Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 5638 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Ruční úprava příkopů v PP

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Ancoska Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 21.čer.2012
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD 2012, AutoCAD Civil 3D 2017
Stav: Offline
Bodů: 60
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ancoska Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Ruční úprava příkopů v PP
    Zasláno: 27.říj.2016 v 08:55
Dobrý den,

mám koridor se stávajícími výškami příkopů a nyní bych potřebovala výšky příkopů ručně upravit. Lze to udělat nějak efektivně? Například, mám vykreslenou návrhovou linii příkopu v podélném profilu a tam ji upravím. Promítnou se změny v koridoru, resp. v řezech? Pokud ne, existuje nějaký jiný postup? 

Velice Vám děkuji za odpověď. 

S pozdravem

Aneta
Zpět nahoru
jakub_kares Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 08.srp.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Civil 2016, Civil 2017, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 56
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jakub_kares Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2016 v 09:26
Dobrý den, přístupů je více.

1) Musíte si nechat zobrazit návrhovou linii dna příkopu a z ní, si můžete vytvořit profil - profil z koridoru. Profil bude mít spoustu vrcholů.

nebo

2) Necháte si promítnout návrhovku do zobrazení profilu (s ní bohužel nic neuděláte). Vytvoříte si novou niveletu příkopu tak, aby kopírovala návrhovku ale měla nějaký spád .... Na tento profil pak zacílujete dno příkopu.


Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1437
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2016 v 10:45
Dobrý den,
jenom doplním kolegu a odkáži na náš starší článek na blogu www.civil3d.cz


Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
Ancoska Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 21.čer.2012
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD 2012, AutoCAD Civil 3D 2017
Stav: Offline
Bodů: 60
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ancoska Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2016 v 12:13
Děkuji, myslím, že je to to, co potřebujeme. A.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6428:Návrh příkopu propojeného se silnicí proměnlivou bermou.
Tip 33:can not find net licence
Tip 7244:Jak nastavit počet desetinných míst v proužku PP?
Tip 2316:Jak přepnout desetinnou čárku na numerické klávesnici na tečku?
Tip 170:net version cannot find licence
Tip 73:Ve vystínovaném módu se ztrácí kurzor (gr.karta 3DLabs).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.