatění" příkazem FLATTEN.

Proč tu topologii vlastně potřebujete?
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
J.P. Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 08.lis.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD 2009, AutoCAD MAP 2009
Stav: Offline
Bodů: 118
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace J.P. Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.zář.2016 v 10:16
Dobrý den
topologií jsem si chtěl zjednodušit a zpřesnit dotčení pozemků vedeními energetiky při rozsáhlejších liniích nebo rekonstrukcích vedení v zastavěný oblastech.
 V této souvislosti bych chtěl vědět následujíc:
Podklady RUIAN lze stáhnout korektní mapy  a parcelní čísla prostřednictvím AutoCA MAp 2011 bez další nadstavby?
Předem děkuji J.Prejza
J.P.
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1461
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.zář.2016 v 10:34
Dobrý den,
v zásadě ano, záleží jestli je na daném území existuje digitální katastr nebo ne.
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
J.P. Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 08.lis.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD 2009, AutoCAD MAP 2009
Stav: Offline
Bodů: 118
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace J.P. Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.zář.2016 v 10:45
Jak postupovat, 
v dostupné literatuře nemám návod, existuje video, nebo to lze zařídit popisem na dálku?
Děkuji
J.Prejza
J.P.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 385:Odstraněním zobrazení topologií k vyššímu výkonu AutoCADu Map.
Tip 5595:VIPChyba modelovací operace: Byla zjištěna změna v topologii
Tip 3400:Jak urychlit vytváření okolí (buffer) rozsáhlé topologie v Mapu?
Tip 1981:Jak uložit výsledky topologické analýzy nejkratší cesty?
Tip 2836:Jak snadno zjistit směr (orientaci) křivky?
Tip 3530:'Topologie XXXX je bezchybná a nekompletní' - nelze ji ale vymazat.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.