Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 2860 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Georeferencovaná mapa-načtení

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Starec Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.čvc.2006
Lokalita: Slovensko
Používám:
Civil
Stav: Offline
Bodů: 17
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Starec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Georeferencovaná mapa-načtení
    Zasláno: 11.říj.2016 v 18:26
Neví mě někdo poradit jak načíst georeferencovanú mapu (ortofotomapu) do Civilu. Díky
starec
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16476
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.říj.2016 v 19:54
V jakém formátu? Standardní příkaz Mapu/Civilu pro vkládání obrázků (MAPIINSERT) podporuje i georeference. Viz http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=5065
Alternativně můžete použít i utilitu GeoRefImg.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Starec Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.čvc.2006
Lokalita: Slovensko
Používám:
Civil
Stav: Offline
Bodů: 17
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Starec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.říj.2016 v 21:38
Díky , na víc pokusú se to povedlo, kupodivu bylo potřebné nastavit jednotky na palce ??
starec
Zpět nahoru
jakub_kares Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 08.srp.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Civil 2016, Civil 2017, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 56
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jakub_kares Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2016 v 09:42
To je divné, můžete mi poslat daný podklad? Pokud je v metrech, neměl bysta nastavovat palce ...
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2056
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2016 v 09:50
Stává se to, mohu potvrdit ...
Některé geotiffy se při připojení tváří, že jsou v metrech, jiné v palcích, ale oba se připojí k podkladu v metrech správně. Zřejmě záleží na aplikaci, ze které jsou vytvořeny.
Zvykl jsem si udávané jednotky geotiffu ponechat a měnit je až tehdy, pokud se to nepřipojí správně
J. Mantlík

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 83:Jak exportovat rastrový soubor TIFF z Mapu včetně georeference?
Tip 968:Jak v AutoCADu načíst soubory formátu SID?
Tip 3446:Jak je omezena velikost rastrových obrázků vkládaných do výkresu AutoCADu nebo Mapu?
Tip 5065:Obrázek vložený v Mapu není georeferencován.
Tip 3774:VIPChyba 'OCTREE 2' při načítání DXF (řešení).
Tip 2083:VIPSnadný import XYZ souřadnic z Excelu do AutoCADu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,140 sekund.