Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
johny ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 24.led.2006 Lokalita: ČR (JM) Používám: C3D 2024 Stav: Offline Bodů: 1740 |
![]() Zasláno: 01.lis.2016 v 16:25 |
Vážení,
Assemble -- Lze nějak udělat link v pravé části assemble ve sklonu na terén do leva (nahoru)? Jakože výkop pro opěru?
Oba linky co tu mám SlopeToSurface, SklonNaPovrchPriorita míří tvrdohlavě vpravo. Zkušel jsem všemožné variace dostupných parametrů a -- nic. Pak mě napadlo, že to teda LinkWidthAndSlopem přetáhnu hodně doleva (ale né za osu), SlopeToSurface pak už bude doprava a žádoucí link spojím přes Link2MarkedPoint -- jenže tady zas nějak blbnou kody nebo co... a nejsem schopen ty dva pomocne v řezech povypínat. Lze to nějak vyřešit či vočurat? Nebo je to opravitelné/vyrobitelné v SAC? |
|
![]() |
|
jakub_kares ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Nováček ![]() ![]() Přihlášen: 08.srp.2016 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Civil 3D, Infraworks Stav: Offline Bodů: 90 |
![]() |
Dobrý den, použijte tu podsestavu napojení na sklon k povrchu a ozrcadlete ji kolem vkládacího bodu (konec pruhu). Měla by se vložit na stejný bod, ale s opačnou orientací.
Vyskočí na vás hláška, že ji zrcadlíte na stejnou stranu. |
|
![]() |
|
johny ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 24.led.2006 Lokalita: ČR (JM) Používám: C3D 2024 Stav: Offline Bodů: 1740 |
![]() |
Aha, děkuji. Jsou i jiné podsestavy kde se tato finta používá?
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Nováček ![]() ![]() Přihlášen: 08.srp.2016 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Civil 3D, Infraworks Stav: Offline Bodů: 90 |
![]() |
Tyto triky můžete používat na všemožné podsestavy. Obecně tedy mohu říct, že ano.
Zrcadlení na stejnou stranu třeba používám zde. Představivosti se meze nekladou.
|
|
![]() |
|
![]() |
Ok.., další otázky v klasickém civilovském duchu... proč to *** zase nejde!
Máme základní pruhy udělané country kit S11,5 - smazané krajnice. Na to se chceme napojit LinkSlope2Surface v místě hrany pláně. Chtěli bychom převzít nějak sklon pláně (vč. klopení), ale nejde to. - slyšel jsem že klopení pláně je dělené přes klopení vnitřního pruhu, lze tedy toto přebírat pro klopení toho linku? - pak jsem zkoučel převzít výstupní parametr klopení pláně S11,5, ale jako by to bylo nějak zamčené... nejde mit vůbec zadat, volba se neuloží
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Dobrý den,
vážně se těm sirkám nechce přebírat sklon, nevím jestli je to chyba sirky nebo toho pruhu, ale co jsem tak zkoušel náš pruh, tak u něj to šlo v pohodě. Fungovalo to i u těch free verzí JPruhNastavPlan a JPruhNastavPlanVnitrni. Takže bych skoro hledal chybu v pruhu. Zkuste ty naše podsestavy. Ty jsou OK ** - referencovat sklon mi nešlo, stejně jako vám se mi neuložila volba v konstrukci sestavy (2017) - sklon se mi povedlo dědit z vnitřního pruhu, ale jen u sirky NapojeníŠířkyaSklonu ne u té svahovací ...
|
|
![]() |
|
martinfolber ![]() ARKANCE support ![]() Přihlášen: 26.dub.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD Civil 3D Stav: Offline Bodů: 1642 |
![]() |
Zdravím,
přece jenom jsem prověřoval tu možnost děděni a funguje to jak má. Viz nastavení výše. Tato sirka je ale trochu nešikovná ohledně nastavení Výkop/násyp, kdy při klopení změní směr... Jedna sirka ze SACu by to snadno napravila...zkusíme dodělat, pokud se netroufáte.
|
|
Martin Folber
|
|
![]() |
|
![]() |
Děkuji pánové. Teď jsem to asi hodinu testoval (C3D 2016), a pro mě trochu překvapivě se mi podařilo dosáhnout tíženého výsledku -- kolega bude happy!. Nabízím závěry:
- link je samozřejmně v cajku, asi nikdo neočekával opak - z country kit (CZCK) Vzorový PR S11.5 po odmazání krajnic NELZE převzít jakýkoliv parametr pro dědění. Volba se neuloží. - link může převzít sklon v rámci klopení, ale pouze nivelety. V rámci běžného klopení CZCK Přebrání klopení pláně (jako vnitřního pruhu např.) neumí. - navrhované využití vašich free JPNastavPlan/Vnitrni samozřejmně není možnost kvůli neklopení pláně přes běžný C3D nástroj pro klopení - při použití vaší u/opravené assemble "Směrově rozdělená silnice" nebo i CZCK SměrNerozdělPruhKlopení dědění sklonu funguje. Znovu se tedy ptám, je ta CZCK S11.5 nějak uzamčená, má to i jiná omezení? @martinfolber Vámi zmíněný problém s tím linkem jsem nezaznamenal. Nicméně, pokud o problému víte a je "snadné" ho opravit, prosím tak učiňte pro benefit nás všech -- tedy doufám, že nejsem jediný, kdo by to ocenil. A rovněž tak pokud víte o problémech dalších "sirek". Vím, že když už se s něčím takovým začně, tak se to začne nabalovat... bylo by krásné mít ty sirky trochu konzistentní -- jako vaše například nabízí ohumusování, ale taková WidthAndSlope už to neumí, byl by velký problém to přidat i těm ostatním? Věřím, že to je práce v SACu max. na pár hodinek... A co se týče mé kuráže to naprogramovat -- víte já se nejdřív musím naučít v té knize číst a děj pochopit, pak až si můžu dovolit začít se učit jak opravovat chyby a dopisovat kapitoly. Takže určitě ano, ale pár měsíců zkušeností není dost... @jakub_kares "- sklon se mi povedlo dědit z vnitřního pruhu, ale jen u sirky NapojeníŠířkyaSklonu ne u té svahovací ..." Tomuto nerozumím - podařilo se vám přebrat sklopení pláně v rámci běžného klopení z CZCK assemble? @all A jedna doplňující otázečka na závěr: Jak se zbavit labelu sklonu podsestavy SklonNaPovrch -- jediný kód linku který jsem tam nechal je RefPovrch Upravil johny - 03.lis.2016 v 15:24 |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Dobrý den, potvrzuji (v 2017)
- klasická S11,5 originál to dědit nechce, alespoň ne mně - naše upravené VPR si referencování zapamatují Jak jsem to myslel s tím klopením ... Píšete, že se vám při standardním klopení nechce dědit klopení z vnitřního pruhu. To klopení zřejmě není spočtené. A i kdyby bylo, tak to nebude mít vliv na chování toho pruhu(CZCK Assemble). On nekouká na vnitřní pruh, ale jen na vnější (kryt), a pláň se mu přizpůsobuje. Na vnitřní pruh v klopení kouká ten náš free JPruhNastavPlanVnitrni. Já měl spočtené klopení pro vnitřní pruh, a tak se mi zdálo, že SklonNaPovrch nedědí to klopení, ale projevovala se tam přesně ta chyba, kterou popisoval Martin Folber. Jinak se dědilo.
|
|
![]() |
|
![]() |
Dobrý den, mám další otázku...
Prosím o nějaké tipy na téma proč v Section Editoru nevidím žádný řez? Jakože vůbec. Jinak klasický řezy v layoutu jsou.
|
|
![]() |
|
martinfolber ![]() ARKANCE support ![]() Přihlášen: 26.dub.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD Civil 3D Stav: Offline Bodů: 1642 |
![]() |
Dobrý den,
těžko říct bez výkresu... můžete mít nastavenou jinou sadu kódů třeba Situaci...nebo koukáte na jinou šablonu nebo základnu.
|
|
Martin Folber
|
|
![]() |
|
![]() |
Ok, pošlu vám ten výkres. Trápím se tu tím teď dvě hodiny...
Mám pocit, že problém je v hladinách.
Prvně jsem jednu tuctovou P3CD_regiony odemčel a najednou se mi zobrazovaly řezy v sectioneditoru. Pak mě nešlo exportovat - čili rozmrazil jsem už všechny hladiny, zase měl jsem jen nějaké tuctové zmražené - a najednou to jde. Jako fakt WTF??? Jak zjistím jestli v jakékoliv tuctové hladině nepřistálo něco důležitého?? To se tváří že hladiny jakože svoje, pak odizoluju ňákou tuctovou hladinu, vyberu vše v ní -- a ejhle půlka výkresu je fuč. |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Dobrý den, koukali jsme na ten výkres a hráli si s hladinami, ale zdá se, že se to chová normálně. Něco zmrazím, není to vidět, pak zas jo po rozmražení.
Chyba na kterou jsme narazili - při přepínání mezi řezy koridoru v SE se nás to ptalo, jestli chceme provést regeneraci. Zapnul jsem proměnou REGENMODE na 1 a už se to neptá. Jinak za 10 dní budeme mít webinář na téma práce s většími výkresy, jak nakládat s datovými zkratkami atd atd. Pro tento výkres by se to moc hodilo, protože je velmi pomalý a máte tam opravdu věci, které vás brzdí v práci. Uvidíme se tedy ? :)
|
|
![]() |
|
![]() |
Ok, díky, ani mě se to už nepodařilo zopakovat. A původní stav nemám uložený.
Pokud ten regenmode považujete za chybu, pak jak vypnete auto regen při zoomovaní? Ten výkres mi přijde ještě v cajku. Pár základních pravidel...schovánám řezy, vypínám autoregen, *fadectl off, starý LAYDLG, frekvence dle řezů... Xdata se mi zatím jevila nepraktická. Webinář... nikde jsem se nedočetl jaký je k tomu potřeba SW?
Upravil johny - 07.lis.2016 v 16:58 |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Dobrá, ono někdy stačí vypnout a zapnout :D
Neříkám, že autoregen na 0 je chyba, jen se proto zobrazovala ta hláška při přepínání mezi řezy koridoru. Myslel jsem, že to byl dotaz, ale možná jsem se jen moc rozvášnil :D Řezy schováváte jak? Stále vám zvětšují výkres a přinášejí data k překreslení. Na webinář je třeba mít chvilku čas a stažený teamviewer ve verzi 10 ;)
|
|
![]() |
|
![]() |
Evidentně. Klasicky je ale horší zjistit co je to "ono". Zvlášť když to je něco co zdánlivě nesouvisí.
Řezy v tomto případě vypínám obyčejně přes hideobjects, nebo když je to víc rozsekané tak si to pojmenuju po skupinách a vy/zapínám jen po skupinách co potřebuju. Má to samozřejmně zásadní dopad na čas regenerace. Velikost souboru jistě narůstá, ale mě to přijde bezvýznamné v porovnání s frekvencemi koridorů, kde to skáče v násobcích. Je fakt že jsem vypnul baky. Takle - řezy se samozřejmně nabízí řešit přes xdata. Spousta lidí to doporučuje. Zkoušel jsem to tedy. Jednou... a zhodnotil jako nepraktické. Možná ale jen dělám něco špatně. Pointa je, že když dělám rekonstrukci, tak potřebuju často štelovat PP v malých krocích a vidět změnu v řezech. Když musím kvůli tomu ještě sledovat další výkres(y), tam regenerovat, přepínat a já nevím co ještě... Nepřišlo mi to jako úspora času. Nicméně budu rád, když mě přesvědčíte o opaku. Na webinář se asi přihlásím, díky za upozornění na něj. Určitě se však neuvidíme -- předpokládám, že kamera a mikrofon z mé strany není třeba. Edit: k těm skupinám... jednu dobu jsem měl pocit, že tyto v cadu dost chybí, tak jsem si něco spíchnul.. ale předpokládám, že by to šlo řešit přes hladiny, respektive filtry hladin - že by se to ve stylech vyhvězdičkovalo aby to mělo samostatné hladiny a ty pak dle potřeby mrazit. Nezkoušel jsem to.
Upravil johny - 08.lis.2016 v 09:35 |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
samozřejmě, někdy je lepší to někdy ono, nemůžu říct, že řezy musí být striktně oddělené, ale je to možnost...
Nerozumím co jste chtěl říct těmi skupinami v posledním odstavci, ale abychom zbytečně nenatahovali vlákno, tak bychom to pomalu měli skončit. Popřípadě založit nové pro další problém, kvůli přehlednosti. *** To proč vám vytéká koridor ze své hranice je způsobeno podsestavou - fiktivní osazení stávajícího obrubníku. Smazal jsem ji a vypadá to OK. Zkontrolujte její cílování. Děkuji za diskuzi, snad byla přínosná. Hezký den
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,438 sekund.