Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4439 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Rekonstrukce při zachování hran vozovky

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Ancoska Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 21.čer.2012
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD 2012, AutoCAD Civil 3D 2017
Stav: Offline
Bodů: 60
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ancoska Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Rekonstrukce při zachování hran vozovky
    Zasláno: 14.říj.2016 v 09:49
Dobrý den, 

pokusím se nějak kloudně formulovat svůj dotaz. Ze zvědavosti. Pracuji na rekonstrukci komunikace se zachováním směrového, výškového i šířkového uspořádání. takže mým předpokladem je držet se v ose stávající nivelety a zároveň se budu držet hran vozovky. Může nastat situace, že v oblouku se stávajícími parametry bude nejednotné klopení (řez bude lomený). Mohu nějak Civilu zadat, že se v tomto úseku koridoru nechci držet nivelety, ale pouze hran vozovky? Úplně jednoduše, že se mi trasa v tomto místě nebude chytat v ose nivelety, ale bude jen dodržovat hrany vozovky. Už se sice nebudu držet pevně výškového řešení, ale klopení bude jednotné. 

Děkuji za odpověd. 

S pozdravem

Aneta
Zpět nahoru
jakub_kares Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 08.srp.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Civil 2016, Civil 2017, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 57
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jakub_kares Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.říj.2016 v 10:15
Dobrý den, mohla byste to vyřešit takto.

1) Vytvoříte si pomocný povrch ze stávajících hran a z něj dále POMOCNÝ profil v ose komunikace.
2) Vytvoříte si koridor, který pojede po stávající niveletě.
3) V místech, kde budete chtít mít jednotné klopení, si v koridoru vytvoříte novou ZÁKLADNU a jako profil použijete POMOCNÝ profil z bodu 1)

stále cílujete na hrany a držíte jejich výšku. Pomocný povrch vám bude defakto jen interpolovat výšku mezi hranami a zaručí jednotné klopení.
Zpět nahoru
Ancoska Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 21.čer.2012
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD 2012, AutoCAD Civil 3D 2017
Stav: Offline
Bodů: 60
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ancoska Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.říj.2016 v 10:22
Skvěle, to zní dobře. Velice Vám děkuji. 
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8992:Jak vynechat mínus u sklonů vozovky v kótách příčných řezů?
Tip 7650:Klopení vozovky v přímém úseku.
Tip 5972:Správné klopení pláně krajnic při návrhu silnic v Civil 3D.
Tip 4648:VIPJak převést MPolygony na 2D křivky se zachováním objektových dat?
Tip 669:VIPJak načíst Word dokument do AutoCADu se zachováním textových stylů?
Tip 495:VIPJak převést výkres z AutoCADu 2000 do R14/R13 se zachováním databázových vazeb (ASE)?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.