Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4698 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

"Hustota" svislic v podélném profilu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
lukassmutek2 Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 25.dub.2014
Lokalita: Czech Republic
Používám:
autocad2014
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lukassmutek2 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: "Hustota" svislic v podélném profilu
    Zasláno: 22.lis.2016 v 20:54
Zdravím,

Mohl by mi prosím někdo poradit jak nastavit vzdálenost, po které se mi budou vykreslovat svislice? Viz obrazák. Potřebuji mít profil v délkovém měřítku 1:50 000. Pokud nastavím nastavim měřítko 1:50 000, tak jsou pro mě svislice moc "nahusto" Ostatní věci změnit asi už umím.

Dále se chci zeptat, zda je někde k sehnání nějaká lepší verze železniční šablony, než co nabizí sám Civil.
Jsem Civilácký začátečník :)

Díky!


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 56452/Bez_názvu.png


Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1461
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.lis.2016 v 21:07
Dobrý večer,
podle obrázku nepoužíváte šablonu CAD Studia. Ale originál z českého Country Kitu. Interval svislic nastavíte ve stylu zobrazení profilu => záložka Horizontální osy => Hlavní a vedlejší interval.

Ohledně železnic, je nám jasné, že stávající železniční styly a šablona nejsou žádná hitparáda, proto jsme vyvinuli vlastní nástroje Railway Tools viz http://www.cadstudio.cz/railwaytools

Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
lukassmutek2 Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 25.dub.2014
Lokalita: Czech Republic
Používám:
autocad2014
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lukassmutek2 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.lis.2016 v 21:24
Dobrý večer,
nastavení v záložce Horizontální osy mi právě nefunguje. Ať změním cokoliv, neprojeví se v zobrazení žádná změna.
O RailWay Tools vím, jsem ale student a Civil potřebuji pouze pro hrubý výškový návrh. Šablona čistě pro železnice od cadstudia není? Našel jsem jen silniční a vodařskou. 

Děkuji.
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1461
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.lis.2016 v 21:30
Dobrý večer,
pokud používáte styl Podrobný podélný profil, tak to funguje, jak má...

Železniční šablona je součástí RT. Jen pro zajímavost, kde jste našel tu vodařskou a silniční šablonu?
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
lukassmutek2 Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 25.dub.2014
Lokalita: Czech Republic
Používám:
autocad2014
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lukassmutek2 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.lis.2016 v 22:07
Děkuji, funguje. 
Ještě se chci zeptat, zda jde nastavit to, jak moc "přesný" bude civil při kreslení terénu. Pro můj hrubý návrh v měřítku 1:50000 mi terén zobrazuje moc "jemně". 
Šablonu jak zmiňujete, či RT asi není možné získat pro studenské účely, že? Dodat potvrzení ze školy není problém.

Odpověď na Váš dotaz: stránky cadstudia: http://www.cadstudio.cz/download?ccat=6
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1461
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.lis.2016 v 22:20
Přesnost profilu je dána povrchem. Čím hrubší bude povrch, tím hrubší bude profil terénu. Ohledně studentské verze RT jsme to již spolu řešili a situace je pořád stejná. Jedná se zatím o čistě komerční aplikaci určenou pro "vážné" zájemce.
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7851:VIPJak promítnout a popsat hranu z koridoru do podélného profilu?
Tip 5300:VIPJak nastavit nestandardní měřítko zobrazení podélného profilu v Civil3D?
Tip 6373:Datový proužek Sklon/Délka v podélném profilu Civil 3D.
Tip 10190:Zmizení úchopových bodů nivelety u podélného profilu.
Tip 11007:Manuální regenerace podélného profilu.
Tip 4609:Jak vytvořit profil terénu v Mapu 3D 2006/2005?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,297 sekund.