Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4343 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Bloky hromadná změna

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Romain Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 24.dub.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
C3D 2017, Map3D2016, Raster Design, ReCAP
Stav: Offline
Bodů: 312
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Romain Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Bloky hromadná změna
    Zasláno: 02.lis.2016 v 07:28
Dobrý den, ve výkresu mám cca 1000 bloků, které bych potřeboval nahradit jiným blokem. Prosím poradíte mi někdo nejlepší postup?
Roman JANEČEK / Czech Aeroholding
LetGIS
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1184
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.lis.2016 v 07:54
Bloky jsou  všechny stejné? < id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">
Zpět nahoru
Romain Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 24.dub.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
C3D 2017, Map3D2016, Raster Design, ReCAP
Stav: Offline
Bodů: 312
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Romain Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.lis.2016 v 07:56
Ano stejný typ vyměnit za jiný
Roman JANEČEK / Czech Aeroholding
LetGIS
Zpět nahoru
pavelstyl Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD Mech 2016, SE ST8 a NX 10
Stav: Offline
Bodů: 169
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pavelstyl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.lis.2016 v 08:03
A nestačilo by prosté _INSERT stary_blok=D:\bloky\novy_blok.dwg ?
Případně pak ještě přejmenování starého bloku na nový název.
 
Pavel
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2050
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.lis.2016 v 09:02
Také existuje stará a jednoduchá utilitka REBLOK.LSP (podle češtiny i data bych odhadoval CAD Studio). Zachová stejné měřítko i natočení pro všechny bloky stejného jména, jako vybraný blok
J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.lis.2016 v 09:24
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4877:VIPHromadné přenastavení jednotek ve všech DWG výkresech (nesprávné měřítko vkládání).
Tip 2943:Jak zvětšit nebo natočit několik bloků okolo jejich individuálních vkládacích bodů?
Tip 2426:Jak přebarvit blok vložený do výkresu?
Tip 10689:VIPiLogic: Hromadné nastavení iVlastností pro všechny součásti sestavy
Tip 9023:Jak hromadně převést texty výkresu na VELKÁ/malá?
Tip 9100:VIPSnadná externí modifikace iVlastností souborů Inventoru, bez Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,360 sekund.