Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3865 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

podivné chování měřítka dyn. bloku

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2050
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: podivné chování měřítka dyn. bloku
    Zasláno: 21.lis.2016 v 13:46
A ještě jednou zdravím

Nedávná diskuse na téma svahových šraf mi připomněla, že mám dávno stažený dynamický blok Svahování_terénu, vytvořený panem Zdrkem.
Tak jsem ho zkusil použít .
Jenže ačkolic je vytvořen v metrech a všechny možné kontroly na jednotky (včetně všech INSUNITS*, AECDWGsetup, apod) ukazují metry, při vložení ukazuje milimetry a vkládá se s měřítkem 1 do výkresu ve velikosti v milimerech ....
Samozřejmě není problém mu při vložení dát měřítko 1000, ale spíš by mne zajímalo, čím to je ...

Díky

PS. Opět civil 2017, ale raději jsem to zkusil do vlákna autocadu
J. Mantlík

Zpět nahoru
jakub_kares Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 08.srp.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Civil 2016, Civil 2017, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 56
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jakub_kares Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2016 v 15:36
Podělte se s námi o blok, jestli můžete :)
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2050
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2016 v 15:58
Samozřejmě, není problém, stejně byl stažen z katalogu bloků (viz též tip 7964)

Připojené souborydwguploads/33/Svahování_Terénu.dwg

J. Mantlík

Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1069
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2016 v 16:07
Blok je v mm, pokud vkládáte do výkresu v m, a pokud máte v -dwgunits nevhodně nastavené škálování/přebírání jednotek...
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2050
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2016 v 16:15
No jo, blok se ve vkládacím dialogu tváří jako v mm, a chová se také tak, ale když ho otevřu jako samostatné dwg, tak je všechno v metrech ...?
-DWGUNITS taky hlásí v obou případech "6" - tedy metry
Kde tedy bere ty mm?


J. Mantlík

Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1069
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2016 v 16:17
INSUNITS neboli dialog Jednotky


Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2050
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2016 v 16:24
Dík za snahu, ale všechny INSUNITS* jsem kontroloval jako první a psal hned v prvním příspěvku, že jsou u obou dwg v metrech ...
Nebo Vám to v dwg bloku místo "6" (metry) ukazuje "4" (milimetry)?

U jiných bloků jsem na takový problém nenarazil
a ještě - blok jsem projel přes DIAG a restaurování - 0 chyb
J. Mantlík

Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1069
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2016 v 16:29
Přesně tak, 4.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1045/Svahovani_mm.png


Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2050
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2016 v 16:50
Ale mně to ukazuje METRY - to je to, oč tu běží ....
Kdyby to ukazovalo milimetry, nedivil bych se a upravil to. S tím, že nám podklady chodí v milimetrech nebo stopách či palcích, si normálně umíme poradit. TAdy je to pro mne nějaká záhada


Připojené souborypdfuploads/33/Bez_nazvu.pdf


PS. Proč mi to odmítlo uploadovat PNG a JPG a Vy tam PNG máte? Dík
J. Mantlík

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2050
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2016 v 16:56
Teď mi napadlo to zkusit podobně jako ze stop - jenomže tam všechny proměnné ukazují stejné jednotky jako při vkládání bloku
(já ...., že mě to nenapadlo dřív)
Tedy jsem přes AECDWGSETUP změnil jednotky na milimetry (bez změny měřítka), uložil to , znovu otevřel, AECDWGSETUP - . jednotky na metry (opět beze změny měřítka) uložit a už se to chová normálně !
Nicméně dík - asi mi naše diskuze trochu rozběhla kolečka
J. Mantlík

Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1069
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2016 v 17:08
Původně odeslal(a) Mantlík Mantlík napsal(a):

 
...
PS. Proč mi to odmítlo uploadovat PNG a JPG a Vy tam PNG máte? Dík

Já jsem "Nenahrával soubor", ale "Přidával obrázek". Jiná ikona.
Zpět nahoru
ivokl Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 25.dub.2007
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace ivokl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.pro.2016 v 14:50
Dobrý den,
tento blok mě zaujal, ale nevyhovuje mi protahování měřítkem - mění se zároveň vzdálenosti mezi čarami a tím pádem jsou někde husté a někde řídké pro tisk.
Pokusil jsem se ho upravit na změnu velikosti podle počtu zobrazených polí (2, 4, 5, 8 a 10). Při větší požadované délce je nutno je kopírovat za sebe. Vytvořen je velikostně pro situaci 1:1000 a pro jiná měřítka tisku je potřeba upravit měřítko samotného bloku.
 
Děkuji za dobrý tip a upravený blok přikládám k vyzkoušení a dalším námětům.
Připojené souborydwguploads/3029/Svah_teren_znaceni.dwg
Ivo
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6499:Zrychlení přepínání výkresů v AutoCADu 2009 a 2010.
Tip 4884:VIPChybné měřítko (jednotky) vkládaných bloků v Civil3D.
Tip 1973:Jak kreslit vlnitou čáru izolace?
Tip 6817:VIPAutoCAD nereaguje na nastavení jednotek a bloky, xrefy a rozvržení a ctrl+v objekty vkládá zvětšené.
Tip 4650:Jak zobrazovat v ADT 2006 příkazy u kurzoru?
Tip 10854:Dynamické nastavení měřítka typu čáry tažením myší.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,532 sekund.