Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 6778 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

přechod na novou verzi

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 279
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: přechod na novou verzi
    Zasláno: 16.zář.2016 v 15:56
Dobrý den,

přecházím z 2014 na PrDC2017.

Nikde jsem zde nedohledal jakým postupem provést přechod. Jedná se hlavně o Vault databázi.
Mám nainstalované nové produkty včetně Vaultu Basic. Když ho spustím a chci se připojit k databázi objeví se toto:
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 55100/Vault_chyba.JPG


Je mi jasné že se to musí nějak migrovat, ale kdy, jak, co všechno,... Jsem jediný uživatel, používám Vault v podstatě jako zálohu, pro kopie návrhů atd. Obsahové centrum mám lokální (ne na serveru).

Rád bych tedy požádal zkušenější o nějaký postup jak toto provést.

Předem díky

Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1237
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.zář.2016 v 16:15
A neni to náhodoutu tím že máš na serveru  starou verzi vaultu a n PC aktualní?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16653
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.zář.2016 v 17:00
Podle této tabulky:
se zdá, že se připojujete klientem Vaultu 2017 na server Vaultu 2014.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 279
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.zář.2016 v 20:23
No to je pravda.

Ale co dál?

Jakým postupem provést přechod na 2017?

Odinstalovat Vault server 2014, nainstalovat 2017, pak migrovat přes plánovač úloh????

Předem díky

Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 864
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.zář.2016 v 12:21
Migrace úložiště Vaultu není úplně jednoduchá záležitost, pokud jí děláte jednou za tři roky.
Postup migrace není jenom o reinstalaci ADMS Serveru, ale v tomhle případě je nutná i migrace SQL serveru a jeho databází. Navíc migrace z 2014 na 2017 nejde dělat najednou, ale musí se udělat mezi migrace na 2015, nebo 2016.
Něco si o to můžete přečíst zde, ale stejně doporučuju si to objednat jako službu, než se do toho pouštět vlastními silami.
 
 
 
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1237
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.zář.2016 v 12:28
Normální uživatel  si na tom pěkně vyláme zuby.Zkoušel jsme to dobře vím že to je složité jako rubikova kostka:) 
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 279
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.zář.2016 v 20:50
Děkuji za odkaz

Proštuduju a uvidím zda to bude v mých silách.
Zase si říkám, že přeci CADStudio každý rok kdy vyjde nová verze neobjíždí celou republiku a nemigruje Vault databáze Big smile

Koneckonců třeba to budu moct s někým dovyjasnit ve středu na konferenci Wink

Zatím děkuji
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1237
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.zář.2016 v 23:37
Nech si to udělat jednou a koukej  pod ruce:)
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 443
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.zář.2016 v 14:04
Původně odeslal(a) maiklss maiklss napsal(a):

Nech si to udělat jednou a koukej  pod ruce:)
Thumbs Up
Zpět nahoru
mr.chain Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 13.kvě.2009
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Inventor2015,CadKey,Vault Professional
Stav: Offline
Bodů: 140
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mr.chain Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.zář.2016 v 14:49
Původně odeslal(a) simunek simunek napsal(a):

Děkuji za odkaz

Proštuduju a uvidím zda to bude v mých silách.
Zase si říkám, že přeci CADStudio každý rok kdy vyjde nová verze neobjíždí celou republiku a nemigruje Vault databáze Big smile

Koneckonců třeba to budu moct s někým dovyjasnit ve středu na konferenci Wink

Zatím děkuji

Věřte že objíždí a migruje.
Nejsem konstruktér, jsem obkreslovač...
Zpět nahoru
Boleslav Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.led.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
dříve Solidworks, teď Inventor
Stav: Offline
Bodů: 251
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Boleslav Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.zář.2016 v 15:11
Z verze na na verzi se to dá zvládnout - postup je popsaný tady https://knowledge.autodesk.com/support/vault-products/troubleshooting/caas/CloudHelp/cloudhelp/2017/ENU/Vault-Install/files/GUID-77487172-0582-4912-83B1-2E4847716AE0-htm.htmlale jestli to máte z 2014 až na 2017, tak si to spíš pro jistotu nechte udělat.
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 279
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.zář.2016 v 09:27
Tak přechod proveden.
Zatím se zdá, že to funguje ale musím to ještě otestovat víc do hloubky.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,375 sekund.