Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 892 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Command Aliases

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
David23 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 24.lis.2015
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
CIVIL 2017
Stav: Offline
Bodů: 11
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace David23 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Command Aliases
    Zasláno: 01.pro.2016 v 07:18
Dobrý den,
potřeboval bych poradit s nastavením zkratek příkazů v Command Aliases. 

Zkoušel jsem si nadefinovat zkratky pomocí Command Aliases, ale používám českou verzi (civil 2017) a v natavení jsou na výběr pouze anglické příkazy, které při následovném použití vypisují chybu "neznámý příkaz" (česká verze pravděpodobně nezná anglické příkazy jako copy, move...). Známý mi napověděl, že při vytvoření zkratky v angličtině by se měl vytvořit soubor acad.pgn, ve kterém můžu pomocí poznámkového bloku zkratky nadefinovat do češtiny, ale bohužel se mi tento soubor nevytvořil (on používá cad 2016). Zkoušel jsem také zkratky vypsat přímo do acad.pgp, ale žádný výsledek. 

Mohli byste mi prosím poradit, jak zkratky správně nastavit, popřípadě, kde dělám chybu?

Děkuji.

Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5827
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.pro.2016 v 08:58
Dobrý den,

on je zná, jen je nutno dát před příkaz spodní podtržítko, např.: _move.
PepaR
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 1088
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.pro.2016 v 09:23
Správně, podtržítko pomůže na příkazovém řádku.
V souboru "acad.pgp" však musí být příkazy podle aktuálně používané lokalizace:
V anglické verzi např. anglické "Move", v české pak česky "Posun".
---

Připojené souboryzipuploads/81/acad_pgp_cz.zip


Připojené souboryzip


Upravil vbehun - 01.pro.2016 v 11:38
=^..^=
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.pro.2016 v 09:42
ACAD.PGP v support složce si můžete libovolně upravit, je to obyčejný textový soubor. Formát zadávání nových příkazových zkratek (aliasů) poznáte podle stávajících, přednastavených.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
David23 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 24.lis.2015
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
CIVIL 2017
Stav: Offline
Bodů: 11
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace David23 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.pro.2016 v 11:29
Zkoušel jsem acad.pgp upravit, ale stejně mi nadefinované příkazy nefungují. Nepomohlo ani nahrazení souborem od uživatele vbehun.
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 1088
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.pro.2016 v 11:40
Je možné, že Autocad neví, kde jej má hledat.
Je ten soubor ve vyhledávací cestě? (Nástroje - Nastavení - Soubory - ...)
---
Upravený soubor je nutno inicializovat příkazem REINIC (_REINIT)
=^..^=
Zpět nahoru
Lubomír Polesný Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 30.zář.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor
Stav: Offline
Bodů: 329
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lubomír Polesný Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.pro.2016 v 11:42
Dobrý den,
 
Souborů "acad.pgp" je na disku docela dost. Vy musíte upravit ten správný.
V AutoCADu zvolte kartu "Správa", panel  "Přizpůsobení", ikonu "Upravit zástupce". V tomto případě se otevře správný soubor "acad.pgp"
 
Potom zadejte příkaz REINIC (_REINIT) se zaškrtávátkem "PGP soubor" k opětovnému načtení souboru "acad.pgp".
 
Lubomír Polesný

CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
David23 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 24.lis.2015
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
CIVIL 2017
Stav: Offline
Bodů: 11
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace David23 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.pro.2016 v 12:16
Děkuji za rady, už mi to funguje. Soubor jsem hledal ve složce s nainstalovaným CADem, ale to nebyl ten správný.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1087
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.pro.2016 v 12:36
Ono stačí do "big A" menu napsat "pgp"... a kliknout na první položku.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3224:VIPChyba při uložení: dokument xxxx.dwg provádí příkaz
Tip 975:VIPNefungující (neznámý) příkaz MATCHPROP (KOPIEVLAST), OBDÉLNÍK, MTEXT nebo CUI.
Tip 9002:VIPZměna směru/orientace zoomování kolečkem myši v Inventor View.
Tip 1572:VIPChyba při instalaci: Nesprávné parametry příkazového řádku (Incorrect command line parameters)
Tip 9995:AutoCAD 2015 vypisuje chybu "VVC: internal error"
Tip 5295:VIPJak v AutoCADu přiřadit klávesovou zkratku na kombinaci AltGr-něco?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,219 sekund.