Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 2475 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Zpětná kompaktibilita C3D 2017

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Zpětná kompaktibilita C3D 2017
    Zasláno: 24.led.2017 v 11:15
Zdravím, uvažuju, že bych C3D 2017 přiinstaloval ke stávající 2016.

Chci se zeptat jak je to skoro po roce s kompatibilitou souborů vytvořených v C3D 2017, speciálně vzhledem k C3D 2016.

Lze přeuložit C3D 2017 soubor pro C3D 2016? Problémy? Lze to z 2016 vůbec otevřít? 
Lze vyexportovat z C3D 2017 soubor, který bude plně funkční v ACAD 2016 (resp. C3D 2016 as ACAD).

Pamatuji si, že pan Mantík řešil nějaké problémy...

Předem díky.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16653
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.led.2017 v 11:30
Soubory vytvořené profesními verzemi AutoCADu (s ARX objekty) nejsou kompatibilní se staršími verzemi dané profesní aplikace (Civil 2016 a 2015 byly matoucí výjimkou). Můžete z nich ale exportovat DWG "for AutoCAD", které je bez speciálních objektů a tím pádem kompatibilní dle libosti (až do R14).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
jakub_kares Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 08.srp.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Civil 3D, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 61
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jakub_kares Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.led.2017 v 08:11
Jen bych doplnil. V případě že použijete export civilovského výkresu a pak jej otvíráte v čistém CADu, tak by neměl být problém.

Pokud ale tento výkres otvíráte v Civilu spuštěném jako čistý CAD tak se můžete setkat s problémy. Na některých strojích se nám výkresy nechtěly ukládat a musela se opravovat databáze. Nenašli jsme spojitost proč to někde dělá a někde ne. Je to skoro kus od kusu a kusem myslím PC.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.led.2017 v 09:44
Děkuji za doplnění. Bylo  by možné nalinkovat nějaký soubor z 2017 k otestování jestli je můj kus s C3D 2016 problematický či ne? 
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.led.2017 v 10:25
Nebylo by možné poskytnout ten testovací soubor pro C3D 2016? Díky.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7309:VIPNefunguje report Trasa-Niveleta v AutoCADu Civil 3D 2010 CZ.
Tip 6235:VIPExport .SHP souboru z Civil 3D skončí kritickou chybou.
Tip 7242:Modelování proudění vody v říčním korytě (Civil3D a HEC-RAS).
Tip 3097:VIPMísto symbolů průměru (Ø) se zobrazuje znak "n" nebo "Q".
Tip 4948:Porovnání plné a LT verze AutoCADu.
Tip 11336:Zpětný převod souboru 3D PDF do CAD formátu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,219 sekund.