Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 6327 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Civil si spojuje skupiny bodů

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2056
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Civil si spojuje skupiny bodů
    Zasláno: 30.led.2017 v 11:02
Dobrý den
Stala se mi taková zvláštní věc ...
Mám vlastní soubor areálu (pro DSP) ze cicilu 2012. Teď děláme budeme dělat prováděčky a dostal jsem zaměření právě provedené skrývky ornice.
V civilu jsem měl načtený terén ze zaměření (skupina bodů  "zamereni", z toho povrch "zamereni-1").
Tak jsem naimportoval skrývku ornice (skupina bodů "skryvka", z toho povrch "skryvka-1")
Načež se mi v prospektoru u skupiny bodů "zamereni" objevil vykřičník. Tak jsem dal "aktualizovat", vykřičník zmizel ...  Jenže jsem zjistil, že skrývka ornice až na lokální nepřesnosti v řezech souhlasí s původním terénem.
Nejdřív jsem vinil zaměření skrývky, ale porovnáním bodů jsem zjistil, že zaměření skrývky je správně. Tak jsem si řekl, že to může být vztahem civilů 2012/2017, tak jsem zaměření terénu i skrývky (včetně povrchů i bodů) vymazal a terén i skrývku importoval a nastavil znovu . Vykřičník v prospektoru se objevil znovu !
A když jsem dal (pravým tlačítkem) "obnovit", tak vykřičník zmizel, ale body ze skupiny bodů skrývky ornice se zkopírovaly i do skupiny bodů zaměření (původního terénu) a v řezech se zase skrývka shodovala s původním terénem ...
Tak jsem se vrátil zpět před "obnovit", vykřičník se zase objevil ale oba povrchy se zase v řezech zobrazují tak, jak mají ...
Několikrát jsem kontroloval příslušnost bodů k povrchům, ale na žádnou nesrovnalost jsem nepřišel ...
Audit žádné chyby nenašel

Netušíte někdo, čím by to mohlo být ??
Děkuji
J. Mantlík

Zpět nahoru
jakub_kares Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 08.srp.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Civil 2016, Civil 2017, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 56
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jakub_kares Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2017 v 13:34
Pošlete prosím výkres na náš helpdesk a podívám se na to. Musí tam být chyba v zahrnování bodů do skupin nebo něco podobného.
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2056
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2017 v 18:20
Děkuji, poslal jsem to
J. Mantlík

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2056
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.led.2017 v 10:34
Velmi děkuji p. Karešovi z CAD Studia za vyřešení problému
J. Mantlík

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10286:Jaká skupina bodů je určující, když COGO bod spadá do více skupin?
Tip 6117:Hromadná změna výšky bodů v Civil 3D.
Tip 7263:Kritická chyba při zobrazení vlastnosti skupiny bodů v Civil 3D.
Tip 7172:Snadný převod bodů Civilu na bloky s atributy.
Tip 5494:Jak přiřadit stávající body do určité skupiny bodů?
Tip 10456:Jak aktivovat pouze vybranou sadu klíčů popisu?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.