Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3031 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Trasa z Roadpac do CIVIL 3D

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
vojta.szkuta Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 14.úno.2016
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD CIVIL 3D 2012
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vojta.szkuta Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Trasa z Roadpac do CIVIL 3D
    Zasláno: 08.bře.2017 v 14:05
Zdravím,
potřeboval bych poradit, snažil jsem se importovat osu trasy dělanou v ROADPACu do CIVILu, ale píše mi to, že je nespojitá. Přitom, když si ji v RDP přes VIAAXI ověřím, tak píše, že je spojitá. Dá se nějak nastavovat tolerance pro vyhodnocení nespojitosti pro CIVIL nebo je to prostě špatně vygenerováno z RDP? Děkuji
Zpět nahoru
jakub_kares Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 08.srp.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Civil 2016, Civil 2017, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 56
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jakub_kares Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.bře.2017 v 17:37
Dobrý den, trasa v Civilu musí být spojitá, žádné tolerance nepřipouští. S Roadpacem bohužel nepracuji, ale nemůžete trasu tedy vyexportovat jako nějakou křivku? A tu pak převést na trasu? Přišel byste tedy o přechodnice, to je pravda ...

Další možnost je jestli můžete exportovat do XML a zkusit to takto, ale nejsem si jistý jestli to bude fungovat.

Další možností je vyexportovat body trasy a ty si potom pospojovat pomocí transparentních příkazů ...

No, nabízím co se dá :D tak snad si vyberete ... jinak můžete poslat DXF soubor a mrknu se na to ...
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1421
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.bře.2017 v 21:51
Dobrý den,
RoadPAC pracuje při exportu s nějakou přesností a při exportu dochází k drobné změně staničení. Jakou verzi Civilu a RoadPACu přesně máte? Používáte pro ten export přímo fci RoadPACu? Nebo jdete cestou přes LandXML? Tu funkci jsem cca sám před nějakou dobou u zákazníka používal u dálniční stavby a dařilo se...
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
vojta.szkuta Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 14.úno.2016
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD CIVIL 3D 2012
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vojta.szkuta Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.bře.2017 v 07:38
Používám RoadPAC 2015 a CIVIL 2012. Používal jsem v CIVILu záložku RoadPAC, ve které je přímo možnost importovat osu trasy, ale při zvolení tohoto rozkazu mi napíše, že není spojité a jestli se má pokusit ji spojit. LandXML jsem zatím nikdy nezkoušel, tak s tím nejsem seznámen.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.