Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 947 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Notebook na CAD

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Skolacik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.čvc.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2013, Revit Architecture 2013
Stav: Offline
Bodů: 99
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Skolacik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Notebook na CAD
    Zasláno: 24.lis.2016 v 16:57

Dobrý deň.

Chcel by som Vás poprosiť o radu pri kúpe sekundárneho zariadenia na používanie s Autocadom, Rhinocerosom a 3ds max (rhino a max len na vytvaranie modelu, nie rendering). 

Momentálne mám notebook Dell Inspirion 7537, procesor i7, 8gb ram, papierovo teda notebook, ktorý by mal jednoduché 2d kreslenie zvládať ľavou zadnou, avšak Autodesk má očividne nejaký problém s Win 10 a dvomi grafickými kartami, najmä nvidia, ktorú mám aj ja a AutoCAD ide proste trhane, zasekáva sa, nedá sa používať HW akcelerácia, lebo to je ešte pomalšie a podobne. 

Preto uväzujem nad výmenou notebooku, podmienky sú 15", numerická klávesnica, matný displej, ak by bolo možné neskôr dokúpiť dock, bolo by to fajn.

Cenu nejako nemám určenú. Chcem vedieť, koľko minimálne musím zaplatiť, aby mi išiel AutoCAD tak, ako som zvyknutý z desktopoveho PC.

Dakujem

Zpět nahoru
Z.Veis Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 07.bře.2015
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Autocad
Stav: Offline
Bodů: 21
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Z.Veis Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.lis.2016 v 17:16
Mám v práci Dell Inspiron 15 (7559) a funguje v AutoCADu docela dobře, i s akcelerací grafiky.
Zpět nahoru
Skolacik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.čvc.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2013, Revit Architecture 2013
Stav: Offline
Bodů: 99
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Skolacik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.lis.2016 v 17:41
Prosim Vas aky pouzivate windows a aku verziu autocadu?

Dakujem
Zpět nahoru
Z.Veis Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 07.bře.2015
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Autocad
Stav: Offline
Bodů: 21
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Z.Veis Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.lis.2016 v 17:50
Na tomhle notebooku je AutoCAD 2017 a Windows 10. Jinak používám i verzi 2014 a Windows 7.
Zpět nahoru
Skolacik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.čvc.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2013, Revit Architecture 2013
Stav: Offline
Bodů: 99
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Skolacik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.lis.2016 v 18:12
Rovnaky win aj verzia autocadu, ale praca v autocade nie je vobec plynula. 
Aku graficku kartu ma vas notebook? 

Zpět nahoru
Z.Veis Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 07.bře.2015
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Autocad
Stav: Offline
Bodů: 21
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Z.Veis Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.lis.2016 v 21:21
Nějaká Nvidia, typ přesně nevím.
Zpět nahoru
Skolacik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.čvc.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2013, Revit Architecture 2013
Stav: Offline
Bodů: 99
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Skolacik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.lis.2016 v 09:13
A vedeli by ste mi povedat, aku verizu ovladaca pouzivate? Ako pri grafickej karte nvidia, tak aj pri intel hd? 
A este otazka, detekuje vam autovad ako pouzivanu grafiku tu od intelu, alebo tu od nvidia

Dakujem
Zpět nahoru
MILKA Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 09.bře.2005
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AIS 2017/WIN10
Stav: Offline
Bodů: 307
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MILKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.lis.2016 v 10:55
Obecně Autocad musí využívat "silnější kartu" Nvidii, to je základ. Pokud tomu tak není, budete muset toto nastavení provést buď pomocí nastavení grafické karty (přiřazení aplikace AutoCad k Nvidii) nebo natvrdo přes správce zařízení zakázat interní grafiku. Řešil jsem to cca před rokem takže více k tomu už nevím..
Milan Schwarz

TMW, a.s.

Dvůr Králové n/L
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 1088
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.lis.2016 v 11:33
Původně odeslal(a) Z.Veis Z.Veis napsal(a):

Nějaká Nvidia, typ přesně nevím.

Na tom, jaká NVidia, též záleží:
Herní karta, byť výkonná, nemá v nových verzích Autocadu  takový výkon jako slabší, ale certifikovaná grafická karta.
Autocad 2017 už využívá HW grafiky podstatně jiným způsobem, než předchozí verze.

=^..^=
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2017
Stav: Offline
Bodů: 2972
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.lis.2016 v 13:09
Mám HP Probook 650 G i7 s Intel HD 4600 a AMD Radeon HD 8750M s 16GB RAM a SSD diskem, zvládá bez problémů i opravdu velké Revit modely, s Autocadem 2D bez problémů, ani u 3D (exporty z Revitu) jsem nějaký významný rozdíl nezaznamenal. Je tam Win10 a Autocad/Revit 2014 - 2017. Stál kdysi něco přes 20tis Kč, hlavně mu pomohlo výměna HDD za SSD, po tom je celý chod dost plynulejší. 
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 1088
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.lis.2016 v 13:24
Ano, Autocad to zvládne i s necertifikovanou kartou (zejména pokud je dost paměti a rychlý disk).
edit:
---ještě jednou s obrázkem ...


Upravil vbehun - 25.lis.2016 v 13:30
=^..^=
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 1088
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.lis.2016 v 13:28
Ano, Autocad zvládne velké výkresy i s necertifikovanou kartou (zejména pokud je dost paměti a rychlý disk).
Ale na necertifikované kartě nevyužijete HW akcelerace (viz obrázek).

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 81/GraphPerf-bad.png


Obecně jsou certifikované AMD/ATI řady FirePro a NVidia řady Quadro.
=^..^=
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2017
Stav: Offline
Bodů: 2972
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.lis.2016 v 14:36
Na obou mám akceleraci zapnutou, vypínal jsem ji jen z testovacích důvodů:


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 74/g1.JPG




Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 1088
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.lis.2016 v 15:11
Vám Autodesk detekoval grafickou kartu.
V některých případech ji nenajde a HW akcelerace je nedostupná - i když pro dotyčnou kartu máte nejnovější driver.
=^..^=
Zpět nahoru
Skolacik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.čvc.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2013, Revit Architecture 2013
Stav: Offline
Bodů: 99
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Skolacik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.lis.2016 v 22:11
Podla informacii, ktore sa mi podarilo vygooglit, tak autocad ma problem hlavne s nvidia kartami. Proste mozem mat nv nastaveni karty nastavene, nech autocad vyuziva nvidia kartu, ale autocad samotny ju sam nedetekuje, stale pise, ze je vyuzivana intel karta, a aj ked je HW akceleacia dostupna, plynulost tam nie je. 

Proste s trosku vacsim vykresom sa uz neda pracovat takmer vobec o nejakom komforte ani nevravim, preto sa obzeram po novom ntb
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.lis.2016 v 23:10
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8912:VIPPo instalaci CAD aplikace vyskakuje okno s žádostí o připojení.
Tip 5229:VIPNa notebooku Acer se nenačte menu a panely AutoCADu.
Tip 5138:VIPVypůjčená síťová licence mi nefunguje off-line (na odpojeném PC).
Tip 9408:Chyby typu e4.....4h při spuštění AutoCADu.
Tip 586:Při prvotním stahování komponenty MapGuide se může objevit hlášení o nedostatku paměti.
Tip 4386:Mohu legálně provozovat druhou kopii AutoCADu na mém dalším PC?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,375 sekund.