Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 5918 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Link sklon na porvch

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1134
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Link sklon na porvch
    Zasláno: 01.lis.2016 v 16:25
Vážení, 
Assemble -- Lze nějak udělat link v pravé části assemble ve sklonu na terén do leva (nahoru)? Jakože výkop pro opěru?

Oba linky co tu mám SlopeToSurface, SklonNaPovrchPriorita míří tvrdohlavě vpravo. Zkušel jsem všemožné variace dostupných parametrů a -- nic.
Pak mě napadlo, že to teda LinkWidthAndSlopem přetáhnu hodně doleva (ale né za osu), SlopeToSurface pak už bude doprava a žádoucí link spojím přes Link2MarkedPoint -- jenže tady zas nějak blbnou kody nebo co... a nejsem schopen ty dva pomocne v řezech povypínat.

Lze to nějak vyřešit či vočurat? Nebo je to opravitelné/vyrobitelné v SAC? 
Zpět nahoru
jakub_kares Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 08.srp.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Civil 3D, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 61
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jakub_kares Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.lis.2016 v 16:44
Dobrý den, použijte tu podsestavu napojení na sklon k povrchu a ozrcadlete ji kolem vkládacího bodu (konec pruhu). Měla by se vložit na stejný bod, ale s opačnou orientací.

Vyskočí na vás hláška, že ji zrcadlíte na stejnou stranu.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 70644/tip.png


Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1134
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.lis.2016 v 16:54
Aha, děkuji. Jsou i jiné podsestavy kde se tato finta používá?
Zpět nahoru
jakub_kares Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 08.srp.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Civil 3D, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 61
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jakub_kares Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.lis.2016 v 17:14
Tyto triky můžete používat na všemožné podsestavy. Obecně tedy mohu říct, že ano.

Zrcadlení na stejnou stranu třeba používám zde. Představivosti se meze nekladou.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1134
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.lis.2016 v 14:44
Ok.., další otázky v klasickém civilovském duchu... proč to *** zase nejde!
Máme základní pruhy udělané country kit S11,5 - smazané krajnice. Na to se chceme napojit LinkSlope2Surface v místě hrany pláně. Chtěli bychom převzít nějak sklon pláně (vč. klopení), ale nejde to.
- slyšel jsem že klopení pláně je dělené přes klopení vnitřního pruhu, lze tedy toto přebírat pro klopení toho linku? 
- pak jsem zkoučel převzít výstupní parametr klopení pláně S11,5, ale jako by to bylo nějak zamčené... nejde mit vůbec zadat, volba se neuloží
Zpět nahoru
jakub_kares Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 08.srp.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Civil 3D, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 61
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jakub_kares Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.lis.2016 v 17:43
Dobrý den, 
vážně se těm sirkám nechce přebírat sklon, nevím jestli je to chyba sirky nebo toho pruhu, ale co jsem tak zkoušel náš pruh, tak u něj to šlo v pohodě. Fungovalo to i u těch free verzí JPruhNastavPlan a JPruhNastavPlanVnitrni. Takže bych skoro hledal chybu v pruhu.

Zkuste ty naše podsestavy. Ty jsou OK

**
- referencovat sklon mi nešlo, stejně jako vám se mi neuložila volba v konstrukci sestavy (2017)
- sklon se mi povedlo dědit z vnitřního pruhu, ale jen u sirky NapojeníŠířkyaSklonu ne u té svahovací ...
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1455
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.lis.2016 v 21:45
Zdravím,
přece jenom jsem prověřoval tu možnost děděni a funguje to jak má.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 3054/sirka.jpg


Viz nastavení výše. Tato sirka je ale trochu nešikovná ohledně nastavení Výkop/násyp, kdy při klopení změní směr... Jedna sirka ze SACu by to snadno napravila...zkusíme dodělat, pokud se netroufáte.
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1134
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.lis.2016 v 10:59
Děkuji pánové. Teď jsem to asi hodinu testoval (C3D 2016), a pro mě trochu překvapivě se mi podařilo dosáhnout tíženého výsledku -- kolega bude happy!. Nabízím závěry:

- link je samozřejmně v cajku, asi nikdo neočekával opak
- z country kit (CZCK) Vzorový PR S11.5 po odmazání krajnic NELZE převzít jakýkoliv parametr pro dědění. Volba se neuloží.
- link může převzít sklon v rámci klopení, ale pouze nivelety. V rámci běžného klopení CZCK Přebrání klopení pláně (jako vnitřního pruhu např.) neumí.
- navrhované využití vašich free JPNastavPlan/Vnitrni samozřejmně není možnost kvůli neklopení pláně přes běžný C3D nástroj pro klopení

- při použití vaší u/opravené assemble "Směrově rozdělená silnice" nebo i CZCK SměrNerozdělPruhKlopení dědění sklonu funguje. Znovu se tedy ptám, je ta CZCK S11.5 nějak uzamčená, má to i jiná omezení?

@martinfolber
Vámi zmíněný problém s tím linkem jsem nezaznamenal. Nicméně, pokud o problému víte a je "snadné" ho opravit, prosím tak učiňte pro benefit nás všech -- tedy doufám, že nejsem jediný, kdo by to ocenil. A rovněž tak pokud víte o problémech dalších "sirek". Vím, že když už se s něčím takovým začně, tak se to začne nabalovat... bylo by krásné mít ty sirky trochu konzistentní -- jako vaše například nabízí ohumusování, ale taková WidthAndSlope už to neumí, byl by velký problém to přidat i těm ostatním? Věřím, že to je práce v SACu max. na pár hodinek... 

A co se týče mé kuráže to naprogramovat -- víte já se nejdřív musím naučít v té knize číst a děj pochopit, pak až si můžu dovolit začít se učit jak opravovat chyby a dopisovat kapitoly. Takže určitě ano, ale pár měsíců zkušeností není dost...

@jakub_kares
"- sklon se mi povedlo dědit z vnitřního pruhu, ale jen u sirky NapojeníŠířkyaSklonu ne u té svahovací ..."
Tomuto nerozumím - podařilo se vám přebrat sklopení pláně v rámci běžného klopení z CZCK assemble?

@all
A jedna doplňující otázečka na závěr:
Jak se zbavit labelu sklonu podsestavy SklonNaPovrch -- jediný kód linku který jsem tam nechal je RefPovrch


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1045/CS-sklon.png




Upravil johny - 03.lis.2016 v 15:24
Zpět nahoru
jakub_kares Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 08.srp.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Civil 3D, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 61
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jakub_kares Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.lis.2016 v 17:21
Dobrý den, potvrzuji (v 2017)
- klasická S11,5 originál to dědit nechce, alespoň ne mně
- naše upravené VPR si referencování zapamatují

Jak jsem to myslel s tím klopením ...

Píšete, že se vám při standardním klopení nechce dědit klopení z vnitřního pruhu. To klopení zřejmě není spočtené. A i kdyby bylo, tak to nebude mít vliv na chování toho pruhu(CZCK Assemble). On nekouká na vnitřní pruh, ale jen na vnější (kryt), a pláň se mu přizpůsobuje. 

Na vnitřní pruh v klopení kouká ten náš free JPruhNastavPlanVnitrni.

Já měl spočtené klopení pro vnitřní pruh, a tak se mi zdálo, že SklonNaPovrch nedědí to klopení, ale projevovala se tam přesně ta chyba, kterou popisoval Martin Folber. Jinak se dědilo.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1134
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.lis.2016 v 12:02
Dobrý den, mám další otázku...

Prosím o nějaké tipy na téma proč v Section Editoru nevidím žádný řez? Jakože vůbec. Jinak klasický řezy v layoutu jsou.
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1455
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.lis.2016 v 12:53
Dobrý den,
těžko říct bez výkresu... můžete mít nastavenou jinou sadu kódů třeba Situaci...nebo koukáte na jinou šablonu nebo základnu.
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1134
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.lis.2016 v 13:10
Ok, pošlu vám ten výkres. Trápím se tu tím teď dvě hodiny...
Mám pocit, že problém je v hladinách.
Prvně jsem jednu tuctovou P3CD_regiony odemčel a najednou se mi zobrazovaly řezy v sectioneditoru. Pak mě nešlo exportovat - čili rozmrazil jsem už všechny hladiny, zase měl jsem jen nějaké tuctové zmražené - a najednou to jde. Jako fakt WTF???
Jak zjistím jestli v jakékoliv tuctové hladině nepřistálo něco důležitého?? To se tváří že hladiny jakože svoje, pak odizoluju ňákou tuctovou hladinu, vyberu vše v ní -- a ejhle půlka výkresu je fuč.
Zpět nahoru
jakub_kares Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 08.srp.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Civil 3D, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 61
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jakub_kares Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.lis.2016 v 15:29
Dobrý den, koukali jsme na ten výkres a hráli si s hladinami, ale zdá se, že se to chová normálně. Něco zmrazím, není to vidět, pak zas jo po rozmražení. 

Chyba na kterou jsme narazili - při přepínání mezi řezy koridoru v SE se nás to ptalo, jestli chceme provést regeneraci. Zapnul jsem proměnou REGENMODE na 1 a už se to neptá.

Jinak za 10 dní budeme mít webinář na téma práce s většími výkresy, jak nakládat s datovými zkratkami atd atd. Pro tento výkres by se to moc hodilo, protože je velmi pomalý a máte tam opravdu věci, které vás brzdí v práci.

Uvidíme se tedy ? :)
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1134
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.lis.2016 v 16:43
Ok, díky, ani mě se to už nepodařilo zopakovat. A původní stav nemám uložený. 
Pokud ten regenmode považujete za chybu, pak jak vypnete auto regen při zoomovaní?

Ten výkres mi přijde ještě v cajku. Pár základních pravidel...schovánám řezy, vypínám autoregen, *fadectl off, starý LAYDLG, frekvence dle řezů... Xdata se mi zatím jevila nepraktická.

Webinář... nikde jsem se nedočetl jaký je k tomu potřeba SW? 


Upravil johny - 07.lis.2016 v 16:58
Zpět nahoru
jakub_kares Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 08.srp.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Civil 3D, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 61
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jakub_kares Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.lis.2016 v 21:59
Dobrá, ono někdy stačí vypnout a zapnout :D

Neříkám, že autoregen na 0 je chyba, jen se proto zobrazovala ta hláška při přepínání mezi řezy koridoru. Myslel jsem, že to byl dotaz, ale možná jsem se jen moc rozvášnil :D

Řezy schováváte jak? Stále vám zvětšují výkres a přinášejí data k překreslení.

Na webinář je třeba mít chvilku čas a stažený teamviewer ve verzi 10 ;)
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1134
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2016 v 09:15
Evidentně. Klasicky je ale horší zjistit co je to "ono". Zvlášť když to je něco co zdánlivě nesouvisí.

Řezy v tomto případě vypínám obyčejně přes hideobjects, nebo když je to víc rozsekané tak si to pojmenuju po skupinách a vy/zapínám jen po skupinách co potřebuju. Má to samozřejmně zásadní dopad na čas regenerace. Velikost souboru jistě narůstá, ale mě to přijde bezvýznamné v porovnání s frekvencemi koridorů, kde to skáče v násobcích. Je fakt že jsem vypnul baky.

Takle - řezy se samozřejmně nabízí řešit přes xdata. Spousta lidí to doporučuje. Zkoušel jsem to tedy. Jednou... a zhodnotil jako nepraktické. Možná ale jen dělám něco špatně. Pointa je, že když dělám rekonstrukci, tak potřebuju často štelovat PP v malých krocích a vidět změnu v řezech. Když musím kvůli tomu ještě sledovat další výkres(y), tam regenerovat, přepínat a já nevím co ještě... Nepřišlo mi to jako úspora času. Nicméně budu rád, když mě přesvědčíte o opaku.

Na webinář se asi přihlásím, díky za upozornění na něj. Určitě se však neuvidíme -- předpokládám, že kamera a mikrofon z mé strany není třeba. 

Edit: k těm skupinám... jednu dobu jsem měl pocit, že tyto v cadu dost chybí, tak jsem si něco spíchnul.. ale předpokládám, že by to šlo řešit přes hladiny, respektive filtry hladin - že by se to ve stylech vyhvězdičkovalo aby to mělo samostatné hladiny a ty pak dle potřeby mrazit. Nezkoušel jsem to.


Upravil johny - 08.lis.2016 v 09:35
Zpět nahoru
jakub_kares Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 08.srp.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Civil 3D, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 61
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jakub_kares Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2016 v 15:04
samozřejmě, někdy je lepší to někdy ono, nemůžu říct, že řezy musí být striktně oddělené, ale je to možnost...

Nerozumím co jste chtěl říct těmi  skupinami v posledním odstavci, ale abychom zbytečně nenatahovali vlákno, tak bychom to pomalu měli skončit. Popřípadě založit nové pro  další problém, kvůli přehlednosti.

***
To proč vám vytéká koridor ze své hranice je způsobeno podsestavou - fiktivní osazení stávajícího obrubníku. Smazal jsem ji a vypadá to OK. Zkontrolujte její cílování.

Děkuji za diskuzi, snad byla přínosná.
Hezký den
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10904:VIPVault - ztráta asociace mezi položkou a souborem (Aktualizace)
Tip 9633:VIPNastavení spoje v AutoCAD Plant 3D (postup a principy)
Tip 5311:Jak v Civilu znázornit sklon výkopu/násypu (kolmé čárky)?
Tip 3445:VIPNastavení pro automatický import databázových spojení při importu .DGN do Autodesk Mapu.
Tip 3195:VIPJak zprovoznit funkci DWG-Link (VIZ) i v 3ds max?
Tip 1126:VIPJak se snadno a levně připojit ze zahraničí na internet přes mobil nebo telefonní linku?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,859 sekund.