Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 5006 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

problém s kopírováním s ref.bodem na 2 PC

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2050
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: problém s kopírováním s ref.bodem na 2 PC
    Zasláno: 12.pro.2016 v 16:41
Přátelé, prosím Vás, může mi někdo logicky vysvětlit následující problém ...
Mám 2 PC, na obou je civil 2017
Potřebuji např. zkopírovat rozpisku z rozvržení výkresu 1 do rozvržení výkresu 2
Vždycky a všude to fungovalo bez problémů.
Teď na jednom PC to začalo stávkovat a po zkopírování do výkresu 2 je daná rozpiska podstatně větší .... Přitom na druhém (a dalších) PC to funguje, jak má (samozřejmě zkoušeno na stejných výkresech). A stalo se to v poslední době už asi na 3 různých akcích...
Zatím jsme to z nedostatku času vyřešili zkopírováním na jiném počítači a uložením, pak už to je na původním počítači OK.
V jednotkách to není (to by navíc také projevovalo stejně a druhém PC)
Přeinstalovat Civil ?

Díky za názory

J. Mantlík

Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1069
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.pro.2016 v 17:09
No viděl bych to na nějakou kulišárnu zase s těma jednotkama -dwgunits. Jako posledně. Co jiného?! 
Si to proměřte a zjistěte jestli to zvětšení není v nějakém podezřelém poměru.
Jinak před reinstal určitě zkuste "Reset to default settings."
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2050
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.pro.2016 v 17:16
Dík, ale ...
Jednotky to nebudou, to by se to všude chovalo stejně. Tohle dělá jen na jednom PC

PS. S tím odkazem na jednotky minule to nesedí, tam to dělalo na všech PC, kde jsem to zkoušel
J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16324
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.pro.2016 v 18:10
Nejsou použita měřítka anotací a zapnuto zobrazení všech najednou?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2050
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.pro.2016 v 18:18
možná se pletu, ale to je uloženo v DWG a ne v PC ????
J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16324
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.pro.2016 v 19:28
To je asi pravda (nevím jestli u všech možných nastavení). Nemohl být na tom problematickém PC instalován nějaký tzv. "DWG kompatibilní" program? Pokud ano, zkuste Civil reinstalovat.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2050
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.pro.2016 v 19:44
NE, žádný takový "DWG kompatibilní" program není ani na tomto, ani na jiném PC.
Všude jsou jen produkty autodesku.
Je ale pravdou, že všechny problémové soubory na tomto PC pocházejí od architektů, a tam to bývá .... (no comment). Ale zase u mne s těmi soubory problémy nejsou.
Do vánoc to budeme muset vydržet a některé operace provést jinde a pak to přeinstaluji. Stejně mě bude čekat přeinstalace zbývajících acdů na 2017

PS. Teď jsem si vzpomněl na zmínku o 2017.1. už nevím, co řešila, ale nemohly to být nějaké podobné nestability ?

J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16324
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.pro.2016 v 19:50
Verze 2017.1 (nebo případné hotfixy) by neměly samy o sobě způsobovat podobný problém, ale nevylučuji, že mohou třeba odlišně reagovat na nějak "divné" (z jiného důvodu) soubory DWG.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2050
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.pro.2016 v 09:46
S tou verzí 2017.1 jsem to myslel opačně - ne že by to mohla způsobovat (nemáme ji zatím nainstalovanou), ele naopak jestli něco takového neřešila ...  Ale to není podstatné

Večer jsem si sednul k onomu problematickému PC, abych se zkusil do problému hlouběji ponořit. Prošel jse všechna možná nastavení jednotek a změřil vložené rozměry. A nestačil jsem se divit, koukal jsem na to jak "jelen-srnec-daněk".
Ona rozpiska NENÍ blok. DWG1  (zdroj) byl v metrech , DWG2 (cíl) v milimetrech. OK, očekávané. Nicméně v rozvržení  jednotky v zásadě nic neřeší, všechno je v milimetrech (aspoň tak se to vždycky ve všech verzích včetně 2017 na ostatních PC chovalo)

1) když přes schránku s ref. bodem zkopíruji onu rozpisku z DWG1 do DWG2 (tj. z rozvržení do rozvržení), je 305 x větší, než by měla být - což by ukazovalo na stopy, ale ty nikde nejsou

2) když na jiném ("mém") PC provedu stejnou operaci se stejnými DWG, zkopíruje se to tak, jak má - tj ve stejné velikosti 1:1 - a jak se to chovalo vždy a všude

3) Vrátil jsem se na problematické PC, otevřel DWG2 (původně cíl) s rozpiskou přenesenou dle bodu 2 do rozvržení (1) a založil nové rozvržení (2). Pak jsem opět přes kopii s ref. bodem zkopíroval ve stejném DWG rozpisku z rozvržení (1) do rozvržení(2) . Výsledek? 1000x větší ! Proč? jedná se o stejné DWG????

4) stejnou operaci provedu se stejným DWG na mém PC - samozřejmě se zkopíruje 1:1, tj. tak, jak má ....

DIAG ani RECOVER nic nenajdou
Na původem "našich" DWG jsme tyto problémy na "problematickém" PC nezaznamenali, takže to pravděpodobně bude někde v DWG - ale pak by se to mělo chovat stejně na všech PC. Ale podobné situace nastaly na tomto PC u několika akcí z různých zdrojů
Proboha tak v čem je problém ?????
J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16324
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.pro.2016 v 10:22
2017.1 nic kolem tohoto neřeší. Ty počítače s různým chováním mají stejné verze CADu? AutoCADu nebo Civilu? S nainstalovaný Object Enablerem pro AEC (Civil nebo Architecture)? Běží tam nějaké nadstavby?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2050
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.pro.2016 v 10:30
Obě PC mají civil 2017, bez enablerů, bez nadstaveb, Win10/64.
Mravně se chovají i další PC se civilem 2017, stejně tak i PC, kde je (zatím) civil/autocad/LT 2015

Mám obavu, že se na zdroj tohoto chování stejně nepřijde a po Vánocích dojde na přeinstalaci ...
J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16324
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.pro.2016 v 10:44
To bude zřejmě opravdu nějaká zapeklitost typu omylem přiinstalovaného AEC Object enableru nebo kolize verze nějaké DLL knihovny. Reinstalace by byla nejsnazší cesta.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2050
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.pro.2016 v 10:46
Děkuji

J. Mantlík

Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1069
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.pro.2016 v 10:53
Reinstalace... Reset do původního nastavení (oba) považujete za marný krok?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16324
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.pro.2016 v 10:57
Reset zkusit můžete, ale zrovna tohle chování asi nevyřeší.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2050
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.pro.2016 v 11:06
Tím Resetem myslíte "opravnou instalaci" z CD (nebo jak se to teď jmenuje)?
Vždycky jsem to (pro sebe) zahrnoval pod reinstalaci jako její první krok. Bojím se ale, že to nemusí mít kýžený efekt ...
J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16324
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.pro.2016 v 11:26
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2050
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.pro.2016 v 11:29
Aha, tak to si myslím, že v uživatelských nastaveních to nebude a že tenhle reset nezafunguje ...
J. Mantlík

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6673:VIPUrychlení Revitu na PC s vícejádrovými procesory.
Tip 4562:Inventor zhavaruje při kopírování pracovního bodu na průsečíku čáry s plochou.
Tip 153:Nelze kopírovat PROXY objekt nebo objekt s OD přes Clipboard.
Tip 10610:Jaká rizika hrozí při kopírování Civil objektů přes Schránku?
Tip 13:Havárie MTextu na 2-procesorovém PC.
Tip 8433:Funkce Copy/Paste respektující nastavený USS.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,625 sekund.