Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4356 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Vytvořit georef.obrázek

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Romain Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 24.dub.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
C3D 2017, Map3D2016, Raster Design, ReCAP
Stav: Offline
Bodů: 312
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Romain Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Vytvořit georef.obrázek
    Zasláno: 24.říj.2016 v 12:47
Dobrý den, potřebuji vytvořit georeferencovaný obrázek (jpg nebo png) z výkresu, který mám v dwg. Mám RasterDesign. Jak na to? Neřešili jste někdo podobnou úlohu? Díky za rady.
Roman JANEČEK / Czech Aeroholding
LetGIS
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1437
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.říj.2016 v 12:54
Ahoj Romane,
Raster Design umí konvertovat vektorové čáry na rastrové. Nastavíš jednotlivým barvám tloušťky v rastru a on to převede... akorát je to takto omezené. Georeferenční soubor už pak vytvoříš přímo příkazem z RD. Druhá možnost je použít třeba PDF Creator, vytisknout to do PNG a nareferencovat zpětně...

M.
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
Kosík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
ACA 2017 + DT+, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 369
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kosík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.říj.2016 v 14:52
Dělám to velice často
Stačí se mrknou na strukturu *.pgw. Jpg nepoužívám - ztrátová komprese, ale struktura zápisu je stejná.

0.3171247357293869  podíl šířky obrázku v m/počet pixlů
0.0000000000
0.0000000000
-0.3171247357293869 podíl výšky obrázku v m/počet pixlů
-700075 souřadnice x levého horního rohu
-995200 souřadnice y levého horního rohu

Pokud člověk chce, tak je možné souřadnice rohu upravit o polovinu šířky pixlu v m a roh obrázku bude sedět úplně přesně, tak jak je na výkrese.
Jan Kosík
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.říj.2016 v 15:08
U natočených obrázků je to trochu komplikovanější, ale každopádně příkaz WORLDOUT z freeware utility GeoRefImg vám ten world soubor vytvoří automaticky.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Romain Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 24.dub.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
C3D 2017, Map3D2016, Raster Design, ReCAP
Stav: Offline
Bodů: 312
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Romain Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.říj.2016 v 15:41
Abych to trochu upřesnil...požádal mě klient abych mu dodal georeferencovaný obrázek z našeho GISu´. To znamená, že mám v Map3D vytvořenou mapu letiště (prostřednictvím modelu zobrazení v tématickou mapu), kterou potřebuji exportovat do obrázku (png nebo jpg) a poté georeferencovat.
Pokud dám tisk do png...musím dát velký rozměr v rozvržení aby byl čitelný. Výsledkem je 45MB soubor, který ani nejde otevřít.

Upravil Romain - 24.říj.2016 v 15:51
Roman JANEČEK / Czech Aeroholding
LetGIS
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1437
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.říj.2016 v 16:00
Ahoj Romane, bude to chtít nějakou kombinaci slušného rozlišení a formátu, zkusil bych kromě toho PNG i třeba ten TIFF nebo ECW...

M.
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
Romain Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 24.dub.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
C3D 2017, Map3D2016, Raster Design, ReCAP
Stav: Offline
Bodů: 312
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Romain Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.říj.2016 v 09:02
Martine a jak vytisknu výkres do ECW? Je to standartní fce? nebo musím mít nějakou utilitu?
Roman JANEČEK / Czech Aeroholding
LetGIS
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.říj.2016 v 10:35
Raster Design myslím neumí zapisovat ECW, ale umí např. příbuzný formát JPEG 2000.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1437
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.říj.2016 v 14:40
Ahoj Romane,
jak píše Vláďa Michl. Raster Design umí ECW nebo podobně dobrý formát MrSID jen načítat, ale ne vytvářet. Musíš na to použít nějakou externí aplikaci...kdysi jsem psal toto http:// www.civil3d.cz/2012/05/co-kdyz-mame-velke-rastry.html

M.

Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 2012:Jak "napasovat" vkládaný rastrový obrázek do existující vektorové situační kresby?
Tip 83:Jak exportovat rastrový soubor TIFF z Mapu včetně georeference?
Tip 2964:VIPJak vytvořit poloprůhledné celobarevné výplně (šrafy)?
Tip 3513:K čemu slouží soubory .TFW, .JGW, .PGW, .BPW ...?
Tip 4814:Snadné vytvoření HTML (web) stránky projektu Revitu.
Tip 9975:Jak v AutoCADu vytvořit render bez pozadí (průhledný)?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,309 sekund.