Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 1386 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Podsestava NezpKrajniceASvahovani_Nasyp/Vykop

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 1992
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Podsestava NezpKrajniceASvahovani_Nasyp/Vykop
    Zasláno: 28.úno.2017 v 10:53
Zdravím
Na této podsestavě mne zarazilo, že povrch nezpevněné krajnice nenavazuje na obrusnou vrstvu krytu, ale až na vrstvu pod ním. Mezi jízdním pruhem a nezpevněnou krajnicí tak vzniká schůdek tloušťky horní vrstvy.
Je to tak správně ?
Vždycky se krajnice kreslila tak, že navazovala na obrus. Nebo jsem zaspal dobu ?
Dík

J. Mantlík

Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1374
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.úno.2017 v 19:31
Dobrý večer,
přiznám se, že jsem byl také ze "staré školy", než mě kolegové projektanti upozornili, že by se měla nezp. krajnice kreslit s menším odstupem. Takže jsme jen reagovali na poslední "módu".
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 1992
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.bře.2017 v 09:06
Děkuji za odpověď.
V poslední době jsem se v extravilánu moc nepohyboval, tak mne to překvapilo.
Osobně to chápu, je to výhodnější pro odvodnění, aspoň se netvoří krajnice zvýšená, jak to často vidíme ...
Ale přiznám se, že schůdek 4-5 cm (celá tloušťka obrusu) mi připadá už trochu moc (i z hlediska bezpečnosti). Preferoval bych spíše 2 cm . Dalo by moc práce tuhle - z mého pohledu jinak velmi povedenou podsestavu lehce upravit buď na menší odskok nebo dokonce na odskok volitelný ?
Děkuji

PS. Ptal jsem se brigádnice (4. ročník ČVUT), jak se to aktuálně kreslí ve škole - prý stále bez výškového odskoku ...
Prosím o názor i ostatní kolegy silničáře tady
J. Mantlík

Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 965
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.bře.2017 v 11:26
Bohužel nemám zkušenosti v tomto z praxe. Koukal jsem na net a opravdu to na nějaké dálnici, nebo i sil. 1. třídy tak dělají. Ale teď projektuju dvojku na š. 6 m, kde si to naprosto nedokážu představit. Naštěstí jsem pořád na C3D 2016 takže jsem toto ani nezaznamenal.

Každopádně bych chtěl požádat, protože věřím že pan Folber výraz "móda" použil v silné nadsázce, zda by mi neporadil v jakém VL, TP, TKP či jiném předpisu bych se mohl s tímto provedením seznámit. Protože mě se zatím nedařilo :( Děkuji.
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1374
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.bře.2017 v 12:33
Pánové dobrý den,
je to ve vzorových listech 1 pro vozovky a krajnice např. VL 211.01. (06.02). Jinak podsestava krajnice má přepínač, kde leze toto chování vypnou nebo zapnout. Bylo to po nás požadovánou jednou relativně velkou projekční firmou.
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 1992
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.bře.2017 v 13:22
Dobrý den
Děkuji za vysvětlení. Přece jen nextravilán není můj denní chleba.
Ten přepínač jsem přehlédl jak vrata od stodoly, je dobře, že tam je ...

S tím VL 211.01 máte pravdu, ale hned ve VL 212.01 je to kresleno bez odskoku ...
I když dole je poznámka, že se nezpevněná krajnice provádět snížená o cca 3 cm. To by v zásadě odpovídalo comu, co jsem psal (bral bych 2, max. 3 cm), ale celá tloušťka obrusu mi připadá moc - zvláště u užších komunikací.
Ale jelikož se ozval jen Johny, tak to většinu kolegů nepálí ...

J. Mantlík

Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1374
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.bře.2017 v 13:27
Budeme dělat nový jízdní pruh a pokud zbude síla a nálada, přidali bychom do krajnice tu proměnnou. 3cm mi připadají celkem OK.
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.