Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4601 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

V civilu nejde připojit některé xrefy, v acadu ano

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2057
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: V civilu nejde připojit některé xrefy, v acadu ano
    Zasláno: 14.říj.2016 v 10:32
Zdravím, přátelé, mám prosbu ...

Potřeboval bych vysvětlit kolegyním (2x civil 2015, 1x acad 2015, vše na win10), proč:

- některé xrefy nejdou do civilu připojit (hlásí to "neplatné"), ale do acadu ano bez problémů

- pokud se tyto xrefy připojí v acadu a soubor se otevře v civilu, xrefy se nezobrazí a vesprávci xrefů jsou "nevyhodnocené"

V čem je "jádro pudla" této nekompatibility (byť se autodesk neustále zaklíná plnou kompatibilitou) a jak to řešit? Nejedná se o jeden xref, ale třeba 10 ...  Všechny jsou údajně vyčištěné a prošly auditem.
Všechno to jsou situační věci bez použití civilovských funkcí
Osobně mám pocit, že v tom má prsty základní soubor, ale prý ho zkusili taky totálně vyčistit a nic ...
Zatím to je na jedné zakázce
Procházeli jsme i tip 9275. Zakázka je uložena na jednom počítači se civilem, takže sítí by to být nemělo
Díky za podněty
J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16558
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.říj.2016 v 13:52
Jsou všechny verze 2015 na posledním stavu service packů a hotfixů? Na kompatibilitu s Win10 musí mít alespoň SP2 - http://www.cadforum.cz/cadforum/kompatibilita-autodesk-software-s-windows-10-tip10435
Upozorňuji rovněž na Xref hotfix z února 2015, který - dle popisu symptomů - pravděpodobně chybí:
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2057
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.říj.2016 v 14:31
Děkuji za odpověď

Civily mají SP3, uváděný horfix nemám stažený, tudíž pravděpodobně není nainstalovaný (nevím, jestli se nějak hlásí). Ale předpokládal bych, že je tato oprava zahrnuta do SP3.
Musí se tedy hotfix instalovat přes SP3 nebo je nutno SP3 odinstalovat aplikovat hotfix a zpět nainstalovat SP3 ?

Autocad je, jak jsem zjistil, bez SP

Je zajímavé, že v autocadu je to i bez SP bez problémů, zatímco civily se všemi SP tento problém mají ... A až doposud to na jiných akcích fungovalo bez problémů i v této kombinaci.

Zkusím  tedy aplikovat SP1 a 2 na autocad a pak i onen hotfix.

J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16558
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.říj.2016 v 14:47
Verzi 2015 už si přesně nepamatuji, ale mám dojem že "SP3" pro Civil byl v úrovni oprav jako "SP2" pro holý AutoCAD (tedy jakýsi "SP2+1") a tím pádem by se hotfix na něj aplikovat měl. Hotfix má samostatný Readme - jen ověřte verzi onoho DLL a pokud máte starší, přepište jej.
Problém xrefů byl vyvolán právě service packem 2, takže u neaktualizovaného AutoCADu se problém neprojeví. Neaktualizovaný AutoCAD 2015 ale zase není kompatibilní s Win10...
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2057
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.říj.2016 v 14:54
Děkuji, tím se leccos vysvětluje.
Ale na druhou stranu je možná k nevíře, ale neaktualizovaný "holý" autocad běhá na win10 naprosto bez problémů.
Takže všude aplikuji hotfix a uvidíme (anebo je konečně dotlačím k 2017ce)
J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16558
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.říj.2016 v 15:04
Ony se ty nekompatibility mohou projevovat jen u některých funkcí - v minulých případech (OS) to bývalo např. u zamykání síťových souborů, tisku, ve Správci sady listů, v mračnech bodů, importu cizích CAD formátů, apod.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2057
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.říj.2016 v 15:39
Děkuji za informaci, z mé strany to nebyla polemika, jen ventilování zkušenosti.
Ale je pravda, že kromě tisku a importu jiných formátů se tam ostatní uvedené činnosti neprováděly
J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16558
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.říj.2016 v 15:53
To je v pořádku, já to neberu jako polemiku - navíc je opravdu hlavní to, že ty funkce, které potřebujete, fungují.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2057
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.říj.2016 v 16:22
Zdravím
Problém měl vývoj ...
Ha holý autocad jsem nainstaloval SP1 i SP2 i onen uváděný hotfix. A co se nestalo, druhý den přišla kolegyně, co jsem jí udělal s autocadem, že už má stejné problémy s xrefy jako kolegyně s civilem ...
Tak jsem jí service packy i hotfix odinstaloval a všechno jí funguje tak, jako dřív
Takže civilům 2015 udělám totéž (odinstalace SP) ale hlavně jak bude "chvilka času" tak už konečně dostanou 2017
Děkuji za všechny předchozí příspěvky
J. Mantlík

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6838:VIPPřipojení obsahu externího textového souboru do výkresu.
Tip 3830:VIPPokus o svázání Xrefu nahlásí NEPLATNÉ (INVALID) nebo "nejde svázat".
Tip 11367:Při připojení externího souboru do AutoCADu je automaticky nastavená relativní cesta, lze změnit na plnou?
Tip 6206:VIPCivil 3D 2009 nejde po instalaci spustit (reinstalace nepomáhá).
Tip 4156:Jaký je rozdíl mezi připojeným xrefem a podloženým xrefem?
Tip 7133:VIPChyba: Program AutoCAD nebo AutoCAD LT přestal pracovat (příčiny)


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,516 sekund.